Deze vier boeken staan op de verlanglijst

Boeken horen thuis iedere verlanglijst! Misschien is het wel één van de oudste cadeaus die worden gegeven. Ik geloof daar in ieder geval in. Boeken staan op de verlanglijst bij elke kerst tot noch toe. De vier boeken die ik heb uitgekozen voor dit jaar, som ik netjes hieronder op met een korte uitleg waarom ik het boek wil lezen. Naar welk boek ben jij benieuwd?

Weerwolven van Waraine door Eva Linden

We kennen allemaal het spel Weerwolven van Wakkerdam. Dit is één van de kaartspelletjes dat het meest op scouting wordt gespeeld. Zo heb ik afgelopen maand begrepen. Het boek van Eva trekt daardoor steeds mijn aandacht. De cover is geweldig vormgegeven, maar ik wil weten welke lettertjes er in het boek staan. Daarop ging ik op zoek naar de achterflap en die vond ik, gelukkig maar.

In het kort: negen jongeren in een vakantiehuis spelen het spel. Maar na verschillende ongelukjes is er één niet meer te vertrouwen. Wie?

Dance or Die door Chinouk Thijssen

Van de eerste twee boeken (Break a Leg en Truth or Dance) in deze trilogie heb ik écht genoten. De spanning is groot, want we weten nog altijd niet wie de geheime berichtjes heeft getypt. Eén ding weet ik wel en dat is dat het laatste deel antwoord geeft op heel veel vragen. Ik kan niet wachten om terug in het verhaal te duiken van de balletdanser(esse)s. Als fan van Chinouk begrijp je dat dit boek moet staan op de verlanglijst.

In het kort: India zit in het laatste jaar van de dansopleiding. Het Nationale Ballet kan inzicht komen, maar de levensgevaarlijke stalker stuurt nog altijd appjes. Spanning gegarandeerd.

Schutterszilver door Wouter van Mastricht

Deze schrijver ken ik niet. Daarom heb ik dit opgeschreven in een lijstje, want ik maak graag kennis met hem. Het boek Schutterszilver gaat over de Nederlanden wanneer zij onder Spaans bewind staan. De recensies die ik heb gelezen zijn lovend. Dus aan dit boek wil ik mij wel wagen. Geschiedenisboeken vind ik stoffig, maar wat is geweest interesseert mij steeds meer, want staatsinrichting vind ik juist een machtig onderwerp.

In het kort: Amsterdam groeit uit tot een grote stad. Even Sharpe gaat op onderzoek uit, want er is een lichaam gevonden. Als ik het goed begrijp, komt hij klem te zitten tussen Nederland en Spanje. 

Grappig Jammer van Tim Hofman

De boeken van Tim Hofman staan op de verlanglijst. Na de eerste gedichtenbundel verschijnt in november een tweede met de titel Grappig Jammer. Wat ik overigens geestig verzonnen vind, want ik heb een bepaald beeld hierbij. Zoals het ‘hoort’ bij een bundel zijn er verschillende thema’s in opgenomen waar een gedicht aan kan worden opgehangen. Ik ben benieuwd om zijn taalspel te lezen om de beloofde diepte in te worden gesleurd.

In het kort: een bundel met poëzie over leven en dood, relaties, seks wat voornamelijk mislukt is.

Welke boeken staan op de verlanglijst bij jou?

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. Silkeblogs schreef:

  Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, maar ik zet ze ook op mijn lijstje. Ben altijd op zoek naar goede boeken!

 2. rachel schreef:

  ik ken alleen de boeken van Chinouk omdat wij elkaar al een tijd kennen/volgen maar je hebt er weer een mooi lijstje van gemaakt en hoop dat je ze allemaal lekker gaat lezen

 3. Jouvence schreef:

  Het boek van Tim Hofman heb ik onlangs wat over voorbij zien komen.

 4. kiki hasselton schreef:

  ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze boeken niet snel zal aanschaffen. Ik heb van de week goelag archipel gekocht. erg benieuwd naar

 5. Eemy schreef:

  Zelf ben ik niet echt een boeken lezer. Jammer eigenlijk want ik lees deze blog anders wel met veel plezier. Misschien is dit wel een teken geweest om ook boeken te gaan lezen!

 6. Eva Linden schreef:

  Wat leuk dat je uitkijkt naar mijn nieuwe boek 🙂 Ennnnnnn dan kan ik ook ein-de-lijk het jouwe lezen 😉

 7. ingrid schreef:

  op dit moment even te weinig tijd om te lezen helaas. al krijg ik er wel weer zin in als ik dit lees

 8. Marsha schreef:

  Ik lees eigenlijk veel te weinig tegenwoordig. Terwijl ik echt van lezen houd. In dit rijtje spreek het boek van Tim Hofman mij wel het meest aan.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb wel zin om het nieuwe boek van Shopaholic te lezen. Ik houd van die serie boeken over shoppen : )

 10. Mandy schreef:

  Aaah! Ik heb al zo lang zin om te weerwolven, we deden dit vaak op school maar nu kan ik niet genoeg mensen bij elkaar vinden om het te doen haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *