In welke beroepen ben ik geïnteresseerd?

Brandweerman, koning of piloot. Over het beoefenen van deze beroepen heb ik nooit gedroomd. Sterker nog. In alle vriendenboekjes van vroeger staat maar één beroep geschreven en dat is het vak dat ik elke dag voor mij zag. Namelijk meester, want beeldvorming is voor mij heel belangrijk. De docent zag ik iedere dag voor de klas staan. Naar school gaan was voor mij rust, regelmaat en reinheid. Naarmate ik als tiener mij verder ontwikkelde, kwamen er andere ideeën en nog krijg ik ingevingen over wat ik in mijn werkzame leven zou willen doen. Vandaar vandaag de vraag: in welke beroepen ben ik geïnteresseerd?

Momenteel werk ik als Communicatieplanner met een afgeronde mbo-3 opleiding als financieel administratief medewerker. Administratie is mij op het lijf geschreven, omdat veel van mijn kwaliteiten er tot zijn recht komen. Analyseren, doelgericht, nauwkeurig, rechtvaardig en zorgvuldig. Om er maar een paar te noemen. Ik denk dat iedereen wel herkent dat je niet altijd zeker bent of je wel doet wat je wilt doen. Ik twijfelde sterk nadat ik niveau vier niet had afgemaakt aan mijn beroepskeuze. Daarom ging ik een traject in om te onderzoeken welk beroep ik zou willen uitvoeren.

In welke beroepen ben ik geïnteresseerd?

Beroepskeuzetesten heb ik gemaakt om aan ideeën te komen. Voor dit artikel heb ik er ook één gemaakt. Waarbij bibliothecaris, socialemediaspecialist en mediaplanner ver bovenaan staan. Grappig hoe je ik mij ontwikkel en dat de antwoorden daarop aanpassen.

Mensen zijn leuk. Ik vind het fijn om anderen dingen te leren, want daar haal ik voldoening uit. Daarbij passen beroepen als onderwijsassistent of activiteitenbegeleider. Ik heb deze beroepen afgestoten, omdat het destijds niet bij mijn autisme zou passen. Maar wellicht ga ik mij ooit nog eens laten omscholen. Anderzijds wou ik toch graag op een school blijven werken. Je bent het wellicht al eerder gelezen, maar ik kende de roosters van alle klassen op mijn middelbare school uit mijn hoofd. Roostermaker zou daarom heel goed passen. Een andere opties zijn relatief behaald, zoals dat van schrijver. Deze blog is helemaal van mij en ik heb twee gedichtenbundels geschreven. Met een lach kan ik daarheen vinkje achter plaatsen.

Vinkjes plaatsen

Als leider op scouting kan ik bij activiteitenbegeleider ook een vinkje zetten. Iets anders, maar in het verlengde van entertainment is het maken van een programma met een duo. Het lijkt me geweldig om in een sportzaal te staan met honderden kinderen en hen een fijne middag te bezorgen. Zij blij en ik ook.

Sommige dagen vragen veel. Dat is gewoon zo. Veel twintigers en dertigers hebben het gevoel elke dag aan te staan. Moeten staan. Van dergelijke keuzes als beroepen kan ik onzeker worden, maar ik weet zeker dat ik mijn huidige werk blijf uitvoeren. Wat ik wil doen, zoals schrijven en ideeën uitwerken kan gelukkig zijdelings. Daarover meer in de resterende maanden van 2022. Dus nog tijd genoeg.

Doe jij het beroep waarvoor je hebt gestudeerd? Of ben jij tussen geswitcht?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

3 Comments

  1. Thomas Jansen schreef:

    Leuk geschreven en fijn dat je ook doet wat je leuk vindt. Dat is lang niet altijd bij iedereen het geval. Gelukkig kan ik ook echt zeggen dat ik voldoening haal uit m’n werk als zelfstandig Webdesigner. Lekker veel vrijheid (maar ook onzekerheden) en doen wat ik leuk vind en mijn kwaliteiten mee kan benutten.

  2. Sanne schreef:

    Helaas doe ik niks met mijn studies. En de job die ik nu doe is ook niet mijn droomjob. In september hoop ik terug te studeren. in de richting marketing, ben er wel benieuwd naar.

  3. patriciakleijn schreef:

    herkenbaar hoor, ik vind dat de kids van nu ook zo vroeg eigenlijk al een weg in moeten slaan. Zelf ben ik zo vaak geswitch en ik doe nu iets wat te doen is maar wat ik echt zou willen is eigen baas zijn en dan of een eigen webshop runnen of werken als nagelstyliste maarja sommige dingen blijven dromen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *