Wandelen in de winter | Fotoblog

Zonnestralen vinden hun weg tussen koude boomstammen. Een laagje rijp is te vinden op de onderste struiken. Wandelen in de winter vind ik prettig. De rust op de bomenlanen laat mij dichterbij mezelf komen. Heerlijk om het bos en andere plekken te verkennen. De afgelopen maanden heb ik mezelf warm gehouden door in de kou te lopen. Een soort work-out. Omdat ik de verwarming zo min mogelijk aan wilt zetten, zodat ik de kosten laag kan houden. Proberen, althans. Vandaag een aantal foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn wandelingen. Welke foto vind jij het mooist?

Kerstwandeling op het Rozendaalse Veld

Op 24 december maakte ik een uitgebreide wandeling op het Rozendaalse Veld. Een aantal kilometer bij mij verderop. Genoten heb ik van de weidse uitzichten en de afwisselende omgeving tussen bossen en heidevelden. Een aantal kerstkaart-waardige foto’s heb ik kunnen maken.

Ontdekken in Radio Kootwijk

Nog nooit dat ik in Radio Kootwijk was geweest. Een waterig zonnetje scheen op deze januaridag tussen de wolken. Als je even buiten bent, is het toch fris. Gelukkig heb ik handschoenen om mijn poten warm te houden. Zodat ik in ieder geval de camera kan bedienen. Rondom Radio Kootwijk is eigenlijk ook veel heide. Mooie lage begroeiing, maar dat ziet er in de winter toch triester uit.

Wandelen in de winter

Oud en vertrouwd door mijn eigen Veluwezoom slenteren kan natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ik de meeste paden die binnen twee uurtjes te bereiken zijn wel ken, kom ik af en toe toch nog op onbekende plaatsen. Tijdens deze looptocht ben ik veel meer met de camera gaan testen. Zo heb ik de zelfontspanningsfunctie voor het eerst geprobeerd.

De Biesbosch ontdekken

Spontaan ben ik naar Werkendam gereden om vanaf daar de Biesbosch te ontdekken. Het land van water en waar vogels broeden. Van ver weg heb ik gezien hoe zeearenden op de boomtoppen zaten. Heel erg stom. De camera had ik meegenomen, want ik ging naar een mooie plek. Zit er geen geheugenkaart in! Dáág plan. De onderstaande foto’s heb ik daarom met de telefoon gemaakt.

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Janet schreef:

    Mooie foto’s heb je gemaakt, zelfs met de telefoon. Ik vind die middelste foto met de reiger heel erg tof. Zo te zien was het een prachtige wandeling.

  2. Lilian Visser schreef:

    Mooie foto’s hoor! Ik hou ook van winterse (droge) dagen. Ik ga graag hardlopen in de vroege ochtend en dat is ook zo lekker als het koud is. Dan kom ik met helemaal rode wangen thuis en voel ik me zó gezond. 🙂

  3. Gea Scholtens schreef:

    Mooi! Je kan wel echt de mooiste foto’s maken in dit seizoen vind ik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *