Buiten genieten in december | Fotoblog

De dagen zijn kort. Daarom is het extra van belang om het licht op te zoeken. Dat heb ik in december daarom vaker dan één keer gedaan. Lekker het bos in met de wandelschoenen en genieten van de roodborstjes die over de takken tippen. Helaas heb ik geen enkel dier kunnen fotograferen. Dat is misschien het nadeel van de wintertijd, want zonder bladeren vallen wij als mensen meer op. Of ik stamp te hard. Buiten genieten in december kan nog goed en dat laat ik je zien met deze foto’s.

Buiten genieten in december

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn beste vriend in de auto gestapt om op een andere plek een wandeling te gaan maken. In de omgeving zijn diverse parkeerplaatsen te vinden vanwaar je kunt beginnen met een route. Ik reed de auto naar parkeerplaats Het Dichte Gat in Loenen, vlakbij de wildobservatiepost. Waar overigens niets spotten was. Behalve dan de overgebleven sporen dat er zwijnen hadden liggen wroeten.

Dennenboom

Vorige week zaterdag was het ietwat mistig. Je ziet het hier ook goed op de foto. De lucht is te fel voor op de foto. De dennenboom komt er wel beter door uit. En zie je die twee bomen naast het pad? De mist begon daar pas echt. Bijna zo erg dat je de druppels aan je haren voelt kleven. Ik vind het iets hebben. Iets mysterieus en spannends. Want wat gebeurt er als je door de mis loopt?

Kijk ook: Zes kilometer door de herfst | Fotoblog

Buiten genieten in december door te aarden

Ook de boomtoppen genieten buiten in december. Hierboven ook weer zo’n mooi exemplaar die een aantal decennia heeft overleeft. Ik vind het van iedere boom weer bijzonder dat ze zich zo kunnen nestelen in de aarde. Energetisch gezien is rood de kleur van het aarden, omdat het voor mensen ook belangrijk is om te doen. Terug met beide voeten op de grond. In het bos stonden gele pijlen die de route wezen, maar die waren bij een kruispunt spontaan verdwenen. Bij puur toeval sloegen we een paar honderd meter naar rechts een pad in en hé, daar waren de pijlen weer.

Lees meer: Kijk niet achterom! Of wel? | Column

Ellecom, Veluwezoom

De week ervoor was ik met mijn beste vriendin (van Ilonaa.nl) op stap in het bos vlakbij mijn huis. Bovenstaande foto als extraatje. Is het geen plaatje?

Welke natuurfoto heb jij het laatst gemaakt? Ik vind het leuk als je deze aan me laat zien! Dat kan op Instagram.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *