Spelen met het licht & Arnhem | Fotoblog

Regelmatig ben ik in het bos te vinden. Vaak heb ik dan mijn telefoon vast. Niet om berichten te versturen, maar om foto’s te maken. Fotograferen vind ik namelijk echt heel leuk. Het laat mijn concentratie een opleving krijgen en ik duik weg in de wereld van bomen, kevers en boomklevers. In deze fotoblog ga ik spelen met het licht gecombineerd met twee foto’s gemaakt in Arnhem-stad. Het is één van mijn favorieten om vast te leggen op camera, want het is fijn om de zon door het wolkendek te zien schijnen. Prachtig, o, zo mooi.

Het is één van mijn favoriete paden. En dat zo vlakbij huis. Deze koepel van bladeren laat her en der de lichtstralen van de zon op de aarde schijnen. Ik heb een voorliefde voor bomenlanen. Helaas zijn deze door mensen aangelegd, maar het brengt je letterlijk ergens. Je hoeft alleen maar te lopen. Het zonnetje komt op deze foto ook heel mooi naar voren. Je ziet de zon fel schijnen op de top van de bomen. Echt een lucky shut.

spelen met het licht

Vooruitkijken is goed, maar voor echte rust, kun je het beste naar boven kijken. Want daar zie je bladeren dansen in de lucht en worden ze gekust. Gekust door de zon en de regen langs de stam. Dan weet je het zeker, daar gaat het erger vooruit dan waar jij staat. Zonnestralen laten vegen achter op de foto en laat de bladeren heldergroen oplichten. De takken lijken te vervagen. Een beetje spooky, maar het maakt het één geheel.

spelen met het licht

Eigenlijk kan ik mij dit pad niet meer goed herinneren. Gelukkig maakt dat ook niet heel veel uit, want ik weet dat het dichtbij mijn huis is. De zonnestralen lijken weg te schieten tussen de bomen door. En de lichtbundels zijn duidelijk op de foto te zien. Dat vind ik heel mooi. Het bos is sowieso prachtig, en ik kom er onwijs graag. Het voelt een beetje als mijn thuis. Als het kon, en zou mogen, en ik genoeg geld heb, zou ik een villa in het midden laten bouwen. Spelen met het licht blijft iets heel erg leuks.

Eerder schreef ik al dat het soms goed is om naar boven te kijken. Deze foto is gemaakt in Arnhem, waar de zon natuurlijk altijd schijnt. Dat komt door de ‘Blauwe Lucht’ op de Nelson Mandela-brug. De foto is niet heel goed gelukt. Waarschijnlijk was ik te snel of de wolken waren gewoon vaag. Maar zo zie ik de lucht het liefste. Blauw, met af een toe een vaag wolkje waar geen regen uitkomt. Ook nog een foto van de Rijnkade. Welke Rijnkade? Ja, die zie je dus niet meer, omdat deze onder water staat.

Op FotografieBewust is meer te lezen over fotograferen met verschillende soorten licht.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *