Bos | De zes mooiste foto’s van mijn wandelingen

De heide op de Posbank staat in bloei. De velden zijn gekleurd, maar ik ben er nog niet geweest. In deze plog dus geen foto’s van de heide. Ik deel zes plaatjes die ik heb geschoten en waar ik blij mee ben. Bij de foto’s vertel ik wat ik ervoor heb gedaan en waarom ik deze mooi vind. Ik vind het fijn om mezelf terug te kunnen trekken in de bossen. Alleen jammer dat er een familiegroep de rust kwam verstoren met hun geschreeuw. Ik verwachtte twee hertjes naast me te zien, maar dat ging toen niet door.

Geniet van het kijken van de foto’s met de onderteksten. Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

De natuur staat in bloei

Elke wandeling door het bos geeft een ander kijkje. De natuur verandert continue. Tijdens mijn wandeling op 11 augustus 2019 schoot ik deze foto waarvoor ik op de grond heb gelegen, want alleen zo maak je dit plaatje. Je ziet de roze knoppen en de blaadjes duidelijk aan de takken hangen. Deze foto is wellicht één van de beste die ik heb gemaakt.

De Veluwe zit vol met verrassingen. Zo vond ik deze struikhei en heb ik met de positie van de camera gespeeld om de foto op deze manier op beeld te krijgen. Van boven, onder en vanaf de andere zijkant vond ik niet mooi vanwege de achtergrond. Zo van de zijkant vult de struikhei de gehele foto en vervaagt de achtergrond.

De foto van onder

Met een beetje licht krijg je een mooi contrast. Ik heb een hele simpele Samsung camera, maar ik ben altijd blij als er zulke foto’s als hierboven uitkomen. Mensen zijn vaak geneigd om het pad te volgen, maar juist het bladerdek is mooi. Ik kijk graag naar waar de takken heen gaan, want het laat mij denken aan de sterrenhemel. Alleen nu gevormd door een stelsel van hout.

De storm heeft de Veluwe laten trillen

In het bos weet je niet wat je vindt. Op dit stuk stonden de bomen en struiken dicht tegen elkaar aan, maar werd het ineens lichter. De bliksem is waarschijnlijk in deze boom ingeslagen. Een deel van de stam is eraf gevallen en andere delen zijn omgezaagd. Rondom de boom liggen houtblokken die daar overduidelijk niet horen. Het plaatje vind ik iets bevrijdends hebben, want twee takken in de lucht laat mij denken aan twee armen in de hoogte die zeggen: ‘bevrijd me.’

Van de ene gevallen boom naar een heel kerkhof. Toen ik dit zag, ging mijn hart huilen. Wellicht heb je het gelezen dat de gemeente Rheden werd getroffen door een tornado op 4 juni 2019. De Veluwe heeft flinke klappen gekregen waardoor het op vele wandelpaden gevaarlijk was om te wandelen. Op 16 augustus zag ik nog een bord dat ik het pad niet mocht betreden om ‘wiebelende takken’.

Een overzichtsfoto op ooghoogte

In elke wandeling maak ik graag een aantal overzichtsfoto’s net als degene hierboven. De compositie in deze bosfoto vind ik fenomenaal door de boom aan de voorzijde die de anderen overschaduwt. En de bladertak die de linkerzijde overschaduwt verrast mij nu, want die is mij op dat moment o schoten.

Deze twee wandelingen in augustus hebben gezorgd voor nieuw beeld van de Veluwezoom. De hoogste vorm van gelukzaligheid kan ik hier vinden en nergens anders. Want speel de film maar in je gedachten af. Lege paden die je urenlang kunnen voeren naar niets minder dan tijd voor jezelf en de natuur. Ik leg het graag vast met een foto.

Welke foto uit deze blog vind jij het mooiste?

En heb jezelf ook foto’s gemaakt van de natuur? Ik zie ze graag!
Je kunt mij vinden via Facebook of Instagram.

No votes yet.
Please wait...

19 Comments

 1. Thea schreef:

  Moeilijk te kiezen , je hebt er ook mooie verhaaltjes onder geschreven.Ik ga voor de boom die door de bliksem is getroffen.
  Liefs uit Friesland

 2. Ilona Wielinga schreef:

  Er zitten echt mooie foto’s tussen! En altijd lekker, een stevige boswandeling.

 3. Henk schreef:

  Mooie foto’s! Is sowieso goed om eens vanuit een ander perspectief foto’s te maken. Liggend of vanuit kikkerperspectief krijg je hele andere foto’s dan de standaard foto’s

 4. Puck schreef:

  De boom op de 4e foto, wauw! En heide snel bekijken hoor, hij is práchtig nu!

  • Debbie Enkhof schreef:

   Mooie foto’s Mitchel. Ik vind het moeilijk kiezen. De boom gefotografeerd van onder of toch de takken met roze knoppen. Leuk om het eens vanuit een ander perspectief te zien

 5. Janet schreef:

  Wat een gave foto’s. Natuurfoto’s zijn de allermooiste foto’s vind ik altijd. Ik vind vooral je eerste foto erg mooi.

 6. Amy schreef:

  Wat heb je mooie beelden gemaakt! Ik houd er ook altijd van om verschillende perspectieven te proberen. Omhoog kijken kan ook zulke mooie foto’s opleveren! Ik vind je foto van 11 augustus (de eerste zeg maar) erg mooi, maar ook de foto met alle gevallen bomen.

 7. De storm foto spreekt mij het meeste aan. Het laat zien hoe overweldigend natuurgeweld kan zijn.

 8. Fleur schreef:

  Mooie foto’s. Het bos leent zich daar zeker goed voor. Ik vind de stormfoto het mooiste. Daar zit een beetje drama in

 9. lodi schreef:

  prachtige foto’s. ik vind die van de storm erg mooi, ze laten zien wat een storm kan doen.

 10. girls-things schreef:

  Wat een mooie foto’s. Prachtige natuur daar zeg! Ik vind de eerste foto’s het mooist.

 11. rachel schreef:

  ben gek op natuur fotos en dit zijn hele mooie fotos

 12. Sandra schreef:

  Prachtige foto’s! Mijn favoriet is de boom die door de bliksem getroffen is

 13. Silkeblogs schreef:

  Ik vind de foto van onder het mooiste, maar wauw: fotografie is duidelijk ook een van je talenten!

 14. Linda Meester schreef:

  De boom waar de bliksem in is geslagen vind ik het mooiste

 15. Melissa schreef:

  Oooh ik hou van natuurfoto’s! Heerlijk om te wandelen door de natuur en dan mooie plaatjes te schieten!

 16. Gea schreef:

  Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik vind het fijn om in het natuur gebied te loop. Geeft zn rust

 17. Nicole Orriëns schreef:

  Je foto’s zijn echt prachtig. Wat heeft de natuur toch veel moois te bieden : ) En dat allemaal gratis.

 18. […] want buitenspelen is belangrijk, maar ook zo ontzettend leuk, leerzaam en gezond. Maak een fijne wandeling en vink de punten op de natuurschattenjacht. En wat je ook kunt doen is een eetplek zoeken in het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *