Sprookjes vertellen tot in de eeuwigheid

Weet je nog die koude avonden dat één van je ouders op de hoek van je bed zat met een sprookjesboek? Nee, ik weet het ook niet meer, maar ik kan het mij wel verbeelden. En verbeelden is alles waar het nu om draait. Sprookjes worden eeuwenlang verteld en elk hebben zij een eigen betekenis. Waar het voor mij om draait, is dat de magie van elk verhaal wordt verteld tot in de lengte den dagen. Mijn mening is namelijk dat sprookjes horen bij het leven en niet voor niets hebben deze het decennialang overleefd. Zonde toch om niet aan onze eigen kinderen voor te lezen? Als ik deze zou hebben, althans.

Sprookjes vertellen tot in de eeuwigheid is wat deze kinderverhalen verdienen. Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje, Repelsteeltje en Belle en het Beest. Vijf sprookjes die de mensen in hun gedachten kunnen dromen, maar hoe lang is dat nog zo? Door de nieuwe remakes van Disney komen de vertellingen op een hele nieuwe wijze aan het licht, of juist op het doek eigenlijk. De boeken zijn er niets bij. Zonde juist, want een boek is heerlijk om de fantasie te prikkelen. Dat vooral net voor het slapen gaan, want dromen worden dan toch extra mooi? Denk maar aan Peter Pan, een verhaal uit het begin van de vorige eeuw, maar elke keer vertelt en ik geloof dat kinderen hier echt over kunnen gaan fantaseren.

Sprookjes in een serie

Ken jij de Netflix-serie Once Upon A Time? Alle zeven seizoenen heb ik met veel plezier en liefde gekeken. Karakters als Sneeuwwitje, The Evil Queen en ook Repelsteeltje stelen in dikwijls elke aflevering de show. Alle gevaren en liefde die zij trotseren worden gevormd rondom een krachtige spreuk. Mijn favoriete karakter is Repelsteeltje, want ik vind dat zo leuk gespeeld in de serie. Heerlijk om dat lachje te horen en die handgebaren. Ik kan je vertellen dat mijn fantasie hierop een eigen leven ging leiden. Hartstikke leuk, maar moet niet doordraven. Hé? Laten wij deze sprookjes blijven vertellen, want dat is ons gedachtegoed.

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Beauty By Bibi schreef:

  Once upon a time nog niet gezien! Thx voor de tip! Leuk geschreven! Fijn weekend.

 2. Manon schreef:

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik weinig meer mee krijg van de nieuwste sprookjes van Disney….

 3. Ik hou van sprookjes vooral de vertellingen van de fam anderson vind ik geweldig. Mijn favoriete sprookje is het meisje met de zwavelstokjes denk ik

 4. henk schreef:

  mooie van sprookjes vond ik als de juf het dan zo meeslepend kon vertellen dat ik in mijn fantasie helemaal werd meegenomen naar het betreffende sprookje

 5. Sherry schreef:

  Ik ken deze serie niet. Ik ben erg benieuwd. Ik ga er rustig voor zitten morgen. Het klinkt wel goed.

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb het eerste seizoen gekeken en daarna ben ik afgehaakt. Ik denk dat ik toen niet meer leuk vond! Ik kan het me niet eens goed herinneren.

 7. Manon schreef:

  Mijn moeder had vroeger alle Disney en sprookjesboeken verzameld voor mij voor als ik kon lezen. Ik vond het niks aan. Ik heb vroeger Bambi en Jungle Book 100x gezien en daar bleef het ook bij. Ik vond sprookjes niks aan als kind.

 8. lodi schreef:

  Deze serie van Netflix ken ik niet, maar ik vind sprookjes ook altijd erg mooi, nog steeds en het grappige is dat er natuurlijk in sprookjes enge dingen gebeuren, denk aan stiefmoeders die een appel geven aan hun stiefdochter, prinsessen die 100 jaar slapen na een prik van een naald maar als kind nemen we dit als zoete koek en denken dat alle verhalen zoetsappig zijn.

 9. kiki hasselton schreef:

  ik heb de eerste twee seizoenen gekeken en toen niet meer. ik kwam er niet meer door heen helaas

 10. Nathalie schreef:

  Sprookjes zijn zo leuk! De Netflix serie ken ik nog niet maar ik lees vaak de sprookjes van Grimm voor aan mijn dochter.

 11. Girls-Things schreef:

  Die serie wil ik eigenlijk nog gaan kijken. Ben er wel benieuwd naar! En al helemaal omdat ik sprookjes leuk blijf vinden 🙂

 12. Mariëlle schreef:

  En zeker weten of ik deze serie ken. Ik vind het een geweldige serie en heb alle seizoenen tot nog toe met veel plezier gekeken!

 13. Beautyn0te schreef:

  Ja heb ik ook gezien! Vind dit erg leuk, leuk geschreven.

 14. Renata Feyen schreef:

  Ja ik ken de serie en heb de eerste 2 seizoenen gezien ervan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *