Muziek afspelen vanaf de platenspeler

Als je een geldcadeau krijgt van Sinterklaas, moet je dit goed besteden, toch? Daarom dat ik ook geen lullig cadeautje hebt gekocht, zoals een snoeppakket. Nee, het moest iets zijn waar ik ook daadwerkelijk iets aan heb. Dus ook geen lepeltje voor in de collectie, want die kosten niet zoveel. Bij RadioNL houden ze met regelmaat een vinylavond. Dan wordt er enkel muziek gespeeld vanaf een platenspeler. Dit is het cadeau wat ik graag wil hebben, want muziek afspelen vanaf de platenspeler is trendy in 2022. Heb jij een platenspeler? Ik vertel je meer over die van mij.

Denver VPR-190

Een niet te dure, maar toch een mooie platenspeler. Dat is wat ik wou hebben. Daarvoor ging ik kijken bij de winkel van ons allemaal. Jup, de bol.com. Al snel koos ik de Denver VPR-190. En waarom kocht ik deze? Door de looks van bruin met zilver welke mooi staat in mijn kamer, maar ook omdat er een radio-functie opzit. Ik zit niet vaak in stilte, want dat voelt alleen en ongezellig. Met de radio aan op de achtergrond voelt het veel levendiger. Bestellen en de volgende dag binnen. Mijn hartje klopte iets harder toen de bel klonk, want ik had voor het eerst een platenspeler vast. En het is echt een verrijking van het leven.

Blij als een kind

Je kent vast het gevoel dat je als kind nieuw speelgoed krijgt. Zo blij als een kind was ik ook. Folie eraf, stekker erin en de eerste plaat afluisteren. Toendertijd was het bijna kerst. Vandaar dat de kerstplaat van André Hazes mijn eerste elpee is. De naald zette ik erop en wachtte. De elpee draaide wel rond, maar de ruimte werd niet gevuld met geluid. Wel met geluid, maar dat was mijn gevloek en geen muziek. Toen zag ik het! Aan de naald zat nog een plastic dopje bevestigd. Oeps. Toen ging de muziek door de kamer heen hoor.

Lees ook: Treinreizen als persoonlijke hel | Column

Muziek afspelen vanaf de platenspeler

Je vraagt je vast af welke elpees ik in de tussentijd heb verzameld. Hierbij een lijstje:

  • Lars van Snelle
  • Deel Zoveel van Guus Meeuwis
  • His Ultimate Collection van Frans Bauer
  • Her Ultimate Collection van Marianne Weber
  • Helene Fisher
  • Voulez Vous van ABBA
  • Voyage van ABBA
  • Eenzame Kerst van André Hazes
  • Stad en land van The Kik
Muziek afspelen vanaf de platenspeler

Muziek afspelen vanaf de platenspeler is echt heel leuk. Je bent er actief bij betrokken, want als de nummers zijn geweest, draai je de elpee om en gaat de muziek weer verder. Al met al dus een perfect cadeau van de Sint. De laatste weken heb ik minder geluisterd, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Want dan is het extra leuk als de naald terug op de draaiende plaat gaat.

Heb jij een platenspeler?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *