Written by 14:00 Blog • 8 Comments

9+1 ideeën voor wat je doet in een winterweekend

Doet in een winterweekend

De temperaturen komen ’s nachts uit onder het vriespunt. Wanneer we ontwaken krabben we de autoruiten schoon en onze adem is zichtbaar in de vorm van wolkjes. De winter is terug in Nederland en daarom een artikel gewijd aan wat je doet in een winterweekend. Negen ideeën zet ik voor je op een rij voor zowel binnen als buiten. Laten we maar met binnen beginnen.

Ideeën voor wat je binnen doet in een winterweekend

  • De kerstkransjes moeten op. Dat doe je door urenlang te lezen in een boek met een schaaltje naast je. Op een gegeven moment heb je niet meer door dat die leeg is.
  • The Polar Express is de winterfilm die ik elk jaar graag opnieuw terugkijk. In oktober heb ik de titelsong opgezocht op YouTube, want ik was benieuwd hoe het ook alweer ging. Bijna vergeten.
  • Marathon, marathon, een Harry Potter-marathon! Wist je dat je een gehele dag, 24 uur, kwijt bent met zo een marathon? Inclusief vier uur om naar het toilet te gaan, te eten en te drinken.
  • Sneeuwvlokken knippen is een leuke activiteit om het huis mee te versieren. In een winterweekend kan dit niet ontbreken met een mok vol warme chocolademelk, en een toefje slagroom.
  • Mmh, dat ruikt lekker. Het is ook erg leuk om je eigen cake te bakken. Ik heb dat nooit gedaan, maar appelflappen bakken gaat me best goed af.

Het doet mij elke keer goed om de strakke winterwind op mijn gezicht te voelen. Alsof het mijn kaaklijnen afschraapt, maar dat is geen punt. Nu de ideeën om je buiten te vermaken.

Ideeën voor buiten

  • Buiten zijn in de winter heeft ook iets. Als je het aan mij vraagt, is het beste idee een lange wandeling maken waarbij je toevallig een pannenkoekrestaurant tegenkomt onderweg. Heel toevallig.
  • Pak de camera en trek erop uit. Dat kan in het bos of bij een rivier waar je de zon ziet zakken in het water. Dat is pas een sfeerbeeld.
  • Neem een deken, pak een mand en stouw deze helemaal vol. Trek erop uit en zoek een leuke beschutte plek. Dit wordt de leukste picknick die je hebt gehad dus neem je flirt mee, en waxinelichtjes uiteraard.
  • Vooral in december worden er in vele steden markten georganiseerd gericht op een thema. De meest bekende zijn uiteraard de kerstmarkten. In Arnhem was Grootste Kerstmarkt van het Oosten op zondag 15 december.

Zie hier mijn negen ideeën om te doen in een winterweekend. Het woord sneeuw heb ik nog niet genoemd, dus dat is meteen het tiende idee: maak een sneeuwpop. Wel eentje met een neus van een wortel en drie knoopjes om de jas dicht te houden.

Wat doe jij graag in de winter?

No votes yet.
Please wait...
Close