Uit huis gaan: meer plek voor mij!

Op welke leeftijd ging jij op kamers of betrok je je eigen woning? Ik heb een contractverlenging, mijn 24ste verjaardag komt eraan en ik heb dringend plek nodig voor meer spullen. Ik ga het met andere woorden zeggen. Door uit huis te gaan: is er meer plek voor mij. Hop, hop!

Het doel voor 2019 was om zelf op vakantie te gaan en dat is gelukt. Voor het volgende jaar geldt uiteraard een nieuw doel en dat is om uit huis te gaan. De zoektocht is langzaamaan begonnen, maar dat is niet het enige. Excellijsten staan vol met verschillende berekeningen gebaseerd op salaris, huurtoeslag en andere bedragen waar ik rekening mee dien te houden. Via de woningbouw ben ik sinds een kleine maand aan het kijken wat het beste bij mij past. Het liefste blijf ik wonen aan de Veluwezoom, want het is voor mij de beste plek. Veel ruimte ga ik alleen niet nodig hebben. Een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer is daarom voldoende, toch?

Naast het voordeel dat er meer plek voor mij is, zijn er uiteraard ook nadelen. Als ik thuiskom moet ik zelf voor mijn eigen eten zorgen en dat gaat wat worden. Laat ik je vertellen dat aardappels schillen niet mijn sterkste kant is. Ik ga een cursus witlof maken doen, want anders ga ik mijn lievelingseten niet meer naar binnen kunnen werken. Dat is zonde. Toch lijkt het me prettig om in alle rust mijn eigen ritme te kunnen bepalen. Douchen zonder dat er iemand eerder is gegaan of de koken kunnen binnenlopen als er niemand is.

Meer plek voor mij

Het moment dat ik meer spullen heb dan dat er plek is in mijn kamer, wil zeggen dat het tijd is om het ouderlijke huis uit te zwaaien. Dat gaat me zwaar vallen, maar door aan het idee te wennen dat ik straks opsta met een ander uitzicht, gaat me helpen. De komende periode ga ik aan de slag met het maken van een begroting en om een lijst op te stellen voor de inventaris. Een stoel, bank, tafel en een koelkast is toch praktisch.

Photo by Nirzar Pangarkar on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Mandy schreef:

    Lijkt me een heel leuk vooruitzicht! Ik ben 20 en woon nog thuis, nog even door sparen en dan denk ik lekker met mn vriend een huisje opzoeken

  2. Mieke | Miek's Mind schreef:

    Ik heb 2,5 jaar samengewoond en toen moest ik weer thuis bij mijn ouders gaan wonen toen het uitging. Nu woon ik inmiddels al weer een half jaar alleen op mijzelf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *