Written by 06:00 Natuur • 14 Comments

Kriebelt in mijn voeten | wandelen

kriebelt in mijn voeten

De laatste periode kom ik later in de ochtend mijn bed uit, want daar is vakantie voor. Op het moment dat ik de kracht heb gevonden om de dag te beginnen en de gordijnen open, is het zien van een zonnige dag een groot welkom. Het kriebelt in mijn voeten om naar buiten te gaan. De geur van dennenbomen in mijn neus en de zachte bosgrond dat een beetje mee-veert onder mijn schoenen. Het kan mij echt gelukkig maken en nieuwe energie geven. Gewoon door een simpel rondje in de natuur te wandelen. De rust die het geeft, brengt nieuwe ideeën met zich mee. Naast dat het echt ontspannend is.

Elk seizoen heeft mooie dingen. De lente heeft bloemknoppen die uitkomen en de herfst heeft gekleurde bladeren die op de grond vallen. In de herfst regent het beduidend vaker en ook ik heb dat al gemerkt. Laatst op de Posbank liep ik met nieuwe wandelschoenen door de plassen. Maar wat ik bij het bestellen niet had opgemerkt, was dat de schoenen zogenaamd ‘ademen’. Oftewel ze laten vocht door. Wat heerlijk is bij hete zomerdagen, zodat je minder last hebt van zweetvoeten. Nu was het meer alsof ik een moeras instapte. Bijna letterlijk.

Tijdens het schrijven van dit artikel, kriebelt het in mijn voeten. Ik heb zin om naar buiten te gaan en me te verliezen in de vele bomenlanen die in de buurt te vinden zijn. Dat doe ik het liefste zonder dat ik het idee heb in modderpoelen te stappen. Voor een goede wandeling zijn dus wandelschoenen een vereiste. Dit soort schoenen geven meer stevigheid en zijn niet alleen geschikt om ermee door de natuur te struinen, want ze zitten ook goed voor tijdens het winkelen. Zolang je maar geen blaren krijgt, toch?

wandelschoenen op bank

Winter komt eraan. Hoewel je het warm krijgt van lopen, dringt de kou je jas binnen wanneer je te lang buiten bent. Ik vind het heerlijk om een uur of twee gewoon te lopen. Ik kies de weg uit op gevoel, want ik kijk naar links of rechts en kies het pad wat het meest aanspreekt. Dat zorgt voor zeer uiteenlopende routes. Zeker in de winter, want soms ziet de omgeving er door de verloren bladeren totaal anders uit. Om tegen de kou te kunnen beschermen, is een goede winterjas van bijvoorbeeld OTTO ook van belang. Voor mij is het soms nog een hele obstakel om de winterjas te pakken, want met het zonnetje dat schijnt, wordt het gauw warm. Maar na uren lopen door een koud bos, is dit het waard.

De wandelschoenen heb ik aangetrokken. De winterjas trouwens ook. Mijn telefoon breng ik een keer niet mee, want anders ben ik enkel maar aan het fotograferen. Ook leuk, maar ik wil graag even loskomen van het toestel. Het is tijd om het gekriebel van mijn voeten tot stoppen te bedaren.

No votes yet.
Please wait...
Close