Kriebelt in mijn voeten | wandelen

De laatste periode kom ik later in de ochtend mijn bed uit, want daar is vakantie voor. Op het moment dat ik de kracht heb gevonden om de dag te beginnen en de gordijnen open, is het zien van een zonnige dag een groot welkom. Het kriebelt in mijn voeten om naar buiten te gaan. De geur van dennenbomen in mijn neus en de zachte bosgrond dat een beetje mee-veert onder mijn schoenen. Het kan mij echt gelukkig maken en nieuwe energie geven. Gewoon door een simpel rondje in de natuur te wandelen. De rust die het geeft, brengt nieuwe ideeën met zich mee. Naast dat het echt ontspannend is.

Elk seizoen heeft mooie dingen. De lente heeft bloemknoppen die uitkomen en de herfst heeft gekleurde bladeren die op de grond vallen. In de herfst regent het beduidend vaker en ook ik heb dat al gemerkt. Laatst op de Posbank liep ik met nieuwe wandelschoenen door de plassen. Maar wat ik bij het bestellen niet had opgemerkt, was dat de schoenen zogenaamd ‘ademen’. Oftewel ze laten vocht door. Wat heerlijk is bij hete zomerdagen, zodat je minder last hebt van zweetvoeten. Nu was het meer alsof ik een moeras instapte. Bijna letterlijk.

Tijdens het schrijven van dit artikel, kriebelt het in mijn voeten. Ik heb zin om naar buiten te gaan en me te verliezen in de vele bomenlanen die in de buurt te vinden zijn. Dat doe ik het liefste zonder dat ik het idee heb in modderpoelen te stappen. Voor een goede wandeling zijn dus wandelschoenen een vereiste. Dit soort schoenen geven meer stevigheid en zijn niet alleen geschikt om ermee door de natuur te struinen, want ze zitten ook goed voor tijdens het winkelen. Zolang je maar geen blaren krijgt, toch?

wandelschoenen op bank

Winter komt eraan. Hoewel je het warm krijgt van lopen, dringt de kou je jas binnen wanneer je te lang buiten bent. Ik vind het heerlijk om een uur of twee gewoon te lopen. Ik kies de weg uit op gevoel, want ik kijk naar links of rechts en kies het pad wat het meest aanspreekt. Dat zorgt voor zeer uiteenlopende routes. Zeker in de winter, want soms ziet de omgeving er door de verloren bladeren totaal anders uit. Om tegen de kou te kunnen beschermen, is een goede winterjas van bijvoorbeeld OTTO ook van belang. Voor mij is het soms nog een hele obstakel om de winterjas te pakken, want met het zonnetje dat schijnt, wordt het gauw warm. Maar na uren lopen door een koud bos, is dit het waard.

De wandelschoenen heb ik aangetrokken. De winterjas trouwens ook. Mijn telefoon breng ik een keer niet mee, want anders ben ik enkel maar aan het fotograferen. Ook leuk, maar ik wil graag even loskomen van het toestel. Het is tijd om het gekriebel van mijn voeten tot stoppen te bedaren.

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Mandy schreef:

  Ik heb ook wandel koorts! Ik heb het ook weer opgepakt en ben helemaal happy. Ik wandel liever met dit weer omdat ik totaal niet van warmte hou

 2. Kelly Buysse schreef:

  Superleuk artikel. 😃 Ik krijg er instant ook fietshonger van. Ik heb dan ook direct na het lezen de ruit opengezet en al aan het bedenken langs welke bomen ik vandaag zal gaan fietsen 🚴🏼‍♀️😁

  • Soraya schreef:

   Dat is fijn dat je later je bed uit kan komen! En fijn dat je dankbaar bent voor natuur. Het klopt dat elk seizoen iets moois heeft! Wandelschoenen zijn ook handig

 3. Kelly Buysse schreef:

  Superleuk artikel. Ik krijg er instant fietshonger van. Ik heb na het lezen direct de ruit opengezet en ben al aan het nadenken over welke route met bomen ik vandaag onveilig zal maken 😃🚴🏼‍♀️.

 4. Wanda schreef:

  Ik ben normaal best wel van het wandelen, maar juist in de winter moet ik mijzelf echt een schop onder mijn kont geven om naar buiten te gaan, dan trekt het mij dus totaal niet.

 5. Joyce Joshua schreef:

  Wandelen is zo ontzettend lekker. Mijn kinderen vinden het in de herfst heerlijk om te wandelen. Maar bovenal om dingen te zoeken!

 6. Wandelen geeft energie.
  Zuurstof is zo belangrijk.
  Wat hou ik toch van de herfst.
  En een fijne wandeling in het bos!

 7. Ik krijg ook spontaan kriebels in mijn voeten van dit stuk! Wat heerlijk om zo af en toe even lekker naar buiten te gaan en de wereld de wereld te laten.

 8. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik ga er ook graag op uit met mijn wandelschoenen, deze zijn gelukkig wel waterdicht.

 9. Sandra schreef:

  Ik vind het ook heerlijk om te wandelen! Maar ik moet zeggen dat de kou en regen mij toch wel tegenhouden om op pad te gaan… En dat het zo vroeg donker wordt helpt ook niet mee.

 10. Rosalyn schreef:

  Met het regenweer van de afgelopen dagen zit ik veel binnen. Hoog tijd dat het helder wordt, al wordt het dan ook koud. Maar dan heb je in ieder geval weer zin om naar buiten te gaan 😉

 11. Eva schreef:

  Klinkt alsof je een mooie wandelomgeving in de buurt hebt. Ook goed om dan even je mobiel niet te gebruiken denk ik.

 12. Tessa schreef:

  Leuk artikel. In de herfst wandel ik graag in Trompenburg in Rotterdam. Erg mooi is het daar

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken de kriebel in je voeten! Ik heb dat ook als ik niet ga hardlopen. Het is toch fijn om elke dag een bepaalde afstand af te legen met de benenwagen : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *