De herfst in foto’s gevangen | Fotoblog

Herfst! We zitten er middenin. De bomen hebben de meeste bladeren laten vallen en de temperatuur gaat voornamelijk naar beneden. ’s Avonds is het ook al echt koud en de grond kan bevriezen. Samen met dagenlange regen en hardere windstoten, verandert het weerbeeld in ons kleine landje. Aan de andere kant kunnen we nu genieten van pepernoten, avonden met kaarsen aan en de gezelligheid die het meebrengt. Natuurlijk ook het maken van lange herfstwandelen waarbij je moet oppassen voor de bladeren die extra glad kunnen zijn. Tijdens een aantal wandelingen heb ik de herfst in foto’s gevangen. Dat laat ik je natuurlijk graag zien.

herfst in foto's gevangen

De meest bekende schimmel mag je wel zeggen, namelijk de vliegenzwam. We hebben alleemaal op de basisschool wel het liedje geleerd waarin Kabouter Spillebeen wipt op een rode paddenstoel met witte stippen. Dit kleine exemplaar is, vermoed ik, net een paar dagen boven de grond.

herfst in foto's gevangen

Ik liep vlak langs Kasteel Middachten toen ik deze twee paddenstoelen zag staan. Bij mij komt er een gevoel boven alsof de paddenstoelen met elkaar aan het dansen zijn tussen de bladeren. Welke soort het precies zijn, weet ik niet, maar ik denk zelf aan grote parasolzwammen.

Een gracht vlakbij het kasteel waarover een aantal honderden meters verder kan kijken. Hoe mooi is het met de bomenlanen die ernaast staan? Het zal er wel niet voor niets zo zijn aangeplant 😉
Deze foto maakt me rustig. Een hele vredige foto, vind ik zelf.

De herfst is niet alleen op de grond, maar ook in de lucht te zien. Het bladerdek kleurt langzaam naar rood, oranje en bruin. Daardoor is het misschien de meest gekleurde periode in het jaar. Helaas worden de bomen kaal, want door het verliezen van de bladeren, hoeven er geen voedingsstoffen door de gehele boom worden gestuurd.

herfst in foto's gevangen

Deze paddenstoel wordt ook wel eekhoorntjesbrood genoemd. Het staat alleen niet meer in de grond. Daardoor denk ik dat een dier, bijvoorbeeld een everzwijn, er al eens een keer aan heeft gesnuffeld. De herfst in foto’s gevangen. Wist je dat eekhoorntjesbrood eetbaar is?

Voor meer foto’s van de vliegenzwam heb ik onderstaande galerij voor je gemaakt.

Tof hé, zulke herfstfoto’s?


Op de website van Jasper de Ruiter is een gratis natuurspeurkaart te downloaden, o.a. over paddenstoelen.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

13 Comments

 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat een mooie foto’s heb je van de herfst gemaakt, heerlijk een dagje op paddestoelen jacht.

 2. Julia schreef:

  Prachtig! Herfst is qua kleuren mijn favoriete seizoen 🥰

 3. Sandra schreef:

  Prachtige herfstfoto’s! Heerlijk zo’n dagje op pad met een fototoestel. Dat doe ik ook graag.

 4. Mandu schreef:

  I love it!! Dit is gewoon waarom ik van de herfst hou, de mooie kleuren en hoe mooi de natuur er uit ziet. Ik vind die paddenstoelen ook altijd zo leuk. Hele mooie fotos

 5. Janet schreef:

  Prachtige foto’s. Ik ben niet zo’n fan van de temperaturen en het weer in de herfst, maar de kleuren zijn fantastisch. Het is zo’n fotogeniek seizoen.

 6. Frederique schreef:

  Ik zal je eerlijk zeggen dat herfst mijn minst favoriete seizoen is, maar die paddenstoel foto’s zijn wel erg mooi, dan besef ik dat ook dit seizoen best wat moois heeft 🙂

 7. Kelly Buysse schreef:

  Ik heb in het verleden exact dezelfde foto kunnen vastleggen van bomen en de blauwe lucht 🙂 En bij mij vormt het zelfs ook een hartje, zoals die van jou. Super mooi!👌

 8. Tessa schreef:

  Mooie herfst foto’s heb je gemaakt. Ik ga graag naar Trompenburg in Rotterdam, daar kan je ook veel mooie natuur fotos maken

 9. Gemma schreef:

  Prachtige foto’s zijn het! Vooral van de rode paddestoelen!

 10. www.Glamview.nl schreef:

  Wat een prachtige foto’s heb je geschoten. De herfst blijft een mooi seizoen vol verrassingen door de mooie kleuren. Leuk om je artikel te zien/lezen.

 11. Saskia schreef:

  Prachtige herfstfoto’s!

 12. Jolanda schreef:

  Mooie foto’s en inspirerend blog!

 13. Dit heb je echt wel mooi beschreven en wat een prachtige foto’s.
  De herfst is één van mijn favoriete seizoenen.
  Zoveel moois om foto’s van te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *