Ik zeg nee tegen make-up en roze lippenstift

Ik wil niet iemand die zich doopt in de make-up. Of een persoon waarbij de kledingkast bestaat uit een gehele collectie aan dierenprints. Voor mij is het veel aantrekkelijker om iemand te zien in eigen kleding. Een bloes, hoge werkschoenen of die specifieke ketting om de hals. Ik ben niet fel tegen, maar ik zeg nee tegen make-up, omdat ik de echte schoonheid van een persoon wil zien. Blush, oogpotlood en ook mascara verdoezelen hoe mooi een persoon is. Oh en dan nog iets wat mij nog meer schokt, is dat er mensen zijn die zich naakt voelen zonder make-up. Gááá weg.

Kus nooit iemand met roze lippenstift wanneer je zelf een witte jas aan hebt. Dat is mijn tip voor de mannen die dit artikel lezen. Het meisje had roze lippenstift op en dat veegde ik uiteraard af, maar net als kinderen aan de mouw van mijn jas. Een kwartier later kwam ik thuis en onderweg had ik opgemerkt dat de mouw langzaam een roze tint had gekregen. Uiteraard ging de wasmachine meteen aan voor het gewenste effect. Nadat dit was gebeurd, ben ik van mening veranderd over wat ik aantrekkelijk vind, want zonder lippenstift is het veel makkelijker.

Verontwaardigd wordt er op mij gereageerd op mijn reactie over make-up dragen. Vrouwen snappen mij op dit front niet, omdat ze denken dat ze van make-up mooier worden. Ik vind van niet. Laat de kwasten op de tafel liggen en plens een hand met water in je gezicht.

Een nee tegen make-up, maar een ja voor.. 😀

Als ik nee tegen make-up zeg, wat mag er dan wel? Zoals ik zei, laat de kwasten maar op tafel liggen, want je kunt beter je lach laten zien. Daarvan gaan je ogen meer stralen wat ervoor zorgt dat je aantrekkelijker wordt gevonden. Dat kwam als antwoord uit een onderzoek waarvan ik de link niet meer kan vinden. Ik sluit mij helemaal aan bij het antwoord, want maak de keuze zelf eens. Heb je liever iemand die onder een dikke laag make-up is gesmeerd of een open, vriendelijke glimlach?

Toch nog even een artikel over lachen van Fem Fem.

Photo by Shashank Sahay on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Ilona Wielinga schreef:

    Ik vind dat wij vrouwen het zelf mogen weten. Ik draag het niet omdat ik dan het idee heb dat mannen me dan aantrekkelijker vind (want ja wat moet ik met een vent), maar ik draag het omdat ik het persoonlijk mooier vind en me er goed bij voel. Maar ik ga ook vaak genoeg op pad zonder make-up. Ik vind dat we t vooral lekker zelf moeten weten en niet moeten doen of laten om wat een ander er van vind.

  2. Sabine schreef:

    Ik zie Make up als een accessoire die bij mn outfit past.
    Ik draag geen make-up voor mannen of omdat ik onzeker ben. Ik vind het leuk, speels en kan ook prima zonder make-up de deur uit. Lachen doe ik veel maar niet elk moment van de dag. Dat is ook nep. Wie is er nu altijd vrolijk? Dat is misschien nog wel een groter masker dan de make-up 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *