Tien kilometer geprojecteerd in zes foto’s | Bos

Zondag is een dag om in bed te blijven liggen. Dat geldt voor mij ook, want door het rolluik blijft het véél te lang donker in mijn kamer. Toch komt er een moment dat de gordijnen open gaan en het licht fel de kamer binnen schijnt. Op zulke ochtenden kriebelt het in mij om wandelschoenen aan te trekken en het bos in de lopen. Zo heb ik dat ook op de zondag gedaan waarop de onderstaande foto’s zijn gemaakt. In totaal heb ik drie uur gelopen en tien kilometer geprojecteerd in foto’s. Net als de vorige keer heb ik zes foto’s gekozen waarbij ik iets ga vertellen. Veel plezier met verder lezen!

Naaldboompje verlicht

Tien kilometer geprojecteerd

De foto’s zijn genomen op zondag 10 november. Het zonnetje scheen hoog aan de hemel voor de herfst en dat was erg fijn. Een beetje warmte hebben is fijn, want mijn winterjas had ik nog niet uit de kast gehaald. Aanvankelijk was ik op weg naar De Elsberg en daar stuitte ik op een pad die werd ‘versperd’ door dit naaldboompje. Ik vind dat de zon de halve struik mooi verlicht.

Alle herfstkleuren in een mix

Tien kilometer geprojecteerd

Een bomenrij gaf in de late middeleeuwen al aanzien, maar nog altijd doet het iets met mij. Een boom is statig als het recht omhoog naar de hemel groeit. Bovenstaande foto is gemaakt op een achteraf weggetje waardoor ik ben omgelopen, maar ik vind het de moeite waard. Groen, oranje en rood kleurt het tafereel van de bladeren om in zin in chocolademelk met slagroom.

Geen speciale foto

Rechts in de hoek zie je de zon om ongeveer vier uur ’s middags. Eigenlijk vind ik deze foto helemaal niet speciaal, maar geeft het wel een goed overzicht van hoe ik het bos het liefste zie. Netjes, opgeruimd met de bomen die omhoog steken en een aantal takken die in de loop der tijd zijn afgebroken.

10 kilometer geprojecteerd aan bladeren

Tien kilometer geprojecteerd

Vaak zie ik een foto van het bos met het pad pietje precies in het midden gecentreerd. Dat vind ik mooi, zeker met een beetje zonlicht, maar ik vind het ook de moeite waard om eens in de lucht te kijken. Bladeren zijn toch het haar van de bomen en extra bijzonder. Het geeft net het beetje extra sfeer en omdat ik deze foto vanaf de onderkant heb gemaakt, is het bladerdek extra goed te zien.

Waar is de rood-met-witte-stippen-paddenstoel?

Ai ai ai. Het is herfst en daarom was ik opzoek naar kabouterhuisjes. Denk je dat ik deze kon vinden? Natuurlijk niet. Ik heb dozijnen aan paddenstoelen gezien die zijn afgebeeld op de foto. Ik vind het knap dat de paddenstoel zelf scherp is en de bladeren en takken ervoor wazig. Een mooi effect vind ik dat. De vliegenzwam heb ik overigens wel gefotografeerd, want wat je zoekt zie je pas op het moment dat je er geen oog meer voor hebt.

Tien kilometer geprojecteerd

De schaduw van 10 kilometer geprojecteerd

Ha! Ineens zag ik mijn schaduw verschijnen op een boom. In eerste instantie ging ik net als bij de vierde foto voor de bladeren, maar ik werd wat melig en maakte een shot van mijn schaduw. Ik sta er best volledig op. Zie je dat de boomstam mijn benen dragen?

In een krappe drie uur werd het donker en heb ik besloten om terugwaarts te keren naar huis. Zo heb ik tien kilometer geprojecteerd en netjes opgeslagen in een speciale map met afbeeldingen. De foto’s zijn overigens niet bewerkt, maar het is zoals het is.

Welke foto uit de serie ’10 kilometer geprojecteerd’ vind jij het mooist?

No votes yet.
Please wait...

8 Comments

 1. Laura schreef:

  Heel leuke foto’s! Ik ben echt een herfstmeisje, dus van dit soort kiekjes word ik super blij!

 2. lodi schreef:

  Ik vind het verlichte naaldboompje erg mooi, maar de rest ook! Ik ben ook dol op wandelen door het bos als het zulk mooi weer is en ik zou gewoon ook vaker mijn camera mee moeten nemen en gewoon plaatjes schieten, ze zijn prachtig.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  De ‘Geen speciale foto’. Wat een mooie wandeling heb je gemaakt, en ook echt een respectable 10 kilometer!

 4. Frederique schreef:

  Die eerste foto is echt heel mooi! En wat een geluk dat het zo lang donker blijft, ik heb twee van die kleine hoge raampjes waardoor er ’s ochtends toch altijd weer licht binnenkomt en ik steeds vroeg wakker word.

 5. Marsha schreef:

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt, en die tekstjes ook erbij hihi. Ik vind de paddenstoel wel erg leuk!

 6. rachel schreef:

  weer mooie en leuke fotos 😀

 7. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Heerlijk om een boswandeling te maken en dan lekker van de natuur te genieten en alles om je heen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *