Written by 14:00 Blog • 17 Comments

Mijn doelen voor 2020: klein denken en groot uitpakken

Mijn doelen voor 2020

GELUKKIG NIEUWJAAR!
Ik hoop dat je genoeg oliebollen hebt gehad, dat je vingers nog aan je handen zitten, maar ook dat je klaar bent voor een nieuw jaar aan artikelen. De behaalde resultaten van mijn doelen uit 2019 heb je al kunnen lezen, maar dan vandaag mijn doelen voor 2020. Lees je mee?

Op een rij: mijn doelen voor 2020

De Paarse Uil opstarten

Vanaf januari ga ik op vrijdagen standaard voor De Paarse Uil werken en dat wordt een flinke klus. Zo staan er verschillende dingen op de planning, waaronder het uitbrengen van een nieuwe gedichtenbundel, maar ook tekstkaarten staan voor 2020 op de planning. Eén van de andere doelen is het organiseren van knutselmiddagen. De eerste staat gepland op vrijdag 17 januari.

Mijn doelen voor 2020

Lees ook: Mijn doelen voor 2019

Een cursus volgen

Het lijkt me leuk om actief bezig te zijn met iets waarvoor ik echt moet leren. Wat ik doe op het werk heb ik ook geleerd, maar veel meer geleidelijk, zodat ik achteraf pas door heb hoe het is gelukt. Eigenlijk lijkt het me in 2020 leuk om aan iets te kunnen vastklampen met een boekje dat ik weer echt ouderwets moet stampen.
Een idee dat ik heb is bijvoorbeeld Spaans of meer richting kunst en creativiteit.

Een eigen plek huren

Stel je voor dat het salaris omhoog gaat 😉
Eén van de doelen is om te kijken of er een mogelijkheid is om een eigen plek te gaan huren. Ik denk dat we het er allemaal over eens (kunnen) zijn dat de tijd daarvoor aanbreekt. Thuis is er geen ruzie, maar mijn kamer wordt te klein voor al mijn spullen. Waar ik mee ben begonnen is een prijsopgave maken per ruimte zodat ik kan inventariseren hoeveel ik moet sparen. Tijdrovend klusje en ook huren is geen pret, omdat er weinig wordt verhuurd wat ik met mijn salaris kan dragen.

Creatiever bezig zijn

Jarenlang heb ik beeldende therapie gehad en is dat iets waar ik mij erg in kon uitleven. In het afgelopen jaar ben ik meer beeldende werkjes gaan maken, maar dat kan vaker. In combinatie met De Paarse Uil ga ik uiteraard voorbeelden maken en dat helpt al wel. Het hele creatieve proces vind ik écht goed bij mij passen, maar dan moet ik het ook doen. Schilderen, met ecoline smijten of handlettering – dat vind ik leuk om te doen.

Creatief Mijn doelen voor 2020

Lees ook: De uitkomst van mijn doelen uit 2019

Tijd voor mezelf vrij plannen

Het probleem is dat ik het liefste elke minuut van de dag bezig ben. Nu geef ik eerlijk toe dat december een maand is geweest van vliegen en rennen, want er gebeuren veel dingen tegelijk. Ik heb mij voorgenomen dat in dit lijstje met doelen ook meer rust moet staan, loslaten van allerhande zaken die spelen en mee vloeien wat er vervolgens gebeurd.
In 2020 ga ik beginnen met trampoline springen om te kijken of ik daar plezier aan beleef. Ik ben niet goed met mijn eigen lichaam, dus hardlopen gaat mij al te ver. Hopelijk is dit iets. Als laatste punt in dit doelenlijstje maak ik meer ruimte vrij voor het beoefenen van chakrabehandelingen bij mezelf. Dat is heerlijk rustgevend en op deze manier hoop ik meer energie te hebben voor de dagen die daarop volgen.

In 2020 ga ik werken aan deze realistische doelen. De schouders eronder en met een beetje geluk heb ik op 31 december 2020 deze doelen behaald.

Wat zijn jouw doelen voor dit nieuwe jaar?

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

No votes yet.
Please wait...
Close