Written by 06:00 Reviews • 3 Comments

Ik kocht een verzwaringsdeken | en deel mijn ervaringen

Je bent moe en wil slapen, maar dat lukt niet. Er is niets zo vervelend als dit. Voor mij gold dat ik slecht in slaap kon vallen, maar wel echte ochtend rond dezelfde tijd wakker werd. Dagelijks is dit nog steeds tussen half zes en zeven uur. Het idee speelde al even in mijn gedachten, maar in februari heb ik mezelf overgehaald. Ik kocht een verzwaringsdeken. Deze deken heeft meer gewicht dan een normale deken (duh: vandaar de naam) waardoor je praktisch gedwongen wordt om dieper in het matras te liggen. En daardoor te ontspannen. Hieronder deel ik mijn ervaringen. 

Verzwaringsdeken houdt zichzelf vast

Toen ik het pakket van bol.com aanpakte, voelde ik het meteen. Dit is de verzwaringsdeken. In een plastic (helaas) opberghoes zat de deken gevouwen van 6,75 kilo. Dit lijkt niet veel, maar je merkt het bij het optillen wel. Om het schoon te houden, heb ik er ook een hoes bij besteld. Deze zat netjes bij het pakket inbegrepen.

Aan het einde van de werkdag was ik zo nieuwsgierig geworden dat ik dezelfde avond nog onder deze deken wou slapen. En terecht, want een verzwaringsdeken is niet goedkoop. Daarom deed ik moeilijk om de deken in de hoes te proppen. Aan de binnenzijde van de hoes zitten touwtjes waarmee de deken kan worden vastgebonden. Zodat het niet gaat schuiven ’s nachts. 

Verpakking verzwaringsdeken

Lees meer: ‘Twintig keer drie’-methode | om beter te slapen

Zakken suiker

Top. De eerste keer de deken openslaan om eronder te kruipen, is wat. Het voelde alsof er zakken suiker op je lichaam werden gelegd. En hoewel ik nog niet langer kon slapen, voelde het wel meer relaxt. De deken drukt je als het ware in je matras, zodat je wordt geforceerd om te ontspannen. Dat is iets wat ik goed gebruiken. Ik kocht de verzwaringsdeken niet voor niets. De laatste week slaap ik namelijk heerlijk, als een roos. Dat is ook te merken, want ’s ochtends als ik wakker word, heb ik mijn gewone deken van mij afgegooid. Alsof ik mezelf heb willen overtuigen dat deze niet meer nodig is. 

Ik kocht een verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken die ik kocht is de Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken van 6,75 kilogram. Ik koos voor de antracietkleur in het formaat 152 x 203 cm. Dit is ruimschoots voldoende voor mijn eenpersoonsbed, want ik rol mij er helemaal in op. Het ligt heerlijk warm en zacht, en ook voor de zomer zou dit geen probleem moeten zijn. Nog altijd ben ik rond 6 uur wakker, maar nu heb ik de slaapuren beter behaald dan eerder. Ik ben er blij mee. 

Rating: 1.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close