Written by 14:00 Natuur • 12 Comments

Zes kilometer door de herfst | Fotoblog

zes kilometer door de herfst

Half september verhuisde ik naar een klein dorpje met de Veluwe als achtertuin. Daarmee trad een nieuw seizoen aan en dat vraagt om onderzoeken. De wandelschoenen aan en zes kilometer door de herfst kuieren levert mooie beelden op. Geniet van de foto’s en vergeet niet om zelf nog een wandeling te maken!

Ook door de Veluwezoom wandelen?

Panorama

Het lijkt op een panoramafoto, maar dat is het niet. Ik sta op het punt waar deze twee paden bij elkaar komen en nu ik de foto terugzie vind ik het een gek gezicht. Het linkerpad lijkt een verlengde te zijn van het rechter. Maar je kunt kilometers verder weg uitkomen als je beiden doorloopt.

Boomtoppen met blauwe lucht en gekleurde bladeren

Wanneer je zes kilometer door de herfst wandelt, is het niet verstandig om naar boven te kijken. Groene, geprikkelde bollen kunnen op je neervallen. Evenals eikels die je één voor één in een bladerlaag hoort vallen. Dus pas op, want deze regen is hard voor op je hoofd. Overigens vind ik naar boven kijken in het bos adembenemend mooi. Kijk maar naar deze foto. Mooie stammen die naar de hemel wijzen met het zonnetje in de boomtoppen.

Zes kilometer door de herfst

Allemaal mooi! Maar dit is mijn favoriet.

Amanda Orth

In november door het bos lopen is voor mij echt een favoriet. De bladeren hangen aan de bomen, maar met een zacht briesje vliegen deze om je oren. Zachtjes ritselt het onder je schoenzolen en door de oranje kleur krijg ik een warme gloed. Of dat komt omdat ik geen wandelen ken, want het is altijd met snelle pas.

Bekijk ook deze fotoblog: Een uurtje wandelen is altijd goed

Nog meer in zes kilometer door de herfst

Vliegenzwam

Zonder paddenstoelen is het geen herfst. De vliegenzwam is één van de mooiste schimmels en staat mooi op foto’s. De Middachterallee is een bomenlaan die de dorpen De Steeg en Ellecom met elkaar verbindt. De bermen van deze bomenlaan staan vol ‘rood-met-witte’-paddenstoelen. Wist je dat bomen en paddenstoelen elkaar nodig hebben om te voeden?

Zes kilometer door de herfst

De eerste twee foto’s die ik van dit stukje bos maakte, mislukte. Maar op dit beeld is het licht goed te zien. De boomtoppen steken geeloranje af tegen de donkere stammen. En de varens op de voorgrond vangen het licht daar mooi op. Ik word gelukkig van dergelijke foto’s. Vooral als je ze zelf hebt gemaakt.

Wat is jouw favoriete foto?

No votes yet.
Please wait...
Close