Mijn doelen voor 2019

Het nieuwe jaar is net een paar dagen bezig. In de eerste column van dit jaar heb je kunnen lezen hoe fantastisch 2019 gaat worden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met doelen. Wat wil ik dit jaar gaan bereiken? Om mijzelf een stok te geven waarop ik kan terugvallen, schrijf ik deze blog. Wil jij weten waar ik aan wil werken dit jaar? Lees dan gauw verder.

Vast contract

In oktober 2018 heb ik te horen gekregen dat mijn contract met een jaar werd verlengd. Dit contract is afgelopen dinsdag ingegaan. Dat vind ik natuurlijk hartstikke fijn. Ik werk bij de provincie Gelderland en dat is een prettige organisatie om in te werken. Mijn taken vind ik leuk. Ik houd van informeel contact. Een beetje grapjes maken moet kunnen. Hopelijk komt die vaste aanstelling mijn kant op. Dan zou ik 2020 weer goed beginnen.

Mijn doelen voor 2019

Photo by rawpixel on Unsplash

Alleen op reis

Zoals je in de column Voor een fantastisch 2019 al kon lezen wil ik komend jaar geheel alleen op reis. In de kerstvakantie heb ik de camping waar ik heen ga geboekt. Weet je wat grappig is? Dat is ook de camping waar ik mijn allereerste vakantie heb doorgebracht. Nu 22 jaar later ga ik weer, maar dan met mijn eigen tent. Heel spannend, maar een leuke uitdaging.

Bloggen

Dit jaar bestaat mijn blog drie jaar. Dat is natuurlijk feest! Daarom ben ik druk aan het vergaderen met mezelf hoe ik dit jaar leuk ga inkleden. Sowieso komt er een nieuw seizoen van de MC-Quiz, maar dan een beetje anders. Daarnaast ga ik mij weer vol inzetten om elke week een leuke column klaar te hebben staan en wellicht wel meer verrassingen! Kortom: ik ben nog aan het zoeken.

Schrijven met kinderen

Vorig jaar ben ik in gesprek geweest of ik voor de buurtvereniging mocht schrijven. Het leek mij leuk, en nog steeds, om mijn kinderen of pubers een eigen verhaal te maken. In welke vorm maakt niet uit. Maar om deze mensen te helpen met hun schrijfproblemen. Dat lijkt mij leuk. Daarom wil ik hier dit jaar een concept voor bedenken. Een leuke uitdaging, maar lastig. Want waar moet ik beginnen? Ik heb geen flauw idee.

Stressreductie

Hierin heb ik in 2018 veel bereikt, maar ik heb nieuwe doelen gemaakt. Het lijkt mij goed om een training mindfulness te gaan doen. Ik denk dat ik daar veel uit kan halen. Die ademhalingsoefeningen werken echt. Daarnaast doe ik energetische oefeningen. Dit heeft te maken met chakra’s en energieën die door je lichaam stromen. In 2019 is het doel om mij dit meer eigen te maken, zodat ik dit kan toepassen op allerlei plekken.

Mijn doelen voor 2019

Photo by Lesly Juarez on Unsplash

Cabaret schrijven

Een ander doel: wat ik zelf geweldig vind. Mijn eigen cabaretshow schrijven. Ik heb één scene zover uitgedacht en ook mijn lied heeft hier natuurlijk een plek in. Alleen vergt het schrijven van zo een show veel tijd. Ik ben benieuwd hoe ver ik geraak. Heb jij hier ideeën over? Laat het mij dan vooral weten.

Begeleiding afbouwen

Misschien weet je het en anders weet je het nu. Wekelijks komt er iemand die gespecialiseerd is in ADHD/Autisme. Samen met hem werk ik aan verschillende persoonlijke doelen, maar het gaat de laatste tijd zo goed met mij. Dat is ook te zien aan het soort doelen die ik hierboven heb beschreven. Het leven is op de rit. Dus het aantal begeleidingsuren kan omlaag. Dat betekent dat ik meer tijd heb voor andere dingen. Feest.

Deze zeven koppen vormen mijn doelen voor in 2019. Ik hoop dat ik niet vergeet om regelmatig verslag uit te brengen. Want daar wacht je natuurlijk op, toch?

Mijn doelen voor 2019
No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Nadia schreef:

  Dat is een lijstje met mooie doelen! Ik hoop voor je dat je een vast contract krijgt, als je op je plek zit, dan is dat natuurlijk het fijnste.

 2. MamaTassel schreef:

  Dat is een mooi lijstje, je krijgt het druk dit jaar! Zet hem op, ieder doel is het waard om voor te vechten.

 3. lodi schreef:

  Mooie doelen heb je voor het nieuwe jaar. En wat goed dat je alleen op vakantie gaat en gefeliciteerd natuurlijk met je contract verlenging.

 4. Deborah schreef:

  Wat een mooie en haalbare doelen heb je voor jezelf geformuleerd.
  Ik wens je een mooi jaar toe en dat je lekker met je doelen aan de slag mag gaan. Ik kom geregeld terug om bij te lezen hier 🙂

 5. Silkeblogs schreef:

  Je gaat dat allemaal super doen! Alleen op reis gaan vind ik wel héél spannend =D

 6. kiki hasselton schreef:

  wauw, mooie doelen zeg!! Alleen reizen is erg leuk, maar wel eng. ik ben benieuwd!

 7. Kreanimo schreef:

  Dat is een heel mooi lijstje.
  Mijn blog bestond in december ook 3 jaar.

 8. Blog & Beauty schreef:

  Wat goed dat je de begeleiding kunt afbouwen, dat getuigt van kracht. En wat goed van je dat je alleen op vakantie gaat, en heel leuk dat het ook de plek van je eerste vakantie is. Ik ben benieuwd wat je er na zoveel jaar van vind en hoe je er nu tegenaan kijkt.

 9. Sherry schreef:

  Mooie doelen en lijstje. Van harte met je contract. Altijd leuk om een verlenging te krijgen.

 10. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Ik zie je al helemaal zitten in die vergadering met jezelf : ) Superfijn dat je contract weer verlengd is trouwens. Mijn zoon werd ook twee keer verlengd, en heeft nu een vast contract. Hopelijk gaat dat bij jou ook zo!

 11. Jamey schreef:

  Een hele mooie lijst met doelen. Heel veel succes om alles te behalen! You can do it!

 12. Daisy - MBYG schreef:

  Mooie doelen voor jezelf! Ik heb niet echt doelen buiten alles mooi regelen voor ons huis en terug aan mijn krachttraining beginnen op de fitness. (gisteren terug gestart).

  – xx

 13. Esther schreef:

  Prachtige doelen, vooral ook dat schrijven met kinderen, mooi! En ik duim met je mee voor die vaste aanstelling, goed op weg dus…

 14. Danielle schreef:

  Wauw wat een mooi lijstje met doelen! Dat schrijven met kinderen is ook wel heel erg gaaf zeg 🙂 succes daarmee! (ga je ons daar ook van op de hoogte houden?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *