Written by 14:00 Blog • 10 Comments

Sparen met wekelijks geld | Is het gelukt?

sparen met wekelijks geld

je spaarrekening waarbij je doelen kunt aanmaken. Hierop kun je geld inleggen, zodat dit zogenaamd in een eigen spaarpot komt. Op deze manier kun je handig en gemakkelijk je spaargeld inzetten. Vorig jaar schreef ik een artikel over sparen met wekelijks geld. Het is nu de vraag of dit gelukt is.

Eind september vorig jaar kwam ik op het idee om voor iedere dag een euro opzij te zetten. Ik vond het namelijk zonde om niet te sparen met de euro’s die aan het einde van de maand op de bankrekening bleven staan. Zodoende had ik een spaardoel aangemaakt en daarin een automatische incasso naartoe ingesteld. Zo is er een jaar lang elke maandag zeven euro van de betaalrekening naar de spaar gegaan. Ondertussen zijn er 58 weken verstreken en zou het potje idealiter gevuld moeten zijn.

Lees ook: Column | Potjes om mee te sparen

Sparen met wekelijks geld: de uitkomst

Welkom bij ING. Ik log in bij de app en scroll eerst langs de andere spaardoelen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook doelen voor het onderhoud van de auto, vakanties en de zorg. Bijna onderaan staat het digitale spaarpotje ‘wekelijkse euro’s’. Vandaag, op 14 november 2020, is het bedrag wat op deze rekening staat €413 met één cent rente. Een mooi bedrag waarbij het duidelijk is dat het hele jaar door iedere maandag de euro’s netjes zijn overgeschreven. De afspraak die ik met mezelf heb gemaakt, is dat ik dit potje niet mag aanbreken. Alhoewel ik van het bedrag een telefoon kan kopen, is het geen uitdaging voor mij om ervan af te blijven.

De peildatum voor 2021 staat op de laatste maandag van september. Het bedrag op deze rekening moet als ik niets verander op 730 euro (2×365) aan het einde van het tweede jaar. Het mooiste vind ik dat je met een klein bedrag toch kunt sparen. Je merkt het op je eigen rekening bijna niet, maar na een jaar is het fijn om terug te kunnen kijken.

Zou het voor jou een doel op zich zijn om het spaardoel met rust te laten?

Op de website van Justine lees je haar persoonlijke spaardoelen. Met tips.

No votes yet.
Please wait...
Close