Lente op de lens zetten | Fotoblog

De laatste dagen ben ik extreem vrolijk. Weet je hoe dat komt? Omdat de zon al zolang op mijn hoofd schijnt dat haar energie tot in mijn tenen is te voelen. ’s Ochtend wakker worden en met het openen van de gordijnen de lichtstralen naar binnenhalen, voelt als een cadeautje. Al mogen de buitenplanten verrast worden met een emmer water. Dit mooie weer kan natuurlijk maar één ding betekenen. Namelijk de lente op de lens zetten. In dit fotoblog neem ik je mee naar een aantal momenten die ik met mijn camera of telefoon heb vastgelegd. Geniet je mee?

Als je mij volgt op Instagram, vermoed ik dat je sommige foto’s al hebt zien langskomen. Desondanks wil ik deze voor anderen niet onthouden. Op onderstaande foto zie je een boom welke als een banaan in plakjes lijkt te zijn gesneden. De laatste periode zie ik dergelijke acties vaker in het bos vlakbij mijn huis. Elke keer huil ik als ik een boom op de aarde zie liggen.

lente op de lens zetten - boom in plakjes
lente op de lens zetten - foto vanaf boom

Een camera heeft ook allerlei foefjes. Die wil ik uiteraard onder de knie krijgen. Ik blijf nog even bij de omgevallen bomen, want ik maakte foto van bomen die de weg lijken te wijzen naar heel veel weg. Zover weg dat de boom wazig wordt en enkel de bladeren van dichtbij scherp op de foto staan. De foto is van een paar weken geleden. Toen er net knoppen aan de bladeren kwamen.

De lente op de lens zetten, is met de bovenste twee foto’s nog maar matig. Vandaar dat ik nu kleur geef met deze prachtige bloesems. Ik maakte deze foto tijdens mijn laatste bezoek aan mijn beste vriendin, in Assen. Kort daarvoor twijfelde ik nog of ik wel een foto kon maken van een boom die bij iemand in de tuin staat. Maar waarom ook niet, hé?


Mijn beste vriendin heeft een crowdfundingsactie opgestart. Ze heeft namelijk €8000 nodig om een traject voor een hulphond te kunnen starten. Meer informatie lees je op Ilona’s blog.


lente op de lens zetten - bloesems

Aan dezelfde weg is een gekleurde tulp eenzaam uit de grond gekomen. De kleur, de vorm, de plek. Ik vind de compositie prachtig. Tulpen zijn mijn favoriete bloemen.

De bloeiende lente heb ik laten zien. Nu over op het volgende en dat is de ondergaande zon. Ik heb al vaak een mooie ondergaande zon mogen meemaken, maar in mijn korte vakantie in Limburg heb ik goed opgelet. Waarop, vraag je je dan wellicht af? Nou, hoe de blauwe luchten verkleuren naar roze, paars en oranje. Totdat enkel nachtblauw overblijft. Met onderstaande foto sluit ik deze blog af.

Voel jij de lente?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

3 Comments

 1. Anke schreef:

  Hier in Zuid Spanje zijn we helemaal in de lente… De bloedregen is voorbij (andere regen ook)… Ik fotografeer ook heel veel natuur. Momenteel heel veel groen en veldbloemen voor de zomerdroogte eraan komt.

  • hartjesogen schreef:

   Wat fijn dat je daar zo oprecht van kunt genieten! Alles is zo levendig hè? 🌸
   Behalve de boom dan 💔

 2. patriciakleijn schreef:

  hele mooie foto`s hoor die bloesems zijn echt gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *