Leren schoenen | Column

Mijn schoenen zijn zo versleten dat de hak zou loslaten. Deze zit nog aan de voorkant vast, maar dat zou vast niet lang duren. Het gat is zo groot dat ik onder mijn eigen voeten kan kriebelen. De leren schoenen van Emilio Salvatini heb ik een jaar mogen dragen. Helemaal afgetrapt door het lopen door straten, winkelcentra, op vakantie en naar kantoor. Daarom zijn deze bruine schoenen helemaal naar de klote geholpen en hebben ze hun dienst bewezen. Overigens was het de eerste keer dat ik leren schoenen kocht. Voordien waren het meer sneakers of instappers.

De pijn van nieuwe schoenen inlopen. Ken jij dat? Het afgetrapte schoeisel moest vervangen worden. Ik moest even nadenken waar ik het paar had gekocht. Toen wist ik het weer, bij Scapino. Destijds in de winkel. Op de website ging ik een aantal schoenparen vergelijken. Waar was ik eigenlijk naar op zoek? Iets chics, flits en iets neutraals om te dragen bij ongewone dagen waarbij de andere twee paren niet passen. Later bekeek ik bij mijn ouders de folder van Scapino. Geheel onnuttig, omdat ik net drie paar leren schoenen had besteld. Opnieuw van het merk Emilio Salvatino.

Drie paar leren schoenen

De drie paar heb ik voor je op de foto gezet. De chique schoenen met ruitjes op de neus ben ik als eerste aan het inlopen. Voor mij zijn het meer schoenen om aan te trekken naar een feestje. Het speelse printje neem ik echter ook gerust mee naar het werk. Inlopen is echter een probleem. Na een aantal minuten voelde ik de huid op mijn hak tot een blaar vormen. Zodra ik op werk was aangekomen, vloeide het bloed door mijn sok. De schoenen met de blauwe kleur hebben een krokodillenmotief. Als je het aan mij vraagt meer schoenen voor de grap. Wanneer je naar vrienden gaat of zo, want dat is lekker ontspannend. Het derde paar is neutraal bruin. Juist ideaal voor andere gebeurtenissen, zoals naar het werk of bij een begrafenis.

leren schoenen

Gelukkig zijn ook voor het inlopen van leren schoenen tips. Want wat kun je doen? Het volgende heb ik in ieder geval geprobeerd:

 • Watjes tussen mijn voet en de hak gestopt, maar dat was echt geen succes.
 • Pleisters geplakt op het wondje, maar dat schuurde er alsnog af.
 • In de regen gefietst. Het leer wordt daardoor zachter waardoor het sneller naar de vorm van je voeten vormt.

Een hele tijd heb ik met natte sokken in de schoenen gezeten. Niet het meest fijne gevoel, maar voor deze keer was het prima. En dan te bedenken dat ik drie paar schoenen heb gekocht. Alleen de hak wou nog niet meedoen. De schoenen heb ik rechtop gezet, zodat ik in de hak ijsklontjes kon laten smelten. Even met de voeten erin en nu zit dit paar als gegoten. De volgende keer koop ik een nieuw paar eerder, zodat ik reserveschoenen heb tijdens het inloopproces. Volgend jaar dus.

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

 1. Tessa schreef:

  Mooie schoenen heb jr gekocht!

 2. Sherry schreef:

  Wat een mooie schoenen. En ja ik ken het gevoel van schoenen die niet uitgelopen zijn.

 3. Lindaschrijftop schreef:

  Ik laat de prop die je mee krijgt er thuis even in zitten om de schoen op te rekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *