Jezelf vermaken in de lente? | met deze bingo

Afgelopen zondag, 21 maart, is de lente dan echt begonnen. Mijn kamer werd ’s ochtends prachtig verlicht door de felle zon. De gordijnen houden een beetje licht tegen, maar op de muur schitteren de zonnestralen. Bij het opendoen van de gordijnen, komen de geluiden van de vogeltjes de kamer in. Ik kijk naar de schoorsteenpijp van de buren waar een kauw-stel (soort kraai) elkaar met de snavels kusjes geeft. Zo lief! Een echt lentegevoel spoelt over mij heen. Deze lente is echter anders dan voorgaande jaren. Daarom heb ik een nieuwe bingo bedacht. Hoe kun je jezelf vermaken in de lente?

Trek erop uit in de natuur

Het leven bestaat niet alleen uit sociale media, nieuwswebsites en de hele dag televisie kijken. In feite had je dit artikel niet hoeven lezen, omdat de natuur heel uitnodigend is in de lente.

 • Pak de fiets en een flesje drinken en ga eropuit in het dichtstbijzijnde natuurgebied. Een rondje wandelen kan net zo goed.
 • Een kleed, een gevulde picknickmand in combinatie met de zon zijn goede ingrediënten voor een fijne picknick.
 • De natuur leent zich in de lente goed voor het maken van foto’s. Misschien een nieuwe gezinsfoto? Of van het bos welke opnieuw tot leven komt.
 • Of een zoektocht in de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld door sporen van dieren te zoeken, of geocaching. Hierbij zoek je naar loden pijpjes in de grond waar mensen schatten in hebben verstopt.

De natuur bij je thuis

Groen hoeft niet ver weg te zijn, want planten thuis zijn helemaal in. Op Pinterest kun je veel mooie plaatjes zien van interieurs waarbij ik altijd denk: kon dat maar bij mij.

 • Het kweken van eigen plantjes kan heel simpel. Je hebt alleen wel materiaal nodig, zoals potjes, aarde en zaadjes. Water komt gewoon uit de kraan, toch? 😉
 • In het weekend van volgende week is het Pasen. Bij de meesten thuis liggen de paaseitjes in het bakje welke op tafel staat. Maar hoe zit het met de paastakken? Hiermee haal je kleur en decoratie in huis.
 • Bij de meeste supermarkten zijn bakjes hyacinten, narcissen en tulpen uit bollen te koop. Voor een paar euro heb je de lente bij je thuis gebracht. Het is vrolijk, en ruikt heerlijk.

De gezelligheid opzoeken

 • De avonden worden langzaamaan langer, maar er is nog genoeg tijd voor romantische gezelligheid. Lees: waxinelichtjes, wijn en bitterballen.
 • Na actief zijn en de natuur van dichtbij te hebben geproefd, is het vanzelfsprekend dat je de dag leuk wilt afsluiten. Dat wil ik wel. En dat kan prima met een serie.
 • Spelletjes spelen is geen favoriet, maar het kan een avond veel gezelliger maken. Niet online, maar bijvoorbeeld met dobbelstenen, zoals de spellen Yahtzee of Perudo.

Jezelf vermaken in de lente

De samenvatting van dit artikel vind je verder in de onderstaande bingokaart. Tijd voor actie! Welke ga jij de komende weken afstrepen?

jezelf vermaken in de lente
Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

16 Comments

 1. Ik ben dol op de lente. Mijn tuin gaat weer bloeien en de vogels gaan weer zingen.

 2. Melissa schreef:

  Ik vind dit weertje heerlijk! Wij hebben sinds 2 maand een hond en nu ook fiets karretje waar ze in kan. Lijkt mij leuk om haar mee te nemen en verschillende plekken samen te geocachen.

 3. Henk schreef:

  Die langeafstandswandeling en kan ik komende weekend afstrepen, die van brownies bakken klinkt ook erg verleidelijk 👍🏻

 4. Cynthia schreef:

  Wat een leuke bingo heb je bedacht! Ik ben dol op wandelen. Ik maak sowieso elke ochtend een ommetje nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht. Het geluid van de vogeltjes en de bloemen die nu beginnen te bloeien. Heerlijk!

 5. Deborah schreef:

  Wat een leuk idee om deze lente bingo kaart vol te maken. Eens zien wat ik allemaal al af kan vinken> Plantjes kweken en de meditatie. De wandeling en natuurfotografie. Lammetjes spotten. Een deeltje al gedaan. enne chocolade brownies heb ik gegeten, telt dat ook?

 6. Felice Veenman schreef:

  wat een prachtige opening van je blog! het leek wel een gedicht, maar dan nog mooier. Leuke tips. Ik heb er ook nog een: als je lentebloeiers in een bakje zijn uitgebloeid, zet ze dan ergens ( maakt niet uit waar) in de grond. Goed voor feest het volgend jaar!

 7. Jouvence schreef:

  Wat een leuke bingo! Wij wonen in Gelderland en dicht bij een hoop natuur, dus gaan met enige regelmaat heerlijk wandelen in het bos of de polder.

 8. Sofie schreef:

  Wat een leuke tips allemaal! De laatste tijd probeer ik ook vaker de natuur in te gaan om te wandelen of te fietsen. Een lekkere picknick kan natuurlijk ook nooit kwaad.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een leuke ideeën allemaal. En ook nog coronaproof : )

 10. Tessa schreef:

  Wat een leuke en veelzijdige tips om wat leuks te gaan doen in de lente. Krijg gelijk zin om er op uit te trekken

 11. Wat een leuke blog! Ik hou enorm van de lente en ga er dan ook graag lekker op uit stukje wandelen stukje fietsen.

 12. Renata Feyen schreef:

  Wij zijn donderdag naar de Zoo van Planckendael geweest – er was net iets teveel volk naar mijn zin, maar je kan je toch niet altijd opsluiten 😮

 13. Gea schreef:

  Wat een leuke ideeën heb je er tussen gezet.

 14. Bouchra schreef:

  Ik vind de lente bingo een leuk idee! En bloemen kweken doe ik met mijn dochter. Die vind het heerlijk om te doen.

 15. Kiki Hasselton schreef:

  ik houd van de lente! Het weer, de geuren, de kleuren, alles doet je weer opleven

 16. rachel schreef:

  hey dat klinkt leuk en gezellig een lente bingo 😀 ik ben zelf gek op de lente. Ik kom dan ook altijd wel uit mijn winter dip haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *