De oudejaarsconferences van NPO1 en RTL4

MC Kleuver/ december 28, 2019/ Blog/ 4 comments

Wim Kan gaf op 31 december 1954 de allereerste oudejaarsconferance ooit. Na hem volgden er velen, maar toch kan ik je zeggen dat het ook vaak dezelfden zijn. 2018 werd afgesloten door Marc-Marie Huijbregts op NPO1 en Guido Weijers op RTL4. Twee namen waarbij je al kunt lachen, maar dat is niet de vraag. Wat gaat oudejaarsavond van 2019 ons brengen op de televisie? Het antwoord hierop volgde in het voorjaar toen er bekend werd gemaakt dat Claudia de Breij en Martijn Koning het jaar afsluiten met hun oudejaarsconferences over 2019. Ik ben benieuwd!

Claudia de Breij – NPO1

Ze speelt op oudejaarsavond haar conferentie om 2019 op een sfeervolle manier af te sluiten. Live vanuit het Koninklijke Theater in Den Haag spreekt Claudia ons allen toe. Op de ontworpen poster staan duidelijk de kernwoorden te lezen uit de voorstelling. Welke spreken jou aan?

De eerste onderwerpen die mij aanspreken, zijn: kiesrecht, democratie en klimaat. Ik ben oprecht zenuwachtig hoe deze cabaretiere alle onderwerpen aan elkaar gaat praten, maar we gaan het ondervinden.

Martijn Koning – RTL4

Dezelfde avond, maar ook grappen maken over hetzelfde jaar. Op het internet wordt beweerd dat deze oudejaarsconference van de hak op de tak gaat. Ik hoop daarom dat we het kunnen blijven volgen, want de gebeurtenissen in 2019 zijn toch met vijf vingers te tellen. Ik ben wat meer sceptisch bij Martijn, maar ik ga mij laten verrassen.

Een quote van de cabaretier zelf: ‘Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten.’ Nou, dat gaan we meemaken.

De oudejaarsconferences tijdens Primetime

Dat wordt een avond genieten met de twee cabaretiers, want wie houdt er nu niet van een beetje lachen. Iedereen toch?

Claudia de Breij is vanaf 22:20 uur te zien op NPO1 en Martijn Koning op RTL4 vanaf 20:30 uur.

Ben jij team De Breij of Koning?

De Volkskrant heeft een artikel gemaakt over de conferences van dit jaar.

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

Wat ik dit jaar heb bereikt is nog te lezen in de terugkoppeling van mijn doelen.

P.S.S. Morgen word ik 24 jaar. Hiep, hiep, hoera!

Photo by Bram Naus on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

4 Comments

  1. geen van beiden want ik kijk altijd graag naar quido weijers en dat neem ik meestal nog op ook want echt tijd om voor de buis te zitten hebben wij hier niet met oud en nieuw

  2. Ik hou wel van eens goed lachen, maar Marc Marie daar hou ik helemaal niet van – wij kijken meestal naar een film eerder op oudejaarsavond 🙂

  3. Lijkt me een eer om als cabaretier de oudejaarsconference te mogen doen. Dit zijn niet mijn favo cabaretiers perse maar dat maakt niet uit, ik laat me verrassen! Gefeliciteerd nog met je verjaardag ook!

  4. Ik luister eigenlijk nooit naar de conferences, maar mijn ouders bijvoorbeeld wel altijd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*