Mijn favoriete snacks voor een zomeravond

Deze week stijgen de temperaturen voor het eerst naar een twee in de dubbele cijfers. Hier gaat Nederland uiteraard massaal van genieten, maar dan wel binnen de muren. Bij het achtuurjournaal komt de bittergarnituur naar boven of de eerste barbecues worden aangestoken. De komende zaterdagavonden zitten we gebroederlijk te kijken naar extra afleveringen van All You Need Is Love. Ieder weet dat we de verbinding moeten zoeken, want #StayConnected is een feit. En wat een verbindende factor heeft, is eten. Daarom deel ik alvast mijn favoriete snacks voor een zomeravond met je.

Welke snacks laten jou denken aan de zomer?

Ik heb dit met noten en dan niet de normale nootjes, maar pistachenootjes en daarvoor betaal je al gauw vier euro per zak. Twee bakjes op de tafel en dan onbekommerd de schil met de vingers openbreken. De schil valt met geluk tegelijk in de bak terwijl de pistachenootjes verdwijnen in een donker zwart gat.

Ik wist het niet, maar wist jij dat pistachenootjes voor de helft bestaat uit vet en dat magnesium, ijzer en Vitamine B1 aanvullende mineralen zijn? Je krijgt van mij tien punten als je weet wat de Nederlandse naam van de pistachenoot is. Hmm nee, geen idee? Het is pimpernoot! Geweldig.

Lees meer: Chocolade, ik heb je mijn hart gegeven

Wat eet je als tussendoortje op vakantie?

Dit zijn niet per snacks voor een zomeravond, omdat wij dit op vakantie aten tussen-de-middag. Maar donuts zijn écht heel lekker op een warme dag, want die suikers slepen mij door de warmte heen. En met warm weer heb je echt geen zin in een hele maaltijd, dus dan is het even de tanden zetten in iets zoets en dan de zee in duiken. Nou, daarna heb je wel zin in die hele maaltijd. Over de oorsprong van de donut is onenigheid. Eén van de redenaties is dat de donut een verbastering is van onze eigen oliebol. Al het goede komt uit Nederland, toch?

Pistachenootjes en donuts zijn mijn snacks in de zomer, maar met ananas maak je het voor mij een feest. Ananas prikt wel een beetje op de tong, maar met warmer weer is dat echt helemaal geen probleem.

Wat zijn jouw favoriete snacks voor een zomeravond?

Lees meer: Snacks die ik eet als ik mij verveel

Photo by Allie Smith on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Roxanne schreef:

    Hmmm donuts doen mij denken aan vakanties in warme landen. Hier koop ik ze eigenlijk nooit! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *