Negen feitjes die je nog niet over mij wist

Vandaag eens iets anders. Geen artikel dat gaat over autisme, geluk of de natuur. Ah, misschien toch een beetje dan, want in dit artikel geef ik meer over mij prijs. Persoonlijk. Namelijk negen feitjes die je nog niet over mij wist. Het schrijven van dit artikel ging niet snel, omdat vrijwel mijn hele blog over mij gaat. Wat mijn denkwijzen zijn, wat ik leuk vind en hoe ik met bepaalde zaken omga. Ik heb uiteraard gewoon een pagina over mij, waarop je kan vinden wie ik ben. Dus heb ik gezocht naar een aantal wetenswaardigheden over mij die ik nog niet eerder heb gedeeld. Welk feitje vind jij het leukst?

Bel-angst

Voor een hele lange tijd heb ik een belfobie gehad. Deze fobie ging zover dat ik niet zou durven bellen naar familie, de tandarts voor het maken van een afspraak of naar bedrijven voor als ik een gekocht pakketje niet had ontvangen. Met cognitieve gedragstherapie heb ik hier veel aandacht aan besteed. Echt ongedwongen bellen ben ik pas gaan doen toen ik begon met bellen.

Tweede Wereldoorlog

Erg gezellig is het niet, maar wel interessant. De Tweede Wereldoorlog heeft mijn aandacht. Wist je bijvoorbeeld dat het op 27 januari International Holocaust Day is? Een belangrijke dag. Om stil te blijven staan bij wat er in de oorlog allemaal is aangedaan tegen de mensheid. Dat dat niet vergeten mag worden. De nieuwste film over Anne Frank is nu trouwens te zien op Netflix.

Kenmerken van opa

Herken je het gezegde ‘slaat een generatie over’? Zo heb ik ongelooflijk veel eigenschappen van mijn opa’s geërfd of meegekregen. Het is maar net hoe je het wilt zeggen. Zoals mijn koppigheid en dat ik heel stug over kan komen. Maar ook mijn muzieksmaak en voorliefde voor kaarten en topografie. Ook mijn uiterlijk komt veel overeen.

Ontbijten op dezelfde manier

Je hoeft me niet te vragen wat ik wil ontbijten. Dat is namelijk altijd mijn favoriete brood, moutbruin, met hagelslag. Daar kan ik echt van genieten. Jezelf verwennen mag natuurlijk ook. Zondag is daarom vaak croissantjes-met-aardbeien-dag. Dat ik dan opeet terwijl ik de krant doorspit.

Wakker worden met kinderliedjes

Wat dit precies is, weet ik ook niet. Het zou leuk zijn als het onderzocht zou kunnen worden, want ik word met regelmaat wakker met het hebben van kinderliedjes in mijn hoofd. De top drie hierin is:

  • Viva Viool van K3
  • Wiwa waanzinnig gedroomd van Kinderen voor Kinderen
  • Geheime Agenten van Bassie en Adriaan

Ik was op zoek naar en aanvullend artikel hierop. Echter kon ik niets vinden over wakker worden met kinderliedjes, maar wel een artikel over wat je kunt doen als je een irritant liedje blijft herhalen.

Waxinelichtjes

De sfeer op de plek waar ik mij bevind, vind ik belangrijk. Dat heeft namelijk een grote invloed op hoe ik mij voel. Feilloos kan ik je vertellen hoe het aanvoelt. En ik mag wel zeggen dat ik redelijk vaak de sfeermaker ben. Dat doe ik thuis dan ook met waxinelichtjes. Ik vind rust in het kijken naar het flikkerende vlammetje.

Slaap lekker

Het is echt iets heel kleins, maar ik voel me er onwijs prettig bij. Mijn beste vriendin zeg ik elke avond ‘slaap lekker’. Ook al ziet ze het bericht pas de volgende ochtend. Ik voel me een slecht mens als ik het niet heb gezegd.

Harry Potter en …

Beauty and the Beast! Ja ja, deze mag niet ontbreken in dit artikel met negen feitjes die je nog niet over mij wist. De liveversie van het sprookje is prachtig gemaakt. Het verhaal vind ik erg ontroerend. Een blaadje dat van de roos valt. Iedere keer dat het beest minder menselijk is.

Wikipedia

Een beetje nerdy ben ik wel, hehe. Ik vind het namelijk geweldig om urenlang te lezen op Wikipedia. En maar leren en leren. Dat is er altijd in blijven zitten. Heb je weleens gehoord dat je met de pagina’s ook een spel kan spelen? In hoeveel klikken kun je van de kleur paars naar een artikel dat te koppelen is aan de WOII?

Negen feitjes die je nog niet over mij wist

Ik heb mezelf verrast bij het schrijven van dit artikel. Iedereen heeft eigenaardigheden, want wie wordt er nu wakker met een kinderliedje in gedachten? Ach, dat heeft ook wat vrolijks. Ik vind het vooral bewonderenswaardig dat de onderwerpen toch sneller aankwamen dan ik had gedacht.

Welk feitje vond jij het opmerkelijkst om te lezen?

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *