In de fantasie van de magie | Wereldschetsen

Als 10-jarige jongen ben ik begonnen met het tekenen van plattegronden. In mijn hoofd ontwikkelde er zich een stratenpatroon en dat verscheen vervolgens op de lege witte vellen. Bijna 15 jaar later zit ik nog altijd in de fantasie van de magie en ik leg je uit waarom. Geobsedeerd en met vol overgave ga ik iedere keer aan de slag met een nieuwe plattegrond. Dit geeft mij een gevoel van vrijheid, want iedere keer kan ik opnieuw bedenken wat de indeling van het dorp wordt. Een blokje van zes huizen hier en de bibliotheek die zijn intrek neemt in het midden van het dorp. Dat is mogelijk als je het zelf bedenkt.

Cartograaf zou het beroep zijn dat hier het beste bij past. Fantaseren over werelden met heksen, tovenaars, kobolden en feniksen die uit haar as herrijzen. Het is een bezigheid waar ik mij uren mee bezig kan houden, omdat iets wat niet bestaat over mij meester maakt. Ken je dat gevoel? Voor mij is het alsof ik word opgeslokt door een tijdportaal waardoor ik een uur later ‘wakker wordt’. ‘Huh, wat is er gebeurd?’
Oh ja, ik heb ’s nachts naar de sterren gekeken, het huis opgeblazen met een spreuk en een drankje getoverd zodat het-meisje-met-de-blauwe-ogen met mij uitgaat. Wat een avond.

Lees meer: Plattegrond tekenen als hobby

Fantasie van de magie: hier staat de toverschool

Tijdens een wandeling op een zonnige dag (dat was lang geleden) liep ik over het pad tussen twee bomenrijen door. Op een ogenblik keek ik naar links en ik voelde het wow-moment. Het pad dat tussen de bomen wegliep was bedekt met een laag van mos. De schoonheid van de natuur is vaak dichter bij huis dan je denkt. De tijd streek voorbij en met wild zwaaiende armen zag ik een oprit voor me met zuilen waar kraaien op mij neerkijken en een kasteel waar je u tegen zegt. Ik bevond mij midden in de fantasie van de magie. Thuis aangekomen lagen de A4’tjes om mij heen, omdat ik niet kon wachten met het tekenen van een plattegrond. Een grote poort, lokalen, leerlingruimten en de Grote Zaal zijn belangrijk, want dat is het hart van een tovenaarskasteel.

Ik ga verder met lijntjes zetten om het stratenplan af te maken. Lekker even met mijn gedachten naar ik weet niet waar. In het midden van de fantasie van de magie.

Meer informatie over plattegronden leren tekenen kun je vinden op Fantastic Maps (in het Engels).

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *