Shoppen | Dit kocht ik op vakantie in Noord-Brabant

Terwijl jij ligt te genieten van de zon, heb ik mijn vakantie al achter mij gelaten. Het leukste aan vakantie is dat je dingen gaat kopen wat je normaal niet doet. Voor mij voelt dat althans zo. Als je verder leest, kom je erachter wat ik kocht tijdens mijn vrijheidsdagen in Noord-Brabant. Wat denk jij dat ik heb gekocht?

Ik kocht een nieuwe inventaris

Als een echte nerd kan ik heel lang achter elkaar lezen. Soms heb ik echt een dag dat ik mijn bed niet uit wil komen om zoveel mogelijk bladzijden om te slaan. In verschillende boekhandels kocht ik een nieuwe inventaris aan boeken. Daarnaast heb ik er een aantal gekregen, gekocht of besteld bij Yaltival in Eindhoven. De volgende boeken kocht ik in mijn vakantie:

 • Break A Leg van Chinouk Thijssen
 • Hashtag Hiernamaals van Vanessa Gerrits
 • De Held van Anwyn van Cathinca van Sprundel
 • Brieven aan de Duisternis van Brigid Kemmerer
 • De Witte Kamer van Samantha Steenbergen
Ik kocht boeken en vlinderkaart

De vlinderspotter

Van vlinders word ik vrolijk en enthousiast. Op 29 juni ben ik naar de Vlindersafari in Gemert geweest en daar heb ik erg van genoten. Deze zaterdag was het bloedheet en in de kas stijgt de temperatuur alleen maar verder. Toen ik daar aankwam fladderde de vlinders nog vrolijk rond, maar zij verdwenen in bomen en onder struiken om aan de hitte te ontkomen. Toch heb ik erg mooie vlinders mogen zien. Om te blijven herinneren welke dit waren, heb ik de vlinderspotter gekocht. Op deze kaart van vier pagina’s staan de meeste soorten van de safari vermeld.

Een uilenknuffel

De uilencollectie die ik heb aangelegd heb je in dit artikel kunnen zien. ‘Je kunt nooit genoeg uilen hebben’ is wat ik eens heb gezegd. De uil op de foto heb ik gekocht in Kasteel Helmond en aan het uiterlijk van de uil snap je vast dat ik deze heb gekocht. De knuffel is gemaakt op reële grote en lekker zacht. In het museum hebben ze een winkel met de gebruikelijke ansichtkaarten, boeken en sleutelhangers. Mijn blik viel echter meteen op het hoekje met de uilen, want dit prachtexemplaar is van mij. Het kasteel uit 1250 is één van de oudste van Nederland en echt een bezoekje waard, want de geschiedenis komt hier zo mooi tot leven.

fbt

Oh ja, ik kocht ook nog dit notitieboekje van Till & Dill.

Een cadeautje voor mezelf

Mijn verjaardagsgeld heb ik laten liggen om mee te nemen op vakantie. Het horloge dat ik jaren om mijn pols heb gehad begon kuren te vertonen. Of de tijd was te langzaam of het was de datum die niet goed stond. Een nieuw horloge leek mij daarom een goed cadeautje voor mezelf. Het horloge wat ik kocht is van het merk Lorus waarop de cijfers duidelijk te zien zijn. Mijn oude horloge was kleiner van formaat met een datumnotitie. Die zit bij het horloge dat ik kocht niet meer bij, maar de datum weet ik toch. Dag verjaardagsgeld.

Het geld van de vakantie is op. Ik ben erg blij met mijn nieuwe spulletjes en kan niet wachten totdat ik ideeën krijg voor een nieuwe reis. Waarnaartoe ben ik nog niet zeker van. Heb jij ideeën?

Wat kocht jij de afgelopen zomer?

No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Linda schreef:

  Ik ga graag in mijn vakantie naar zo’n natuur/museum winkeltje. Je kan er van alles kopen van een paraplu met dierenprint tot een opgezet dier. De kids weten er altijd wat te scoren.

 2. Marion schreef:

  Ik kocht voornamelijk spullen voor ons nieuwe huis want een vakantie zit er even niet in. Ik vind het een mooi horloge. Ik hou wel van een basis uitstraling.

 3. Wilma Phillipson schreef:

  Ik heb geen souvenir gekocht dit jaar. In plaats daarvan heb ik iedere dag een schetsje van een half uur gemaakt van iets wat ik zag. Dat was een hele leuke bezigheid en het schetsen ging me ook steeds beter af.

 4. Mandy schreef:

  Wat een mooi horloge! Heel eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat jij een lezer was, zo leer je je mede bloggers nog een keer kennen 🙂 leuke blog!

 5. ingrid schreef:

  wat een leuke spullen, het boek met vlinders spotten lijkt me super leuk

 6. Manon schreef:

  Leuke aandenkens aan je vakantie van 2019! En hele mooie horloge!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *