Linda. | Ik hou van Holland – welkom terug

Ik hou van Holland
‘T landje aan de Zuiderzee
Een stukje Holland
Draag ik in mijn hart steeds mee
Op heel deez grote aard
Al ben ik van huis en haard
Is ’t kleine Holland
mij het meeste waard

Intronummer

Het bekendste spel uitgevoerd op de televisie is terug. Linda de Mol is samen met Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge te zien in Ik hou van Holland. Het programma heeft drie jaar in een stoffige koffer gelegen, maar is voor de overstap van Linda naar SBS6 afgestoft. In januari werd bekend dat de presentatrice weggaat bij RTL4 en de verdrietige blik lag in mijn ogen. Ik vind haar één van de beste op de televisie en kijk standaard naar al haar programma’s. Tot mijn opluchting verhuizen Oh, wat een jaar!, Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik veel en dus ook Ik hou van Holland mee naar Talpa.

Linda de Mol is een echte vakvrouw. Voor de ‘bekende-mensen-wereld’ is ze heel normaal gebleven en ze kan alles. Presenteren, maar ook acteren en ook voor baas van een gehele zender spelen. Daarnaast is het tijdschrift LINDA. één van de meest verkochte tijdschriften in Nederland. Dat wou ik toch even gezegd hebben. Ik ben jaloers op Linda dat zij zoveel kansen heeft gekregen, maar ik heb mijn eigen pad. Wat ik het leukste aan haar vind? De manier hoe ze de vragen opleest, haar humor tijdens de shows en hoe ze in lachen kan uitbarsten – gewoon midden op de televisie.

Zaterdagavond 7 september begon het vijftiende seizoen van het spelprogramma. Hiervoor kwam ik speciaal naar beneden, omdat ik zou verwachten dit te gaan kijken. Echter was de televisie afgesteld op Dancing With The Stars, maar de knop ging op 6 om te kijken naar het verjaardagsfeest, de lijstjes en het draaiende puntenrad. De gezelligheid van het programma is wat ik heb gemist. Wel moet ik gaan wennen aan het blauwe logo, want ik keek nooit naar SBS6. Het voelde als iets van mij, want als ik televisie keek, was het RTL4. Nu niet meer. Het is tijd voor een nieuwe tijd.

Photo by Taylor Rooney on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind dat een leuk liedje, maar het programma kijk ik niet. Ik houd niet zo van dat soort programma’s, hoewel ze denk ik best gezellig kunnen zijn inderdaad.

 2. Silkeblogs schreef:

  Ik ben van België, dus ik ken haar niet, maar ze klinkt fantastisch! =D

 3. marsha schreef:

  Ik kijk zelf bijna geen tv. Maar Linda de Mol heb ik altijd wel erg leuk gevonden.

 4. lodi schreef:

  Eerlijk, ik heb het nog nooit gezien, hier doen we vaak spelletjes op zaterdag avond en als de kinderen naar bed zijn, kijken we een serie op On Demand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *