Speurtocht lopen | Scouting voor bij je thuis (deel 1)

Weet je dat je met jouw gezin, kinderen, vriend(in), maar ook alleen een scout kan worden? Ja, ik ben nu 16 jaar lid bij de plaatselijke scoutingvereniging. Toch zegt dat niets, omdat het bouwen van een schip met houtenpalen en touwen geen specialiteit van mij is. In deze rubriek Scouting voor bij je thuis neem ik je mee naar wat je zelf kan ontdekken. En dat is echt heel veel. In dit eerste artikel geef ik je ideeën voor het lopen van een speurtocht. Succes, maar voornamelijk alvast heel veel plezier! 😀

Lees meer: Autokaart voor vier dagen | Column

Speurtocht lopen met je gezin, vriend of alleen

 • Tot 7 jaar:
  Halloween is bijna en dat is een perfecte tijd voor spookjes. Knip de spookjes uit en plak deze aan een satéprikker vast, zodat je hiermee een wegwijzer creëert. De kinderen kunnen op deze speelse manier hun eigen route ‘vinden’😉
  Voor tijdens het lopen kun je een zoekkaart samenstellen. Zo kunnen de kinderen afstrepen wat ze vinden, bijvoorbeeld: een afgevallen blad, een beukennootje of voetsporen van een hert.
 • Tot 12 jaar:
  Geef je kind een kaart waarop het vertrek- en aankomstadres staan aangegeven. Op kaartjes die je hebt uitgeknipt, staan kruispunten met een pijl. Degene voor wie de kaart bestemd is, gaat puzzelen welk kaartje wanneer aan de beurt is. Zo kan de route bepaald worden.
 • Tot 16 jaar:
  Ontwerp een bingo voor je tieners! En niet zo’n wollige met enkel nummers, maar met Halloweenklassiekers. Wat weten zij over Chucky, Harley Quinn of The Nun? Tijdens de wandeling brengt de releasedatum hen naar de juiste coördinaten, kruispunten, of anders.
 • Samen:
  Pak de kaart van een omgeving, markeer twee willekeurige plekken en vergeet ook geen stuk cake mee te pakken, want het is tijd om te gaan. Gezellig met je partner het bos in of verken een andere stad. Pak elkaars handen vast en stel vragen aan de ander waarop de antwoorden onmogelijk zijn. Wees creatief. Die speurtocht lopen, maakt eigenlijk niets meer uit.
 • Met één persoon: 
  Een speurtocht houden met jezelf alleen: ik doe niets anders. Het liefste wandel ik over lange paden waarbij ik op gevoel kies welke afslag ik neem. Door heel Nederland liggen geocaches in de grond. Heel erg leuk om naar op zoek te gaan. Dat is echt een speurtocht te noemen.
Photo by Łukasz Nieścioruk on Unsplash

Lees ook: Scouting? 7 redenen waarom het leuk blijft

Scouting voor bij je thuis

Het is een simpel iets. Je kunt een speurtocht makkelijk of moeilijk maken. Halloween komt er bijna aan. Dus maak daar goed gebruik van.

Wishing you a spook-tacular Halloween!

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

 1. Ilona Wielinga schreef:

  Leuk bedacht 😉 Kan hier wel mooi op het terrein haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *