Ontdek mijn gedichtenbundels Jij en Hartkloppingen

Weet jij hoe heerlijk het is om van je af te kunnen schrijven? Ik beleef veel plezier aan het schrijven van gedichten. Vaak gaat dit als volgt: een zin plopt in mijn gedachten op. Deze schrijf ik op als ik er nog geen verder gevoel bij heb. Maar als ik direct de tijd heb, zoek ik naar de woorden die volgen om een compleet gedicht te maken. Poezie is er in allerlei soorten en maten. Een elfje, een rondeel of de bekendste: een sonnet. Het leuke van schrijven vind ik, is dat de vorm niet uitmaakt. De regels zijn bedacht, maar wie zegt dat daaraan gehouden moet worden? Ontdek mijn gedichtenbundels Jij en Hartkloppingen via deze blog of op bol.com. Ik nodig je uit verder te lezen als je meer wilt weten.  

Gedichtenbundel Jij  

In het land van de liefde was ik op vakantie: Italië. Op een hete zomerdag dacht ik terug aan de ondergaande zon van de avond daarvoor. Dat vond ik een geweldig eerste onderwerp voor een gedicht. Daar ben ik mee doorgegaan en niet mee gestopt. In 2018 verscheen mijn eerste gedichtenbundel Jij.  

Liefde, verdriet en angst zijn de drie kernwoorden voor deze gedichtenbundel. In deze bundel geef ik mezelf bloot door te spreken via de gedichten. In de gedichten zijn de emoties te voelen welke ik tijdens het schrijven voelde.  

Hieronder volgt het gedicht: ik teken hartjes op je foto 

Ik teken hartjes op je foto
Om mijn gedachten te laten gaan
Ik teken hartjes op je foto 
Om door de achtbaan te gaan 
Ik teken hartjes op je foto  
Omdat ik bij je wil blijven staan 
Ik teken hartjes op je foto  
Om te kunnen bestaan  
Ik teken hartjes op je foto  
Dat doe ik langzaamaan 
Voor jou sta ik in vuur en vlam 
Maar ik ben echt geen pyromaan  
Ik laat je gewoon niet in de kou staan 

Gedichtenbundel Hartkloppingen  

Hartkloppingen verscheen in 2021. Velen van de gedichten die hierin zijn gedrukt, gaan over de natuur, de liefde daarvoor en voor elkaar. Geloven en vertrouwen gaan namelijk hand in hand.  

De covertekst van deze gedichtenbundel luidt als volgt:  

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik jou zie. Spanningen hangen er in de lucht. Of zijn het de emoties die bij adrenaline komen kijken? Gedachten, gevoel en gedrag komen samen in deze gedichtenbundel. Hartkloppingen is niet voor niets de titel, omdat als het hart niet klopt, valt er niks te voelen. Dat vind ik het mooie aan een gedicht. Het vertelt een verhaal waar je het hopelijk warm van krijgt.  

Dit is het gedicht: de gelukswinkel 

Van kinderkopjes tot aan roodgekleurde daken 
Valt mij alleen een smalle winkel op 
De balken zijn verbrand en hoop is er gesmolten 
Het enige dat nog rest is de etalage 
Waardoor de druk in mijn hart wordt opgevoerd 
En ik verbaasd ben de enige hier te zijn 
Glazen flesjes zijn gevuld met een blauwe gloed  
En een oeroud etiket schrijft wat ieder vinden wil 
Geluk 

Geluk is een ingrediënt voor een geslaagd leven 
Grijp het flesje beet als je de winkel vind 

Beide gedichtenbundels worden verkocht voor slechts €10. Meer informatie vind je in de winkel.  

De donkere dagen voor kerstmis zijn aangebroken. Mocht je nog een cadeautje nodig hebben, is een gedichtenbundel of een set ansichtkaarten altijd een goed idee. Mocht je ideeën of vragen willen uiten, kun je me bereiken op Instagram @mckleuver.nl.  

Wekelijks kun je meerdere gedichten lezen op WhatsApp-kanaal De Paarse Uil. Volg je mij daar ook?

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat leuk een gedichtenbundel met daarbij een WhatsApp groep voor meer inspiratie

 2. Claire schreef:

  Wat onwijs mooi en leuk!!! Ik wist helemaal niet dat je je gedichten hebt gebundeld. Wat een mooi cadeau!

 3. Jouvence schreef:

  Ik vind het zo tof dat je gewoon 2 eigen gedichtenbundels hebt uitgegeven! Wil zelf ook iets laten drukken en verkopen, maar ben nog een beetje zoekende hoe en waar (€).

 4. Sandra schreef:

  Wat leuk dat je al twee gedichtenbundels hebt uitgegeven en heel uniek, denk ik, die WhatsApp groep!

 5. Malou schreef:

  Wat gaaf dat zeg, deze gedichtenbundels. En je gedichten zijn prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *