Ik heb behoefte aan een sterdag | Extra dag

Er zijn te weinig dagen in één week om alles te doen wat ik zou willen. Daarom heb ik behoefte aan een sterdag.

Geregeld hoor je mensen zeggen dat zij zo druk zijn dat een dagje extra in de week geen overbodige luxe is. Ik geef toe dat ik druk ben, omdat ik slecht ben in vervelen. Met een goede vriendin had ik het over Schrikkeldag en dat ik wel een eigen Mitcheliaanse kalender wil maken waarin een week 8 dagen heeft. We hebben een maandag en een zondag, maar ik heb behoefte aan een sterdag. Die 24 uur extra in de week laat ons hele schema er toch anders uitzien.

De mogelijkheden voor een achtste dag:

  • Meer tijd om door te brengen met vrienden;
  • Tijd over om vrij te maken voor het schrijven van een verhaal;
  • Meer tijd om te kunnen kliederen met ecoline;
  • De gelegenheid om meer pagina’s van boeken te kunnen verslinden;
  • Meer tijd om de werkweek een nieuwe indeling te geven (spannend);
  • Extra tijd om op vakantie te gaan, want minimaal drie weken in de zomervakantie 😉
  • Meer tijd om een echte filmmarathon te houden (Harry Potter, duh!)
  • Meer tijd om het weekend ook echt weekend te kunnen laten voelen met drie weekenddagen.

Lees meer: De uilencollectie: wat betekent dit voor mij?

De mogelijkheden zijn eindeloos

De lijst kan langer en langer worden, maar dan ben ik vanavond nog niet klaar. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Een geheel nieuwe weekindeling heeft voordelen voor het bedrijfsleven, omdat werkzaamheden beter kunnen worden verspreidt over de dagen. Maar anderzijds is er meer ruimte voor recreatie. 16 dagen – 2 volle weken – is toch veel makkelijker vakantie boeken. Of dat ook geld scheelt.. daar twijfel ik over.

Meer over sterren kijken vind je op: Sterrenkijken.nu

De sterren en de verbinding met de kalender

De Gregoriaanse kalender is ingevoerd in 1582 en wordt in bijna alle landen gebruikt. Op de volgende landen na: Ethiopië, Iran, Afghanistan en Nepal. Daarnaast zijn er ook landen die naast de Gregoriaanse nog een andere kalender hanteren, zoals de landen in Noord-Afrika. De stand van de sterren is onlosmakelijk verbonden met de kalender die wij hanteren. Wist je dat wij zonder schrikkeldagen ieder jaar de lente een beetje eerder zouden vieren? Gelukkig is dat nu niet zo en daarmee kunnen we gemakkelijk navigeren op de sterren. Daarvan komt ieder jaar ook dezelfde standen voor.

En de maan. Daarvan zijn wij met onze kalender van afhankelijk en eigenlijk vind ik dat een hele mooie gedachte. De maan die op aarde waakt over de tijd, of was dat toch Vadertje Tijd? Ach, dat maakt mij ook niet uit. Ik heb nog altijd behoefte aan een sterdag.  

Photo by Mark Tegethoff on Unsplash

Photo by Josh Miller on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *