Written by 14:00 Autisme, Blog • 10 Comments

Mijn agendabeheer moet strakker | Rust inbouwen

mijn agendabeheer moet strakker

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Deze beroemde zin uit het nummer ‘Opzij’ van Herman van Veen is een beroemd gezegde geworden. Vele Nederlanders zullen zich herkennen, want nergens anders is het leven hectisher dan bij ons. Ik werd zo gek van de dingen die ik van mezelf moet doen dat ik het in januari heb besloten: mijn agendabeheer moet strakker. En ik lees de verwarring bij jou van het gezicht af, want als mijn agenda er voller uitziet, dan zou je denken dat ik daar gestoord van word. Gelukkig is dat niet zo en ik leg je graag uit waarom.

Dit is waarom mijn agenda inplannen helpt

Heel veel gedachten die zichzelf opstapelen vormen vanzelf een ongecontroleerde gelei. Op de terugweg van werk naar huis was ik regelmatig aan het nadenken hoe ik mijn to-do-lijst voor dezelfde avond ging invullen. De notitieapp van mijn telefoon was op dat moment mijn beste vriend, maar ik vond het onoverzichtelijk worden. Voornamelijk omdat ik zoveel wou in één avond dat het onmogelijk werd. Het gevolg hierop is onrust in mijn lijf en daar ga ik niet beter van functioneren. Daarom ben ik begonnen met het inplannen van mijn online (Google)-agenda. Een praktische stap vooruit.

Lees meer: Vraag lekker iemand anders | Column

Mijn agendabeheer moet strakker

Structuur helpt bij het indelen van de dag. Samen met mijn coach heb ik bekeken, overleg gevoerd en gepuzzeld welke blokken er op welke dag het beste passen. Zo blijven de vaste onderdelen staan, maar heb ik toch ruimte om flexibel te zijn en om te kunnen afspreken als ik dat graag wil. De blokken die ik heb gemaakt, zijn: werken, scouting, bloggen, energetische therapie en mijntijd. Het doel is om deze vijf blokken op een realistische manier in mijn weekplanning te planten, zodat ik naar wens alles kan bereiken wat ik wil, maar dat het gekaderd blijft.

Lees meer: Mijn eerste ervaringen met de Purpuz Planner

Mijntijd: dat is nieuw

Hé, Word begrijpt het woord ‘mijntijd’, maar ik heb het vermoeden dat het wordt bedoeld als de tijd dat er werkers in de mijnen aan het hakken waren. Uiteraard is het mijn vertaling van me-time. Waarin het de bedoeling is dat ik ga ontspannen door dingen te doen voor mezelf. Een avondje Netflix, een paar hoofdstukken lezen of met iemand afspreken. Dat zijn dingen waar ik ook tijd voor moet maken, want ik heb gemerkt dat het anders verwaarloosd. Zonde. Mijn agendabeheer moet strakker om mezelf te dwingen tijd voor mezelf te nemen. Een pop-up helpt hierbij.

mijn agendabeheer moet strakker
Mijntijd is niet te zien in dit schema, omdat deze na 9 uur plaatsvinden. Of op andere momenten 😉

In Excel heb ik een weergave gemaakt van mijn weekindeling. En nu ben ik benieuwd: heb jij stiekem of bewust ook een eigen structuur?

No votes yet.
Please wait...
Close