De natuur op de Veluwe | Fotoblog

Even een frisse neus halen. Dat doe ik het liefste met een wandeling door de bossen. De wandelschoenen aan en gaan. Wandelingen maken vind ik fijn en wel omdat het de oudste vorm van meditatie is, maar ook voor de conditie en om foto’s te maken. De lente is begonnen en dat wou ik in het bos zelf gaan bekijken. Maar helaas loopt de natuur op de Veluwe achter, want groen is nog weinig te spotten. Toch deel ik graag een paar foto’s om je de schoonheid van de natuur te kunnen laten zien.

natuur op de Veluwe

Voorzichtig komen de eerste kleuren tevoorschijn. Stiekem vind ik deze foto het best gelukt uit de hele rij, maar dat ga je nog wel zien. De knopjes komen uit en de bloemetjes geven dit heideveld weer een vrolijk aangezicht. Een heideveld net zo ruig als deze is het beste. Voor deze foto moest ik wel een beetje voorover leunen, maar dat was het waard.

Vergeef me. Ik weet de naam niet meer van deze plant. Varens, grassprietjes of graan. Ik kom er niet meer op. Wie helpt me?
Langs een pad stond het helemaal vol met deze planten. Ik ben er tussen gedoken en getracht een originele manier te vinden om op de camera-knop te drukken. Op een winderige dag is dat niet gemakkelijk.

Bordraadsel

natuur op de Veluwe

Wat dit bordje doet middenin de natuur van de Veluwe is mij een raadsel. En juist daarom heb ik hiervan een foto gemaakt. Het zegt niets, maar ik ben heel erg benieuwd wat hier ooit op heeft gestaan.

Wat verhuld de natuur op de Veluwe?

De lente is bij deze foto beter in zicht gekomen. Ik vond het scherp van mij dat ik de klimop zag met de blaadjes die net in het licht komen. Helaas zijn die niet scherp gefotografeerd, maar ach. Het heeft ook wat. De verschillende kleuren groen en het klimop op de boom geeft de foto een speels effect. Een ander krachtpunt van de natuur.

Magische boomtoppen

boomtoppen

Naar boven kijken is de foto waard hoor! De blauwe lucht toont maar weer eens aan wat voor een prachtig weer het is. Slanke, ranke bomen waarvan de toppen naar de hemel wijzen. Ik vind het prachtig.

jonge bladeren

Ja, de eerste boom van deze lente die kleur durft te bekennen. De blaadjes zijn nog schattig en komen als een soort roosjes uit hun knoppen. Dat viel mij op. Groen aan de boom geeft een veel meer liefdevolle aanblik, vind je ook niet?

Lees meer: Een terugblik naar 2019 met het jaargedicht

Levend wild

natuur op de Veluwe

Ah, echt leven op de foto! En ik had geluk, omdat ik 14 Schotse Hooglanders tegenkwam die stonden te grazen in een open veld. Mijn hartje gaat sneller kloppen van dit beeld, want deze beesten stralen een ultieme rust uit. Echt ongelofelijk.

De natuur komt weer tot leven. En nooit eerder was het zo belangrijk om naar buiten te kunnen. Neem het! Maak een wandeling door een mooi natuurgebied, maar zorg ervoor dat je niet in aanraking komt met mensen. Lees: neem de maatregelen van het RIVM in acht. Alvast veel plezier gewenst!

Meer foto’s van de Veluwe vind je in deze fotoblog: Tien kilometer geprojecteerd in zes foto’s

Welke foto uit de serie ’natuur op de Veluwe’ vind jij het mooist?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *