Laat mijn ogen twinkelen door wat ik leuk vind

Je herkent iemands enthousiasme in zijn ogen. Het maakt niet uit welke bewegingen iemand maakt of hoe blij een persoon klinkt. Aan de ogen kun je echt zien hoe iemand zich voelt. Laat mijn ogen twinkelen is daarom echt gemeend. Zoals je weet vind ik het leuk om te lachen en doe ik, net als iedereen, het liefste wat ik leuk vind. Er zijn veel dingen die ik graag doe, maar het draait niet alleen daarom. Het gaat ook om de kleine dingen waar ik kippenvel van krijg. Ook die momenten hebben een speciale lading. Meestal van geluk, blij zijn of verliefdheid.

Dit laat mijn ogen twinkelen:

 • Twee hertjes die gealarmeerd in het bos op zoek zijn naar eten. Vertederend.
 • Dobby de Huiself die zijn leven geeft om Harry Potter en zijn vrienden te redden.
 • Met vrienden kijken naar een knetterend vuur waarbij op de achtergrond muziek speelt.
 • Alle slechte hits mee kunnen zingen en dat niet alleen op een feest.
 • In mijn eentje dansend door mijn kamer.
 • Het gevoel van eensgezindheid in de familie.
 • Jolene, Jolene, Jolene, Janne
 • Mijn liefste zus plagen met komkommer. Oh ja, dit is onze humor wat jij niet hoeft te snappen.
 • Een boom, bloem of eekhoorn goed op de foto krijgen. Mislukt vaak.
 • Een krachtige, machtige passage lezen in een boek. Dit laat mijn ogen twinkelen.
 • Het moment dat ikzelf een grap maak en dat de ander dat een paar tellen later doorheeft.
 • De muziek van WC Experience dat me lekker laat meezingen. Een artikel hierover volgt.
 • Ik mag mijn uilencollectie niet vergeten. Nog steeds aan het uitbreiden.
 • Sinterklaasliedjes zingen met de kinderen op scouting. Eigenlijk is het tijden herbeleven.
 • Laat mijn ogen twinkelen met het echte gevoel van saamhorigheid: gourmetten!
 • En de zachte wind in mijn ogen op de vroege ochtend terwijl de zon net begint te schijnen.

De laatste weken regent het meer dan dat de zon schijnt. De zon schijnt altijd achter de wolken, maar dat beseffen wij ons niet altijd. Mijn ogen twinkelen door heel veel dingen en ik hoop die van jou ook. Kijk eens in de spiegel. Zijn jouw ogen aan het sprankelen of mis jij iets?
Dan zeg ik alleen: zoek ernaar.

Hoe ontstaan pretoogjes kun je lezen in dit oude artikel van de NRC.

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

 1. Chantal schreef:

  Heb jij een uilencollectie? Wat grappig, ik heb zelf een kleine uilenobsessie.

 2. girls-things schreef:

  Wat mooi en leuk geschreven! Ik heb inderdaad van die sprekende ogen volgens iedereen, Je ziet snel aan mij of ik iets leuk vind in mijn ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *