Mijn doelen voor 2022 op een rij

Bijna een week geleden rolden we het nieuwe jaar in. De tijd sprong over naar 00:00 onder meer lawaai en licht dat aanvankelijk is toegestaan. Vanzelfsprekendheid horen naast oliebollen ook goede voornemens bij het inluiden van het nieuwe jaar. Vandaar dat ik je in dit artikel vertel wat mijn doelen voor 2022 zijn. Gedeeltelijk heb ik ze gebaseerd op de doelen van 2021, maar met een nieuwe touch. Want er veranderen dingen in een jaar. Lees je mee naar wat ik voor dit jaar heb bedacht?

Vijf van mijn doelen voor 2022

 • In 2021 ben ik begonnen met mij verdiepen in spirituele zaken als maanstanden, sterrenbeelden, tarot en edelstenen. Van dat laatste weet ik al behoorlijk wat vanaf, maar het is leuk om de informatie te verzamelen in een document. Dat ben ik al gaan doen voor de thema’s chakra’s, edelstenen en ook sterrenbeelden. En ik ben er nog lang niet mee klaar. Dus daar wil ik mij in 2022 nog een beetje meer in verdiepen.
 • 2021 was een druk en bewogen jaar, ondanks dat er nog altijd niet veel kon. In december heb ik mezelf echt op de rem gezet. Ik ga moeten leren om niet elk vrij uurtje in te vullen. Dat uurtje mag ik ook gewoon op de bank doorbrengen. Kijkend naar een film of serie of met het lezen van een boek. Iets meer in de relaxmodus en minder in de aan-stand.
 • Een groot wonder mag je het wel noemen, want ik ben het afgelopen jaar verscheidene keren op de fiets naar het werk gegaan. Een enkeltje is net geen vijftien kilometer. Fietsen en wandelen is vooral bij droog weer echt heerlijk. Deze komt echt hoog binnen in mijn doelen voor 2022, want bewegen is gezond en een beetje gewicht verliezen zou geen straf zijn. Het is wel een doel met een cliché, maar heeft zo zijn functie voor zowel lichamelijk als geestelijke zorgen voor jezelf.
 • Twee jaar geleden zat ik bij de Kamer van Koophandel om De Paarse Uil in te schrijven als mijn bedrijfje. Veel is er eigenlijk niet gebeurd. Behalve dan dat ik een website had gemaakt, twee gedichtenbundels heb geschreven en de website ook weer verwijderd. In plaats van een volledige website, vind je later dit jaar een aparte pagina als toevoeging op mijn blog. Daarnaast zijn er nog ideeën voor nieuwe producten met gedichten. Kaarten, stickers en misschien nog wel meer!
 • Een aantal dingen van vorig jaar neem ik ook graag mee naar nu. Ik ga daarom door met het leren van de cursus poëzie schrijven en sowieso met schrijven van gedichten en artikelen. Hopelijk in 2022 ook weer een paar hoofdstukken bij mijn fantasieverhaal schrijven en weet ik niet wat nog meer. Leuke momenten beleven met vrienden en op scouting. Met andere woorden: gewoon doen wat ik het liefste doe.
mijn doelen voor 2022

Een jaar om te realiseren

Volgens mij zijn dit vijf hele milde doelen voor 2022. Daar ben ik blij mee. Deze zijn gemakkelijker te halen, want wandelen door het bos doe ik toch fijn. En schrijven ook. Het is maar net het gevoel wat erachter zit, want er zijn wel degelijk zaken die op de to-do-lijst staan, zoals het maken van de bedrijfspagina op deze blog. Ik heb nog een heel jaar voor me om dingen te realiseren. Dus ik zak nog maar even achterover.

Wat wil jij dit jaar het liefste bereiken?

Hulp nodig met het bereiken van doelen? Misschien is de Purpuz planner dan iets voor jou!
Uitgelichte afbeelding door Ronnie Overgoor op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

19 Comments

 1. Ilona Wielinga schreef:

  Goede plannen! Ik ben benieuwd.

