Written by 13:26 Blog • 14 Comments

Sprookjes vertellen tot in de eeuwigheid

Sprookjes vertellen tot in de eeuwigheid

Weet je nog die koude avonden dat één van je ouders op de hoek van je bed zat met een sprookjesboek? Nee, ik weet het ook niet meer, maar ik kan het mij wel verbeelden. En verbeelden is alles waar het nu om draait. Sprookjes worden eeuwenlang verteld en elk hebben zij een eigen betekenis. Waar het voor mij om draait, is dat de magie van elk verhaal wordt verteld tot in de lengte den dagen. Mijn mening is namelijk dat sprookjes horen bij het leven en niet voor niets hebben deze het decennialang overleefd. Zonde toch om niet aan onze eigen kinderen voor te lezen? Als ik deze zou hebben, althans.

Sprookjes vertellen tot in de eeuwigheid is wat deze kinderverhalen verdienen. Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje, Repelsteeltje en Belle en het Beest. Vijf sprookjes die de mensen in hun gedachten kunnen dromen, maar hoe lang is dat nog zo? Door de nieuwe remakes van Disney komen de vertellingen op een hele nieuwe wijze aan het licht, of juist op het doek eigenlijk. De boeken zijn er niets bij. Zonde juist, want een boek is heerlijk om de fantasie te prikkelen. Dat vooral net voor het slapen gaan, want dromen worden dan toch extra mooi? Denk maar aan Peter Pan, een verhaal uit het begin van de vorige eeuw, maar elke keer vertelt en ik geloof dat kinderen hier echt over kunnen gaan fantaseren.

Sprookjes in een serie

Ken jij de Netflix-serie Once Upon A Time? Alle zeven seizoenen heb ik met veel plezier en liefde gekeken. Karakters als Sneeuwwitje, The Evil Queen en ook Repelsteeltje stelen in dikwijls elke aflevering de show. Alle gevaren en liefde die zij trotseren worden gevormd rondom een krachtige spreuk. Mijn favoriete karakter is Repelsteeltje, want ik vind dat zo leuk gespeeld in de serie. Heerlijk om dat lachje te horen en die handgebaren. Ik kan je vertellen dat mijn fantasie hierop een eigen leven ging leiden. Hartstikke leuk, maar moet niet doordraven. Hé? Laten wij deze sprookjes blijven vertellen, want dat is ons gedachtegoed.

No votes yet.
Please wait...
Close