Of-of-vragen stellen om elkaar te leren kennen

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om rechtstreeks een verhaal te vertellen. Zelf weet ik vaak niet waar ik over moet beginnen en dat heeft te maken met dat mijn interesses vaak niet matchen met die van anderen. Je hoeft het met mij bijvoorbeeld niet te hebben over gamen, want dat weet ik echt niets van. Toch wil ik graag met mensen in contact komen en daarbij ga ik op zoek naar onderwerpen. Daar heb ik iets op bedacht. Zo ga ik of-of-vragen stellen om elkaar beter te letten kennen, omdat het afgebakend is en dat helpt als je iemand voor het eerst aan een vragenvuur mag onderwerpen.

We kennen allemaal de standaardvragen over de aankomende vakantie, over de werkzaamheden die je uitvoert of over hoe het met het gezin gaat. Normale vragen waar we direct antwoord op hebben. Maar hoe gaat dit met of-of-vragen? Sinds het thuiswerken ben ik bezig geweest om een set van deze stellingen voor te bereiden en ik denk dat ik iets moois heb kunnen vragen. De bedoeling snap je uiteraard al wel, maar door elkaar of-of-vragen te stellen, beperk je de antwoorden. Het is echt kiezen, want wordt het de linker keuze of de rechter. Een beetje als kiezen tussen chocolade of crème brulee, want ik kan daartussen echt niet kiezen.

Of-of-vragen: een speciale set voor jou

Welke naam verwacht jij dat het eerste op je telefoonscherm verschijnt? Dan kun je haar of hem mooi eens onderwerpen aan deze vragentest. Of je beantwoordt deze vragen in het reactieveld hieronder, want ik ben wel benieuwd 😇

  • Zonsopgang of zonsopkomst?
  • Lunchen of brunchen?
  • Stroopwafels of chocolade?
  • Halloween of Pasen?
  • Wandelingen door het bos of op het strand?
  • Koala’s of schildpadden?
  • Italië of Spanje?
  • Met de auto of de fiets?
  • Een vette hap of groente met een blaadje sla?
  • Tekenen of schilderen?

De eerste 10 vragen die je kan stellen op een rij! En zeer gevarieerd, vind ikzelf. Zoals ik eerder al zei, gebruik ik steeds vaker deze periode. Het leukste ervan is dat het nog steeds uitdaagt om er dieper over in gesprek te gaan. Ik denk nog even na om de hele vragenlijst te publiceren. Dus mocht je dat willen, geef het vooral even aan.

Wat is jouw of-of-vraag voor mij?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *