Mijn vijf favoriete K3 nummers | Terug naar toen

Wanneer het niveau op een verjaardag een bepaald gehalte bereikt, gaat de muziek daarin mee. Daarin komt er een moment dat het niveau zakt tot kinderliedjes. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want ik zing het allemaal mee. Het leukste is het als je ook je vrienden ziet meezingen met nummers die soms voor hun eigen geboortejaar zijn uitgebracht. Wanneer er drie dames zingen op de radio, barst het feest extra los. Vandaar dat ik in dit artikel mijn vijf favoriete K3 nummers met je deel. Het is tijd voor feest! Wist je dat de Vlaamse zanggroep meer dan 240 nummers heeft uitgebracht? Oprecht een groot succes.

Als kleine jongen kreeg ik de CD Parels, de allereerste van K3. Soms vind ik het nog steeds heel fijn om te luisteren. Omdat de liedjes zo vrolijk en speels zijn. Dat is toch een gezonde tegenhanger voor als de dag zwaar aanvoelt. En wat ook leuk is, is dat ik soms zelfs wakker wordt met dergelijke liedjes in mijn hoofd. Bijvoorbeeld Oya lele, Alle Kleuren van de Regenboog of oude liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ik word vaker wakker met een dergelijk liedje. Vandaar dat ik meer een ochtendmens ben, want die vrolijke deuntjes maken me wakker. Oké dan, nu is het tijd om terug te gaan naar toen.

Lees ook: DE kinderprogramma’s van de nineties

Mijn vijf favoriete K3 nummers

5. Tele-romeo

‘Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?’ Een erg grote hit en iedereen gaat het kunnen meezingen. Althans, de eerste regels. Wellicht een goede binnenkomer om iemand te versieren?

4. Pina Colada

‘Pina pina colada oh oh oh. Lambada oh oh oh.’ Zeker in de zomerperiode is een pina colada geen slecht idee. Het nummer van Hanne, Klaasje en Marthe is dan ook heerlijk vrolijk waar positieve herinneringen gebeuren kunnen worden.

3. Viva Viool

Als ik Viva Viool had mogen schrijven, was ik echt trots geweest. Het verhaal dat begint met ‘Ik vond laatst bij oma op zolder. Na 3 lagen stof een antieke viool,’ geeft mij echt het idee dat er een verhaal wordt verteld. Ik hou daarvan.

2. Alle Kleuren

Dit nummer heeft geen uitleg nodig, want ik denk dat het meest bekende nummer van K3 is. Volgens mij ook te horen geweest in alle shows. ‘Reik je hand naar me uit, leg ze in de mijne.
En laat ons dromen van betere tijden.’

1. Oya lele

Kom maar op! En blijf niet met je voeten stilstaan, want: ‘Oya lele. Ik voel me plots weer zo oya lele. Doe het nog een keer zo oya lele. Zing met ons mee. Oh ja. Oh jee.’

‘Clash’ Maarten van Rossem met deelneemster De Slimste Mens over K3: ‘Schimmel!’

Dit waren mijn vijf favoriete K3 nummers. Welk K3 nummer herinner jij het best?

Lees meer: Een doodgewone zaterdag | Column
Uitgelichte afbeelding door Pineapple Supply Co. op Unsplash

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

3 Comments

  1. Frederique schreef:

    Haha ik vind K3 echt verschrikkelijk. ‘Moest’ er vaak naar luisteren toen de kinderen jonger waren. In die tijd was Oya lele ook één van de favorieten.

  2. Lindaschrijftop schreef:

    Ik alles mijn dochter was toen klein. De drie biggetjes vind ik leuk. Zij is nog steeds gek op K 3 muziek.

  3. ennnn ik heb ze ook de hele dag in mijn hoofd! Stiekem vind ik ze ook nog best leuk, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *