Een stapje terug doen voor rust | persoonlijk

Een stap terug doen, brengt je soms twee stappen verder. Ik heb een aantal weken vrij en ik voelde op de eerste echte vakantiedag enkel rust. Als je op maandag mag blijven liggen, is dat ook een zegen. Toch? Van te voren had ik mij voorgenomen om te gaan schrijven, maar anderzijds ook om wat meer achterover op de bank te gaan zitten. En niet alert op de bureaustoel. Maandag was een heerlijke dag. Ik heb de ochtend besteed aan het schrijven van een fantasieverhaal, een flinke wandeling maken en daarna uitgeput op de bank een film gekeken. Het waren veel stappen, maar in drukte was het een stapje terug doen. Als toetje van de dag boodschappen doen.

Een stapje verder

Hoe mooi de maandag was, ging het woensdagmorgen al mis. Ik schreef aan het fantasieverhaal en op het moment dat de tijd die daarvoor gesteld had, op was, voelde ik mij opgelucht. Weer een ochtend goed besteed. Maar zou ik niet meer voor elkaar kunnen krijgen? Nu heb je de tijd! In de voorgaande dagen had ik contacten gelegd voor nieuwe samenwerkingen op mijn blog, maar ook met andere dichters om gedichten te schrijven. Van mijn voornemen om meer op de bank te gaan zitten met een boek of serie was nog weinig over. En dan waren er pas net twee dagen van de vakantie voorbij.

Meer lezen? Klik dan verder naar het gedicht het tintelt als een melodie of de column zelf Spaans leren.

Een stapje terug

Beide voeten zette ik op de grond en met mijn ogen dicht ging ik voelen. Wat ervaart mijn lichaam nu? Eigenlijk hetzelfde als vorige week. De druk die in mijn rug voelbaar is, verdwijnt niet zomaar. Een hele dag plaatsnemen voor de computer helpt ook niet mee. Daarom was de maandag zo fijn, want eerst schrijven, dan lopen en vervolgens op de bank een film kijken was heerlijk. Maar ja, als je bedenkt dat je genoeg tijd hebt voor samenwerkingen, gaat er misschien toch iets mis. In plaats daarvan heb ik nog een paar berichten gestuurd en nu staan er ook leuke afspraken in de agenda. Wandelen, avondeten, borrelen. Bijna zou ik terugverlangen naar rust, reinheid en regelmaat.

Uitgelichte afbeelding door Yusuf Evli op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

5 Comments

 1. Zoals je zegt, is even stilstaan en de tijd nemen om naar je lichaam te luisteren heel belangrijk.
  Spijtig genoeg vergeten we dit soms door de drukke bezigheden van de dag.
  En voor je het echt beseft, is de vakantie voorbij.

 2. Fallon schreef:

  Je grenzen aangeven is zo belangrijk! Ik doe dit ook regelmatig en rust is zo goed. Tegenwoordig denkt iedereen in “moeten”.

  • Nathalie schreef:

   Stilstaan is iets dat ons in deze maatschappij van overvolle agenda’s, presteren en moeten zo ontzettend belangrijk is.
   Het is iets wat we elke dag even zouden moeten doen ogen dicht en voelen je lichaam, je emoties en je gedachten.
   Deze wereld is zo ingericht om ons van dit soort belangrijke zaken af te leiden dus fijn dat je de tijd neemt om hier eens bij stil te staan!

 3. Mandy schreef:

  Ik heb dat met mijn blog gedaan, een stapje terug. Nu twee stappen verder. Ik had veel blogs alvast geschreven, gewoon op een rustig tempo en nu heb ik heel veel gepland staan, geeft een hoop rust! 🙂

 4. M schreef:

  Mooi en herkenbaar wat je schrijft. Fijn om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *