Fotograferen in de regen | Fotoblog

De maand januari was extreem nat. Volgens mij heeft het nog nooit zo vaak geregend. De zon was in ieder geval niet vaak te zien, maar wanneer dat wel zo was, was het heel lekker. Ik vind het dan altijd heel fijn om even stil te staan en de zon in mijn gezicht te voelen branden. Fotograferen in de regen heb ik toch meer moeite mee. Wat ik ook lastig vind, is om de gehele dag binnen te blijven. Daarom maak ik graag een rondje door het dorp, zodat ik nog frisse lucht kan happen. Kijk je mee naar de foto’s? 

Op verschillende plekken in het bos kom je takken tegen waarop ijshaar te zien is. Dit zie je op dood hout waarvan de schimmels van binnenuit water naar buiten duwen. Dit bevriest door de koude temperatuur. Ik was zeer verbaasd om dit fenomeen te zien. Volgens het artikel van Wikipedia zou het een zeldzaam natuurfenomeen zijn, maar op het stuk waar ik deze foto maakte, lag het helemaal vol met witte vlekken. 

Het zonnetje schijnt laag tussen de bomen door. Als je de foto ziet, moet je ook echt even wennen aan het licht. Lijkt toch net of het in je ogen schijnt, maar dat kan ook aan mij liggen. Het kijken naar deze foto maakt me ontzettend vrolijk, omdat het vreugde uitstraalt. En ook ontspanning. Heerlijk in het bos en dergelijke foto’s heb ik de de afgelopen weken niet vaak kunnen maken. 

Bekijk ook: Een uurtje wandelen is altijd goed | Fotoblog

Het was een dinsdag en het regende zoveel. Niet te doen, want toen ik van huis ging, was het droog. En koppig zoals ik ben, liep ik verder. Op een klein halfuurtje lopen staat het Kasteel Middachten welke voor het eerst in documenten werd genoemd in 1190. Het familiewapen bestaat uit de kleuren rood en wit. Deze komen terug in de luiken van het kasteel en omliggende woningen. Bij een kasteel hoort natuurlijk ook een gracht. Fotograferen in de regen ging mij bij deze foto af, vind je ook niet? Vooral de doorkomende zon aan de andere kant van waar ik stond, is heel fijn. 

Hieronder een galerij met meer mooie plaatjes.

Op zoek naar nog meer mooie foto’s? Via de tag #Veluwe vind je veel mooie!

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *