Written by 14:00 Blog • 14 Comments

Fantasie | Leven als tovenaar is een toekomstdroom

Leven als tovenaar

Vannacht werd ik wakker met een toekomstdroom. Hoe zou het zijn om te leven als tovenaar? De Harry Potter films kijk ik met regelmaat, de boeken lees ik bijna ieder jaar en het nieuws over de toverwereld hou ik goed bij. Daarom gaat vanzelf mijn fantasie aan de slag, want dat is wat er gebeurd. Eerder heb je kunnen lezen hoe mijn toverschool Kraaienblok Academie voor Magie eruit ziet en nu vandaag mijn leven als tovenaar.

Huis verbouwd

De belangrijkste kamer van het huis is behangen met een donkerblauwe kleur. De kleur goud is er in twee banen op aangebracht en een lichtblauwe vloer maakt de kamer af. In Hogwarts zou ik zijn ingedeeld in Ravenclaw House. Een luxe stoel staat voor een muur met boekenkasten en een stapel kranten inclusief bewegende foto’s liggen in de hoek. De kamer staat vol ronde tafeltjes waarop belangrijke elementen staan uit de toverwereld. Zo liggen er verscheidene spreukenboeken en ook mijn eigen vak is vertegenwoordigd: Waarzeggerij. Zodoende liggen er tarotkaarten, theekopjes, runenstenen en een tafel vol met glazen bollen. Zo ziet mijn kamer eruit als ik zou leven als tovenaar.

Werken in het leven als tovenaar

Je kunt mij vinden in de Oostvleugel van Kraaienblok Academie voor Magie. De school heeft Waarzeggerij als hoofdvak gekozen en dat maakt mij blij, want dat zegt dat ik genoeg uren maak 😉
Het is mijn toekomstdroom als tovenaar dat ik daarbij ook jaarlaagcoördinator en plaatsvervangend schoolhoofd mag zijn. De jongste in de geschiedenis van de school.
Naast mijn schooltaken schrijf ik artikelen voor De Grijze Heks. In deze teksten schrijf ik over het vak waarzeggerij en hoe mensen deze kunnen blijven gebruiken na de tijd op de toverschool.

Reizen met een muntje

Ga je met de auto, trein of neem je de benenwagen? Tegen al deze soorten van transport zeg ik nee, want ik ga met een Via Via. Aan de binnenkant van mijn mantel is een ketting met een oude munt gespeld. Zodra ik de munt betover krijgt deze een blauwe kleur en verdwijn ik in een flits op een andere locatie. Het is net magie. Op een bezem ga je mij niet zien vliegen, want de hoogtevrees als tovenaar blijft.

Voel je de magie? Zo zouden de standaarddingen uit een tovenaarsleven eruit moeten zien. In mijn tovenaarsmantel door de school dwalen en thuis op perkament de artikelen schrijven. Zou jij willen leven in een wereld vol met magie?

No votes yet.
Please wait...
Close