 2. Soraya schreef:

  Oud en nieuw was mooi met al het vuurwerk! Ik heb nog geen goede voornemens opgeschreven, wat ik wel graag wil natuurlijk. Goed bezig! Ook goed dat je jezelf in december op de rem hebt gezet. Met eten ben ik dat nu aan het doen eigenlijk. Me suikerspiegel is te hoog, wat ik best eng vind. Daarnaast vind ik het erg goed voor je gezondheid dat je op de fiets naar werk ook gaat. Wat ik wil bereiken allemaal daar ga ik nog goed over nadenken!

 3. Ik ben recent voor mijzelf begonnen als fulltime ondernemer. Op het gebied van fotografie en als verpleegkundige. Om dat te laten slagen, dat is mijn missie voor 2022!

 4. Linda schreef:

  Heel benieuwd hoe je plannen zich door 2022 gaan bewegen. De beste wensen voor het nieuwe jaar!

 5. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik wil nog meer mijn blogs verbeteren en persoonlijk ben ik op zoek naar een vakantiehuisje.

 6. Jolanda schreef:

  Bij het doelen stellen vergeet ik ook wel eens te kijken naar hetgeen wat achter me ligt. Wat er is bereikt. Fijn dat je nog even achter over kunt leunen. De boog hoeft ook niet altijd gespannen te staan

 7. Jouvence schreef:

  Wat een leuke doelen heb je voor jezelf! Hier ook een edelsteen verzamelaar & geïnteresseerd in het spirituele. Mijn grootste wens (doel) voor dit jaar is toch wel een ander huis, al wordt dat nog best lastig.

 8. EvenDelen.be schreef:

  Heb je al even naar de ‘Moon Planner 2022’ gekeken. Het is een heel mooi boek/planner. Misschien wel iets voor jou. Ik vind het mooi maar best prijzig dus heb ik hem zelf ook (nog?) niet.
  15 km naar je werk fietsen dat vind ik heel sterk van je.
  En je hebt gelijk, de boog moet niet altijd gespannen staan. Tijd nemen voor een adempauze is ontzettend belangrijk. Veel succes met je plannen.

 9. Elena Presagio schreef:

  Wat leuk dat je je spiritueel bent gaan verdiepen! Ik heb zo mijn periodes dat ik me er enorm veel in verdiep en dan weer niet. Ik merk wel dat het een enorme positieve invloed op mijn leven heeft. Veel succes met je bedrijfje!

 10. Tessa schreef:

  Heel veel succes met je doelen. Mijn doel is een gezond BMI bereiken, mijn geliefde London weer bezoeken

 11. Frederique schreef:

  Leuk om wat meer met je gedichten te doen. Misschien kun je ook meedoen met de Prijs van de Poëzie?

 12. Mooie doelen heb je! Ik sluit me aan bij je eerste doel; ik wil me ook meer gaan focussen op spiritualiteit.

 13. Mandy schreef:

  Tarot! Ik heb de kaarten ook nog maar ik heb er nog niet veel mee gedaan, wil ik wel echt super graag!

 14. Deborah schreef:

  Al met al toch een fijne lijst met doelen die te realiseren zijn. Zo een lijst met ook niet te groot zijn. Overzichtelijk en haal geeft het beste resultaat. Heb je gewoon al twee gedichtenbundels uitgegeven?? Super leuk!
  Ik wens je succes met je doelen. Je laat ons over een tijdje vast wel weten hoe de zaken er voor staan toch? 🙂
  Fijn weekend.

 15. Wat een mooie doelen en zeker het feit dat je niet elke uurtje hoeft te vullen is heel belangrijk want elk mens heeft op zijn tijd wat rust nodig.

 16. Janet schreef:

  Het zijn vijf mooie en heldere doelen. Volgens mij heb je goed voor ogen wat je wilt en waar je aan wilt werken. Veel succes met het behalen van de doelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *