Streaks behalen is wat wij willen | Vuurtjes

Appontwikkelaars willen niets liever dan hun speeltjes populair maken. Niet te populair, want dan worden ze opgekocht door Facebook. Maar ze willen aan hun product kunnen verdiepen en daar geef ik ze graag gelijk in. We kennen de populaire apps als Nu.nl en Pinterest waar je uren door kan blijven pinnen. En die linkjes nooit echt opent. WhatsApp gebruikt vrijwel iedereen dagelijks door het sociale aspect, want we blijven sociale wezens. Al is dat niet voor iedereen weggelegd. Streaks behalen is wat wij willen, maar nee, want het is vooral wat een bedrijf wilt. Het is een inventieve manier om mensen te binden.

Talen leren deed ik op de middelbare school vanuit de boeken. Het echte rijtjes stampen was toen nog helemaal in, omdat dat dé manier was om te leren. Eerst een rijtje Duits en toen vertalen naar het Nederlands. Twee weken geleden ben ik begonnen met Duolingo nadat ik erachter kwam dat ik lang niet de enige ben die de app gebruikt. Een eerder excuus dat ik gebruikte om niet met deze taalapp aan de gang te gaan, is dat bijna alle talen alleen vanuit het Engels worden aangeleerd. Nou, dat heb ik opzij gezet en nu heb ik vijftien vlammen. Ja ja, vijftien vlammen.

Lees meer: Het takenpakket van een blogger

Het nut van streaks behalen

Ik stuur jou een foto. Jij stuurt mij een foto. Streaks behalen is wat wij willen. Het triggert de gebruikers om een app vaker te openen, omdat anders de vlammen achter iemands naam verdwijnen. Natuurlijk heb ik het nu over Snapchat. Het is één van de meest gebruikte apps en dat vooral onder jongeren. (Maar welke app is dat nou niet?) Ik merk dat ik zelfs een beetje in paniek raak als de vlammen proberen te verdwijnen. Dat zie je dan aan het zandlopertje die naast het vuurtje opduikt.

In je brein ontwikkelt zich een knop, of een reflex die je meteen in actiestand zet. Bij Snapchat zit hier een sociale reden achter, omdat je je beste vriendin niet wil laten zitten. Het geeft een connectie dat aangeeft hoelang je met iemand bevriend bent, bijvoorbeeld. De app Duolingo geeft aan hoeveel dagen achter elkaar je lessen hebt gevolgd. Dat vind ik ook een trigger, maar ik ben ook ontzettend leergierig. Ik frons nu met mijn wenkbrauw omdat er een eerste zandlopertje verschijnt op Snapchat. Oei. Daarom stuur ik een zwarte foto met enkel witte letters terug. Streak.

Spaans leren met Duolingo

Uitgelichte afbeelding: Photo by Thought Catalog on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *