Written by 06:00 Blog, Writing • 2 Comments

Jesse en de pratende bomen

Jesse loopt over het grindpad naar het bos. Onder zijn zolen hoort hij het grond knarsen. Ondertussen fluit hij een bekend wijsje. Nou ja, bekend, alleen zijn familie weet wat voor wijsje het is. Het is namelijk het familielied. De blaadjes van de bomen beginnen te verkleuren naar de mooie kleren die het bos zich kan wensen. Jesse beweegt zich vloeiend op de muziek die door zijn hoofd speelt. Hij danst tussen de bomen en voelt de wind door zijn haren waaien. Jesse voelt zich zo vrij als een vogeltje in mei. Helaas dat het nu oktober is.
Het zonnetje straalt tussen de bomen door naar beneden. Jesse zit tegen een boom gehurkt als hij een stemmetje hoort. ‘Wat zeg je?,’ vraagt hij zacht. Jesse staat langzaam op. Hij hoort het stemmetje weer. Jesse loopt snel tussen de bomen door, maar de lieve stem achtervolgt hem. De jongen leunt tegen een boom aan, maar hij schrikt als zijn hand helemaal in een gat verdwijnt. ‘Aaaah, mijn hand is verdwenen.’ ‘Nom, nom, nom,’ zegt de boom. Jesse’s ogen worden zo groot als pingpongballen. ‘Lekker handje,’ zegt de boom dan. Verbaasd kijkt de boom naar Jesse en de jongen kijkt verbaasd terug. Hij haalt zijn hand uit de glibberige stam en ziet de slijmerige smurrie. ‘Sorry,’ zegt de boom verlegen.
‘Hoe heet jij?’ vraagt Jesse aan de pratende boom. ‘Ik ben boom 1814.’ ‘1814? Ik ben Jesse.’ ‘Ha, de beroemde Jesse is in mijn boom geweest. Moet je kijken jongens. De Jesse uit het dorp zat met zijn hand in mijn boom. Kijk!’ Honderden ogen komen uit de bomen tevoorschijn en kijken naar Jesse. Eén boom komt uit de grond en gebruikt zijn wortels als voeten. Hij komt naar Jesse toegelopen en zakt dan terug de grond in. ‘Jesse. Steek je je hand in mijn mond?’ Jesse schreeuwt heel hard NEE tegen de boom. Dan gaat zijn lamp aan en staat zijn moeder naast hem. Jesse zit rechtop in zijn bed. Hij heeft gedroomd.
SAM_0296
Donderdag 29 december is het een grote dag. Een klein e-book zal als cadeautje op deze blog verschijnen. Mis het niet!

No votes yet.
Please wait...
Close