Jarig | Hiep, hiep, hoera, 23 jaar!

Hiep, hiep, hoera, 23 jaar! Vandaag is de dag dat ik een kaarsje meer mag uitblazen. Ik vind het gek om dit voor mijzelf op te schrijven, maar ook leuk. In mijn drieëntwintigste levensjaar is er veel gebeurd. Herken je het gevoel dat je niet goed weet wat je moet opschrijven? Dat heb ik nu. Toen ik beneden kwam, hing de kamer vol met slingers en ballonnen. Dat blijft toch speciaal. Net als het afgelopen jaar, mijn drieëntwintigste levensjaar. Dat vooral wordt gekenmerkt door hoogtepunten. De vraag is of 2019 daar overheen gaat komen. 

Dit artikel is een hoera voor mij. Dit schrijf ik als herinnering van wat ik dit jaar heb gedaan, gezien, geleerd en ervaren. Sommige zaken blijven onzeker en anderen zijn haarscherp. Dat is een bouwsteen van het leven. Gelukkig zijn er veel hoogtepunten die de bergketen alleen maar groter maken. Die bergen laten zien wat een grandioos jaar dit is geweest. Nog meer laten deze toppen blijken hoe ik ben gegroeid dit jaar. Dat is goed voor mij om op te schrijven, want dat ik vergeet ik nog wel eens. 

Hiep, hiep, hoera, 23 jaar!

Dit was mijn jaar, omdat:
Ik werk heb / meer tijd heb vrijgemaakt voor vrienden / meer initiatief heb genomen / een heerlijke vakantie heb gehad / creatief bezig kon zijn / veel heb gelachen / een eigen gedichtenbundel heb gemaakt / een eigen domeinnaam heb gekocht / liefde. / heb gebloeid / nieuwe mensen heb leren kennen / bezig ben met zelf koken / veel plezier met kampen heb gehad 

Wow, dat is het enige woord dat 2018 voor mij omschrijft. Hoe het ook zij. In 2019 moet ik flink aan de bak om het afgelopen jaar te kunnen overtreffen. Daar ga ik uiteraard mijn best voor doen, maar rustig aan en vooral in mijn eigen tempo blijven. Met andere woorden: zaken moeten niet te worden overhaast. Daarmee wordt het nieuwe jaar zeker net zo positief. Hoera! 

No votes yet.
Please wait...

31 Comments

 1. Coco schreef:

  Fijne Verjaardag!!!!! Hopelijk kan je volgend jaar ook zo mooie doelen behalen!

 2. Renata Feyen schreef:

  Proficiat met je verjaardag – je hebt heel wat bereikt in dit jaar – daar mag je zeker trots op zijn 🙂

 3. Manon schreef:

  Gefeliciteerd! Wat heb je dat mooi gedaan, met die steekwoorden je jaar omschreven. Prachtig jaar, op een mooie nieuw jaar!

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag MC Kleuver. Ik hoop dat je een hele fijne dag hebt, en natuurlijk nog vele jaren gewenst : )

 5. kiki hasselton schreef:

  gefeliciteerd!! En op naar weer een mooi jaar met veel plezier en creativiteit!

 6. Sherry schreef:

  Van harte!!! Nog veel gouden jaren toegewenst.

 7. ingrid schreef:

  nog van harte gefeliciteerd en hoop dat 2019 weer een mooi jaar mag worden voor je

 8. Rory schreef:

  Gefeliciteerd! 23 jaar. Wat een mooie leeftijd (en wat jong!). Heel fijn dat je nu al waardeert wat je tot nu toe hebt bereikt. En dat ook ‘acknowledged’ (ik kan even het Nederlandse woord niet meer bedenken). Succes met je doelen voor 2019 en geniet met name van het moment in alles wat je doet.

  • MC Kleuver schreef:

   Ja, lekker jong hé! Mijn moeder zei al: Eind van het jaar kun je zeggen dat je het komende jaar (2020) 25 wordt. Ai, ai. Haha. Jij ook heel veel succes en plezier het komende jaar.

 9. Felice Veenman schreef:

  ik wens je een geweldig mooi 23ste levensjaar !

 10. Frederique schreef:

  Zo, wat een broekie 😉 gefeliciteerd! Geniet van deze heerlijke leeftijd!

 11. MamaTassel schreef:

  Gefeliciteerd! Op naar de volgende 23!

 12. Bianca schreef:

  Een dag te laat, maar als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 13. Custodia Chineva schreef:

  Oh wat leuk zeg, geniet er van.. leuk leeftijd xx

 14. Mira schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd, op een heel mooi nieuw levensjaar!

 15. Neeltje schreef:

  Ah nog gefeliciteerd met je verjaardag!

 16. Deborah schreef:

  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Jeetje, ik weet nog toen ik 23 werd hahah. Dat voelt voor mij nu een compleet ander leven.
  Ik hoop dat 2019 een overtreffende trap gaat worden van 2018!!
  Fijne jaarwisseling en alvast alle goeds voor het nieuwe jaar.

 17. Marcelina schreef:

  Wat een happy blog om te lezen! Nog van harte gefeliciteerd 🍰🎉 fijn om te lezen dat het een mooi jaar was. Op naar meer jaren!

 18. Jasmijn Bult schreef:

  Nog gefeliciteerd! Zelf ben ik 26 december jarig, ook al zo’n bijzondere dag rond de feestdagen. Fijn dat je het afgelopen jaar veel hebt bereikt!

 19. Yousra Yasmine schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan!

 20. Balou schreef:

  Nog gefeliciteerd! Op naar een goed 2019!

 21. Angela schreef:

  Gefeliciteerd! Of eigenlijk happy belated birthday. Tof dat je dingen doet die je energie geven, zoals het schrijven van je gedichtenbundel. Ben benieuwd wat je in 2019 gaat schrijven.

 22. Danielle schreef:

  Beter laat dan nooit, dus alsnog gefeliciteerd! 🙂

 23. alexa schreef:

  Iets te laat, but better late then never! Happy birthday en wat een mooie terugblik!

 24. Wendy schreef:

  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat 2019 net zo mooi wordt als het afgelopen jaar al is geweest!

 25. Nadia schreef:

  Nog gefeliciteerd! Oké, het is een beetje laat, maar beter laat dan niet toch? Het is nog niet zo laat dat ik je alvast kan feliciteren met je volgende verjaardag 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *