Stille Zaterdag: een moment van bezinning?

‘Mag ik een momentje stilte, alsjeblieft?’

Ik hoor het mezelf zeggen aan de lange eettafel tijdens de scoutingkampen. Om de secondewijzer in de gaten te kunnen houden ligt mijn horloge voor mij op tafel. Na 30 seconden van doodse stilte klinkt er een yell door de zaal heen. Er mag worden aangevallen. Het Paasweekend staat bij velen scouts in het teken van de HIT (Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities) die dit weekend helaas niet kunnen plaatsvinden. Een rumoerig en saamhorig scoutingweekend zit er niet bij, want we hebben nu te maken met een Stille Zaterdag waar het Paasweekend mee wordt ingeluid.

Samenzijn met een familiebrunch gaat in 2020 niet door. En ook het zoeken naar paaseitjes in het dorp vindt geen doorgang, maar in je eigen woning kun je uiteraard ook genoeg doen. Aardbeien met chocolade, boterkoek met jam of paaseitjes verstoppen die je kinderen vinden wanneer ze toevallig ergens langslopen. Op goed geluk hoop ik dat onze brunch met het gezin onverminderd doorgaat. Warme broodjes, een glas sinaasappelsap en natuurlijk overheerlijk suikerbrood, omdat dit voor mij een feestontbijt is. Waarbij speciale themahagelslag mijn dag completer dan compleet maakt, want het gaat in deze tijd extra om de kleine dingen. Chocolade helpt mij hier goed bij.

Lees meer: drie keer hoera voor de lente!

We rennen en duiken niet op Stille Zaterdag

Stille Zaterdag, zo wordt vandaag genoemd. Het christendom herdenkt dat Jezus in zijn graf lag. Het was indertijd een moment van bezinning, omdat het indruk maakte op de mensen dat Christus niet meer onder hen was. Vandaag de dag hebben we nog altijd momenten van bezinning nodig, omdat we allemaal rennen en duiken om alle ballen in het leven omhoog te halen. Juist daarom vind ik het fijn om te kunnen genieten van een paar extra vrije dagen. Daarbij denk ik aan de mensen die juist extra moeten werken, of waarvan het lichaam vecht.

Geniet van de dagen die je hopelijk met zon tegemoet schijnt. Over de wereld is een schaduw geworpen die het voorlopig nog niet verliest, maar elkaar verliezen doen we niet. Toch? Denk anders nog maar een keer aan het momentje stilte, omdat je dan hoort wat de kosmos tegen je wil zeggen. Of neem gewoon nog een paaseitje. Is goed voor de smaak 😄

Vrolijk Pasen!

foodinista heeft een blog met 5 lekkere paasontbijtjes.

Photo by Tajmia Loiacono on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *