Written by 14:00 Blog, Song • 15 Comments

Jonge zangeressen zijn vindingrijk

jonge zangeressen zijn vindingrijk

Mensen zijn echt net schapen, hé? We volgen elkaar op alle fronten en willen overal het beste in zijn. Echter is dat helaas niet de waarheid, want in elke groep zijn er altijd een paar de baas. Als jij niet kan aanwijzen wie dat is dan moet je je zorgen maken. Want waarschijnlijk ben jij het dan zelf. Jonge zangeressen zijn vindingrijk, scherp en imponerend. Zij volgen niet, maar maken zichzelf onmisbaar en belangrijk door de muziek die zij uitbrengen. Deze zangeressen hebben een jonge fanclub waar je u tegen zegt. Zes jonge getalenteerde vrouwen heb ik op een rij gezet.

Maan

Maan is écht heel snel beroemd geworden met haar optredens in The Voice van 2017. Ze is ongelofelijk getalenteerd en alhoewel ze een tikkeltje arrogant overkomt, geloof ik ook het pure van haar songteksten. Het verbaast je niet dat ik graag eens met Maan zou gaan lunchen.

‘Het maakt niet uit hoe sterk je start

Zolang je maar de finish ziet’

> Ik Kom Eraan van Maan

Maan de Steenwinkel wikipedia.nl

Lees meer: Vrouwennamen in vijf liedjes

Froukje Veenstra

Recentelijk ontdekte ik het nummer Groter Dan Ik van Froukje waar ik toch wel kippenvel van kreeg. Dit kwam voornamelijk door deze volgende regels:
‘De wereld staat in de fik en ik zou het willen blussen

Maar het vuur is groter dan ik en ik stik in’

Twee zinnetjes die voor mij een grote betekenis hebben, omdat ik de rillingen over mijn rug voel lopen. Het geeft aan dat problemen groter zijn dan dat wij zelf kunnen oplossen en dat vind ik mooi omschreven.

Emma Heesters

De 24-jarige Emma uit ’s Gravenpolder werd voornamelijk beroemd door haar tv-optredens in Beste Zangers. Pa Olvidarte is uitgegroeid tot één van de beste nummers dit jaar, maar misschien komt dat meer door het duo dat ze vormt met Rolf Sanchez. Emma Heesters laat zien dat jonge zangeressen vindingrijk zijn, want ze tovert haar covers om tot haar eigen.

‘Ik geef toe dat ik het soms heb verkloot

Ik zocht te veel naar aandacht en ik was zo idioot’

Ook over de grens zijn er vrouwen te vinden op het podium. Daarom:
Jonge zangeressen zijn vindingrijk: buiten Nederland

Julia Lindholm

Haar danspasjes maken mij altijd vrolijk en Julia heeft een zwoele stem, maar daar pronkt ze ook echt mee. Ze komt officieel uit Zweden en woont nu in Duitsland. Haar vertolking van een Zweedse medley vind ik het allerleukste. Waterlooo

Lees meer: De vijf beste Duitse zangers

Anna-Carina Woitschack

Deze vrouw met een voor mij onuitspreekbare achternaam is de Bom in Duitsland. Ze zingt, net als iedereen, over de liefde en hoewel dat in het Duits toch harder klinkt, maakt haar stem het zachter. Wow he. Dat kon echt niet met minder komma’s. Desalniettemin is haar muziek niet even gewaagd als die van onze eigen Maan.

Julie Bergan

De laatste jonge zangeres van dit artikel komt uit het Noorse Skien. Wat ik grappig vind om uit te spreken. Ze begon op haar 16de met coveren van nummers en daar groeide een echte zangcarrière uit. Bored is uitgebracht in 2019 en iedereen is dat toch weleens. Verveeld in de liefde, is dat mogelijk?

Julie Bergan wikimedia.org

Welke jonge zangeressen zijn vindingrijk, scherp en innoverend en mis jij? Ik zoek ze graag op 😊

Meer zangeressen die je (waarschijnlijk) niet kent, vind je op de website van RedBull.

No votes yet.
Please wait...
Close