Fantasie | Leven als tovenaar is een toekomstdroom

Vannacht werd ik wakker met een toekomstdroom. Hoe zou het zijn om te leven als tovenaar? De Harry Potter films kijk ik met regelmaat, de boeken lees ik bijna ieder jaar en het nieuws over de toverwereld hou ik goed bij. Daarom gaat vanzelf mijn fantasie aan de slag, want dat is wat er gebeurd. Eerder heb je kunnen lezen hoe mijn toverschool Kraaienblok Academie voor Magie eruit ziet en nu vandaag mijn leven als tovenaar.

Huis verbouwd

De belangrijkste kamer van het huis is behangen met een donkerblauwe kleur. De kleur goud is er in twee banen op aangebracht en een lichtblauwe vloer maakt de kamer af. In Hogwarts zou ik zijn ingedeeld in Ravenclaw House. Een luxe stoel staat voor een muur met boekenkasten en een stapel kranten inclusief bewegende foto’s liggen in de hoek. De kamer staat vol ronde tafeltjes waarop belangrijke elementen staan uit de toverwereld. Zo liggen er verscheidene spreukenboeken en ook mijn eigen vak is vertegenwoordigd: Waarzeggerij. Zodoende liggen er tarotkaarten, theekopjes, runenstenen en een tafel vol met glazen bollen. Zo ziet mijn kamer eruit als ik zou leven als tovenaar.

Werken in het leven als tovenaar

Je kunt mij vinden in de Oostvleugel van Kraaienblok Academie voor Magie. De school heeft Waarzeggerij als hoofdvak gekozen en dat maakt mij blij, want dat zegt dat ik genoeg uren maak 😉
Het is mijn toekomstdroom als tovenaar dat ik daarbij ook jaarlaagcoördinator en plaatsvervangend schoolhoofd mag zijn. De jongste in de geschiedenis van de school.
Naast mijn schooltaken schrijf ik artikelen voor De Grijze Heks. In deze teksten schrijf ik over het vak waarzeggerij en hoe mensen deze kunnen blijven gebruiken na de tijd op de toverschool.

Reizen met een muntje

Ga je met de auto, trein of neem je de benenwagen? Tegen al deze soorten van transport zeg ik nee, want ik ga met een Via Via. Aan de binnenkant van mijn mantel is een ketting met een oude munt gespeld. Zodra ik de munt betover krijgt deze een blauwe kleur en verdwijn ik in een flits op een andere locatie. Het is net magie. Op een bezem ga je mij niet zien vliegen, want de hoogtevrees als tovenaar blijft.

Voel je de magie? Zo zouden de standaarddingen uit een tovenaarsleven eruit moeten zien. In mijn tovenaarsmantel door de school dwalen en thuis op perkament de artikelen schrijven. Zou jij willen leven in een wereld vol met magie?

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Wendy Schuchmann schreef:

  Altijd mooi om je een voorstelling te maken van toekomstdromen! Wie weet lukt het om al dromend die magische wereld te realiseren – of in ieder geval elementen daarvan in je dagelijks leven te verwerken.

  Ik heb erg genoten van de serie Merlin op Netflix. De magische wereld rondom Camelot was vol avonturen, maar ook vol gevaren.

 2. ingrid schreef:

  lijkt me geweldig, zo’n fantasieleven. maar kom ook weer ghraag terug op aarde

 3. Ik ben dol op fantasie boeken! Zo leuk om ze te lezen. Deze klinkt veelbelovend!!

 4. Victor schreef:

  Originele blog weer!
  Zoals Einstein zei: logica brengt je van a naar, fantasie brengt je overal

 5. Manon schreef:

  Ik ben echt totaal niet into Harry Potter enzo. Ik keek vroeger wel Charmed. Ken je dat ook?

 6. Silkeblogs schreef:

  Leuk om te lezen! Ik ben niet into magie, maar mijn broer die kan echt als de béste goochelen, haha!

 7. Aya schreef:

  Ik ben zelf ook een Harry Potterfan. Ook ben ik fan van Charmed, Sabrina the Teenage witch. Het heeft wel iets een leven als een tovenaar.

 8. Elles schreef:

  Geef mij ook maar zo’n magiewereld! Ik zou dan vooral willen dat ik mensen hun gedachtes kon lezen, haha! Teleporteren lijkt me ook wel handig, hoef je niet meer te vliegen om bij het zonnetje te komen!
  Liefs,
  Elles

 9. Elles schreef:

  Zo’n magiewereldje lijkt me heerlijk! Ik zou dan vooral mensen hun gedachten kunnen lezen en teleporteren. Dan hoef je niet meer te reizen om van het zonnetje te kunnen genieten!
  Liefs,
  Elles

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, dat lijkt me best wel wat zeg! En ik zou dan overal naartoe vliegen, en vaak onzichtbaar zijn.

 11. Wat een mooie voorstelling 🙂 Ik zou ook wel in een magische wereld willen leven.

 12. Bouchra schreef:

  Ik ben dol op magie en films als HP en daar kan ik dan ook heerlijk van genieten.

 13. An schreef:

  Verfrissend artikel. Erg leuk om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *