Shampoofles omgeruild voor shampoobar | mijn mening

Hoeveel plastic heb jij dagelijks vast? Eerder schreef ik al dat ik het onwerkelijk vind dat je in de supermarkt plastic zakjes voor groente en fruit kan pakken. Zowat alles wat je koopt is ingepakt met plastic. Om het bijvoorbeeld langer houdbaar te houden of ter bescherming van je kleding, schoenen of prullaria die je op het internet hebt gekocht. Ik hoop dat we re komende jaren nog meer plastic gaan verbieden. Net als dat al is gedaan met de verkoop van plastic tassen en rietjes. Ik heb een volgende stap gemaakt, namelijk de shampoofles omgeruild voor een shampoobar.

Mijn haren zijn niet zolang dat er een halve shampoofles per wasbeurt doorheen gaat. En ik gebruik ook de meest simpele haarverzorging. Namelijk de Care-lijn van de Albert Heijn. Niks geen poespas. Gewoon een fles van een euro waar ik ontiegelijk lang meedoe. Hoewel het een fijne geur is, wil ik zo min mogelijk plastic verpakkingen in huis halen. Die kans kreeg ik door een samenwerking met Shampoobars.nl. De shampoofles heb ik omgeruild voor een shampoobar. Een groot voordeel vind ik dat het kleine ding minder ruimte inneemt dan de shampoofles. Mijn badkamer is namelijk niet groot genoeg voor een douchespons en flessen voor douchegel en shampoo.

Shampoofles omgeruild voor shampoobar

De shampoobar kwam binnen in een doosje met opvulchips die kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd. Het geeft een kleine rommel, maar de opvulchip0s zijn 100% oplosbaar in water. Dat moest ik testen en ik kan je vertellen dat het klopt. In nog geen minuut is het in het water opgelost. In het doosje zit ook een kaartje van de leverancier met meer informatie over de shampoobar en hoe deze te gebruiken. Met veel plezier stapte ik onder de douche. Eerst even douchen en goed de haren nat maken. Vervolgens met de shampoobar in de handen wrijven, maar dat vond ik niet fijn. Dus ik met het schijfje eucalyptus over mijn hoofd heen. Een sulfaatvrije shampoo schuimt over het algemeen minder, maar die indruk had ik niet.

Eucalyptus heb ik ervaren als een prettige geur. Voornamelijk door de frisheid ervan. Na het inwrijven heb ik de bar weggelegd, zodat de shampoo kon intrekken. Ik heb het nog een beetje verdeeld door mijn haren en toen uitgespoeld. Al met een kleine drie minuten. Nee, misschien zelfs maar twee voordat ik de douche stopte. Wat mij betreft heb ik de shampoofles omgeruild voor een shampoobar. Definitief. Als de fles leeg is, koop ik daarom ook geen nieuwe meer.

Gebruik jij een shampoobar of shampoo in een fles?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. jasmina schreef:

  Ik ben toch voor de shampoo in een fles,niet goed voor het milieu…I know…heb zelf jaren geleden shampoobars in mn webshop verkocht maar zelf kon ik echt niet wennen aan dat geglibber

 2. Lindaschrijftop schreef:

  Ik heb nog nooit een shampoobar gebruikt, volgens mij wordt het wel een keer tijd.

 3. rachel schreef:

  ik heb ook van die bars maar vind het toch niet ideaal helaas. geef mijn maar snel een fles shampoo.

 4. Felice Veenman schreef:

  Goed bezig !! ik gebruik sinds kort ook shampoo bars. het is inderdaad even wennen, maar voor een beter millieu moeten we allemaal even ons best doen!

 5. Linda schreef:

  Hier twee keer geprobeerd maar ik kan echt niet wennen aan de bars. Vast handig met kort haar, maar met lang haar vind ik het niet fijn. Duurt te lang voor ik voldoende heb voor mijn haren en ruikt minder lekker vond ik. Jammer genoeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *