Written by 06:00 Blog • 11 Comments

Online-loze avond per week, hoe ideaal zou het zijn?

Online-loze avond

Een week of twee geleden was het donker op straat. Pikkedonker, want de stroom in een groot deel van Het Dorp was uitgevallen. In de huizen aan de doorgaande weg werden kaarsen aangestoken om toch een lichtje te hebben. En als de stroom uitvalt, is er geen internet waardoor ook de WiFi stopt met werken. Drama, natuurlijk. Ik ging alleen naar een dorp verder waar de lantaarnpalen hun licht verspreidden. In mijn huis was er gewoon WiFi aanwezig. Daarom was er voor mij weinig aan de hand, maar het zette mij wel aan het nadenken. Want het zou goed voor mij zijn om een online-loze avond per week te hebben.

Even een avond zonder computer en telefoon zou je veel kunnen brengen. Meer contact met je basischakra zorgt ervoor dat je geaard bent. Heerlijk spiritueel, maar het doet iedereen goed. Vooral de mensen uit mijn generatie kun je beste ‘altijd online’ noemen. Gemiddeld zit er op WhatsApp drie minuten tussen de antwoorden in het gesprek. Niet omdat we niet sneller kunnen typen, maar omdat we meerdere gesprekken op dat moment voeren. Hoe meer we in feite met ons brein bezig zijn, hoe groter de kans is dat de rest van je lichaam uit balans is. Hoe ideaal zou het daarom zijn om een online-loze avond per week in te stellen. Voordat ik afgelopen zaterdagavond mijn telefoon in een hoek heb gegooid, bedacht ik mij wat ik dan zou kunnen doen.

Meme Put away your phone

Wat je kan doen op een zaterdagavond en je wilt gezellig thuis blijven?

Dat krijg je van mij in dit lijstje:

  • Waxinelichtjes aansteken
  • Tijdsschriften lezen, omdat je daar anders nooit aan toe komt.
  • Het kastje onder het keukenblok opruimen. Leuk is het niet, maar voldoening geeft het wel.
  • Iets actiever? Een cake bakken. Achteraf nog lekker ook.
  • Je gedachten uitschrijven. Niets is zo fijn om dat te doen met pen en papier.
  • Pak verf en een kwast en ga helemaal los. Laat je gevoel in de kleuren spreken.

Of lees een krant, speel een spel, leer een nieuwe taal of loop gewoon een eind weg 😛

Wat wil ik doen in mijn online-loze avond?

  • Een paar straten bijgetekend op mijn plattegrond.
  • Een deel van de kledingkast opnieuw ingepakt.
  • De lepeltjes- en postzegelcollectie bijgewerkt.
  • Drie hoofdstukken van Weerwolven van Waraine gelezen.

Ik ben nog niet eens begonnen of ik wil al vaker een online-loze avond. Het idee vind ik aanlokkelijk. Even een tijd helemaal niets en het internet uit. Dingen doen waar ik anders geen tijd voor maak, omdat ik mij de rust niet gun. Altijd maar schrijven of administreren. Nu gewoon met een boek.

Leg jij ook weleens je telefoon een paar uur (bewust) weg?

Uitgelichte afbeelding door Quotesgram.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close