Mijn doelen voor 2020: klein denken en groot uitpakken

GELUKKIG NIEUWJAAR!
Ik hoop dat je genoeg oliebollen hebt gehad, dat je vingers nog aan je handen zitten, maar ook dat je klaar bent voor een nieuw jaar aan artikelen. De behaalde resultaten van mijn doelen uit 2019 heb je al kunnen lezen, maar dan vandaag mijn doelen voor 2020. Lees je mee?

Op een rij: mijn doelen voor 2020

De Paarse Uil opstarten

Vanaf januari ga ik op vrijdagen standaard voor De Paarse Uil werken en dat wordt een flinke klus. Zo staan er verschillende dingen op de planning, waaronder het uitbrengen van een nieuwe gedichtenbundel, maar ook tekstkaarten staan voor 2020 op de planning. Eén van de andere doelen is het organiseren van knutselmiddagen. De eerste staat gepland op vrijdag 17 januari.

Mijn doelen voor 2020

Lees ook: Mijn doelen voor 2019

Een cursus volgen

Het lijkt me leuk om actief bezig te zijn met iets waarvoor ik echt moet leren. Wat ik doe op het werk heb ik ook geleerd, maar veel meer geleidelijk, zodat ik achteraf pas door heb hoe het is gelukt. Eigenlijk lijkt het me in 2020 leuk om aan iets te kunnen vastklampen met een boekje dat ik weer echt ouderwets moet stampen.
Een idee dat ik heb is bijvoorbeeld Spaans of meer richting kunst en creativiteit.

Een eigen plek huren

Stel je voor dat het salaris omhoog gaat 😉
Eén van de doelen is om te kijken of er een mogelijkheid is om een eigen plek te gaan huren. Ik denk dat we het er allemaal over eens (kunnen) zijn dat de tijd daarvoor aanbreekt. Thuis is er geen ruzie, maar mijn kamer wordt te klein voor al mijn spullen. Waar ik mee ben begonnen is een prijsopgave maken per ruimte zodat ik kan inventariseren hoeveel ik moet sparen. Tijdrovend klusje en ook huren is geen pret, omdat er weinig wordt verhuurd wat ik met mijn salaris kan dragen.

Creatiever bezig zijn

Jarenlang heb ik beeldende therapie gehad en is dat iets waar ik mij erg in kon uitleven. In het afgelopen jaar ben ik meer beeldende werkjes gaan maken, maar dat kan vaker. In combinatie met De Paarse Uil ga ik uiteraard voorbeelden maken en dat helpt al wel. Het hele creatieve proces vind ik écht goed bij mij passen, maar dan moet ik het ook doen. Schilderen, met ecoline smijten of handlettering – dat vind ik leuk om te doen.

Creatief Mijn doelen voor 2020

Lees ook: De uitkomst van mijn doelen uit 2019

Tijd voor mezelf vrij plannen

Het probleem is dat ik het liefste elke minuut van de dag bezig ben. Nu geef ik eerlijk toe dat december een maand is geweest van vliegen en rennen, want er gebeuren veel dingen tegelijk. Ik heb mij voorgenomen dat in dit lijstje met doelen ook meer rust moet staan, loslaten van allerhande zaken die spelen en mee vloeien wat er vervolgens gebeurd.
In 2020 ga ik beginnen met trampoline springen om te kijken of ik daar plezier aan beleef. Ik ben niet goed met mijn eigen lichaam, dus hardlopen gaat mij al te ver. Hopelijk is dit iets. Als laatste punt in dit doelenlijstje maak ik meer ruimte vrij voor het beoefenen van chakrabehandelingen bij mezelf. Dat is heerlijk rustgevend en op deze manier hoop ik meer energie te hebben voor de dagen die daarop volgen.

In 2020 ga ik werken aan deze realistische doelen. De schouders eronder en met een beetje geluk heb ik op 31 december 2020 deze doelen behaald.

Wat zijn jouw doelen voor dit nieuwe jaar?

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. rachel schreef:

  mooie doelen!!
  ik heb er nog niet echt werk van gemaakt aangezien het meestal wel dezelfde doelen zijn als het jaar ervoor

 2. Laura schreef:

  Wat een leuke doelen. Ik wens je er veel succes mee.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik wil mijn zakelijke administratie eindelijk eens wat netter en beter gaan bijhouden.

 4. Riek Muijen schreef:

  Heb eigenlijk mijn doelen nog niet opgeschreven zou ik ook eens moeten doen. Knap getekend. Ben zelf ook wel creatief ook weer eens wat mee doen.

 5. Anke (Fanke.nl) schreef:

  Mooie doelen heb je! Je schreef dat hardlopen iets te ver gaat voor je lichaam, maar lijkt zwemmen je niet leuk (naast trampolinespringen)? Dat heb ik vorig jaar ook een tijdje gedaan. Het is niet uitputtend en toch krijg je een voldaan gevoel! (:

 6. Dhini schreef:

  Wat leuke en goed plannen en hopelijk goed uitkomen dit jaar.
  Ik heb geen plannen, gewoon net als andere jaren. Saai he

 7. Renata Feyen schreef:

  Ik ben altijd zeer creatief geweest en momenteel ben ik een trui aan het breien die ik nog dit seizoen hoop te dragen 🙂

 8. Capital Monday schreef:

  Wat een heerlijke plannen allemaal.
  Ik wil graag mijn Lifecoach en Kundalini reiki opleiding afmaken en meer bezig zijn met het optimaliseren en uitbreiden van Capital Monday.

 9. Heel veel succes met je doelen ik hoop dat je ze allemaal gaat halen.

 10. Deborah schreef:

  Dat klinkt stuk voor stuk als haalbaar en realiseerbaar. En dat is vooral belangrijk. Ik wens je succes met deze stappen. Zou super zijn als het je lukt om een plek voor jezelf te kunnen bemachtigen. Mijn doelen voor dit jaar? Ik denk wat meer de tijd nemen bij wat ik doe. Zodat ik letterlijk op ga in het moment. Tot nu toe lukt mij dat alleen als ik fotografeer. Maar ik wil dit graag bij meer dingen ervaren. Bewust bezig zijn met wat ik doe. Ja dat dekt de lading wel.

 11. Bianca schreef:

  De beste wensen voor 2020! En ik wil je met alles veel succes wensen 🙂

 12. Gelukkig nieuwjaar!
  Wat een mooie doelen!
  Een van mijn doelen is in ieder geval om werk/blog en privé in balans te houden.

 13. lodi schreef:

  Mooie doelen voor dit jaar en wat leuk dat je bij de paarse uil gaat week en wat een leuke dingen staan er op de planning. En hoppen dat je een mooi plekje voor jezelf kan vinden.Hier vooral toch groeien met mijn blog dat is mijn doel.

 14. Simone schreef:

  Oh wat enorm leuk dat je misschien Spaans wilt leren. Het is zo’n mooie taal! Erg leuk lijstje met doelen!

 15. Sanne schreef:

  Mooie plannen. Ik ben er zeker van dat het je lukt. Dat alleen huren is altijd zo moeilijk.

 16. Mooie haalbare doelen lijken me. Succes met het behalen ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *