Sparen met wekelijks geld | Is het gelukt?

je spaarrekening waarbij je doelen kunt aanmaken. Hierop kun je geld inleggen, zodat dit zogenaamd in een eigen spaarpot komt. Op deze manier kun je handig en gemakkelijk je spaargeld inzetten. Vorig jaar schreef ik een artikel over sparen met wekelijks geld. Het is nu de vraag of dit gelukt is.

Eind september vorig jaar kwam ik op het idee om voor iedere dag een euro opzij te zetten. Ik vond het namelijk zonde om niet te sparen met de euro’s die aan het einde van de maand op de bankrekening bleven staan. Zodoende had ik een spaardoel aangemaakt en daarin een automatische incasso naartoe ingesteld. Zo is er een jaar lang elke maandag zeven euro van de betaalrekening naar de spaar gegaan. Ondertussen zijn er 58 weken verstreken en zou het potje idealiter gevuld moeten zijn.

Lees ook: Column | Potjes om mee te sparen

Sparen met wekelijks geld: de uitkomst

Welkom bij ING. Ik log in bij de app en scroll eerst langs de andere spaardoelen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook doelen voor het onderhoud van de auto, vakanties en de zorg. Bijna onderaan staat het digitale spaarpotje ‘wekelijkse euro’s’. Vandaag, op 14 november 2020, is het bedrag wat op deze rekening staat €413 met één cent rente. Een mooi bedrag waarbij het duidelijk is dat het hele jaar door iedere maandag de euro’s netjes zijn overgeschreven. De afspraak die ik met mezelf heb gemaakt, is dat ik dit potje niet mag aanbreken. Alhoewel ik van het bedrag een telefoon kan kopen, is het geen uitdaging voor mij om ervan af te blijven.

De peildatum voor 2021 staat op de laatste maandag van september. Het bedrag op deze rekening moet als ik niets verander op 730 euro (2×365) aan het einde van het tweede jaar. Het mooiste vind ik dat je met een klein bedrag toch kunt sparen. Je merkt het op je eigen rekening bijna niet, maar na een jaar is het fijn om terug te kunnen kijken.

Zou het voor jou een doel op zich zijn om het spaardoel met rust te laten?

Op de website van Justine lees je haar persoonlijke spaardoelen. Met tips.

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. Lodi schreef:

  Een mooie manier van sparen. ik spaar wel want ik wil tijd iets achter de hand hebben, voor een vakantie of moet er iets stuk gaan. Wij sparen elke maand een vast bedrag en als we nog over hebben, gaat dit er ook bij.

 2. Felice Veenman schreef:

  vroeger, toen ik nog student was, haalde ik elke week 50 gulden van de bank. Als ik opnieuw geld ging opnemen stopte ik alle dubbeltjes en kwartjes die nog in mijn portomnee zaten ( niet de guldens) in een apart potje. Dat was met Sintrklaas genoeg om leuke cadeautjes van te kopen!

 3. rachel schreef:

  wij worden als zzpers wekelijks betaald dus er gaat elke week ook geld naar de spaarrekening, zowel die van ons en naar die van onze dochters

 4. Jouvence schreef:

  Wat een slimme manier om geld ongemerkt te sparen! Deze ga ik ook eens proberen toe te passen.

 5. Wanda schreef:

  Wij doen iets soortgelijks, maar gooien dan het kleingeld in een spaarpot en dat geld storten we vervolgens op de rekening als de spaarpot vol is.

 6. corrina wassenaar schreef:

  Ik haal elke week een bedrag eraf en leg het in ouderwest geldkistje en als we dan op vakantie gaan neem ik het mee als extraatje

 7. Wat een mooie manier om te sparen! klinkt wel als een manier om eens te proberen!

 8. Tessa schreef:

  Wat een goede manier van sparen. Ik spaar elke maand een x bedrag en alles wt er aan het einde van de maand over is, dat spaar ik ook

 9. Corina schreef:

  Nog een tip?
  Verhoog je rekening, van bijvoorbeeld je stroomrekening. Inloggen en wijzigen. Je kunt het altijd terugdraaien. Het hangt van je inkomsten af hoeveel je kunt missen. Ik betaal maandelijks €20,- te veel. In december krijg ik dan € 240,- gestort. Altijd handig in deze maand.
  De verwarming zit bij de huur. Ook deze rekening heb ik verhoogd, Als is het €10,-. Dat is jaarlijks €120,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *