Terugblikken op mijn doelen van 2021

Ben jij een persoon die in december terugkijkt? Dat is precies datgeen wat ik in dit artikel ga doen. Aan het begin van dit jaar heb ik vijf doelen opgesteld waarmee ik mij persoonlijk heb willen uitdagen. Deze doelen beslaan meerdere levensdomeinen. Waaronder bewegen, leren en ontspannen. Met meerdere doelen zou je toch denken dat ik er meerdere gehaald moet hebben? Maar ik verklap alvast dat dat tegenvalt. In dit artikel ga ik terugblikken op mijn doelen van 2021. Als je geĆÆnteresseerd bent in mijn persoonlijke ontwikkeling wil ik graag dat je dit artikel verder leest šŸ˜‰

Mijn visie voor het afgelopen jaar was om mezelf meer rust en ontspanning te gunnen. Zoals je misschien begrijpt, is dit niet geheel gelukt. Zachte doelen voor 2021 was daarom wel juist van mij gezegd, maar ik ben toch niet lief genoeg geweest. Sinds afgelopen zaterdag heb ik per direct al mijn vrijwilligerstaken bij scouting stopgezet, zodat ik hopelijk die tijd kan gebruiken om te ontspannen. Niet om weer iets nieuws te zoeken, want dat gaat mezelf niet helpen.

Terugblikken op mijn doelen

 • Meer bewegen. De afgelopen maanden is dit ietwat is het niet gekomen door de vele weken met enkel regen. Over het gemiddelde van 2021 genomen ben ik zeker tevreden, want ik ben meermaals met de fiets naar het werk gegaan. Heerlijk is dat. Van trampoline springen is echter niets gekomen. Dat is jammer, maar wellicht betere kansen in 2022. Ik geef dit doel 70%.
 • Leren, daar hou ik van. In november had ik vakantie en heb ik veelvuldig Spaans geleerd op DuoLingo. Misschien niet zoveel als dat ik zou willen dit jaar, maar ik vind het voldoende. Dit doel geef ik een 65%.
  Daarnaast had ik vorig jaar een cursus poƫzie schrijven gekocht. Het idee was om iedere week een les af te ronden, maar dat is een utopie gebleken. Op het moment van schrijven heb ik 17 lessen afgerond. Ik hoop in het jaar nog eenmaal huiswerk in te kunnen leveren. Gezien ik midden in het jaar mijn visie hierop heb aangepast, vind ik dit 100% waard.
 • Vrienden. Dit jaar heb ik zeker meer aandacht aan mijn vrienden besteed, hen geholpen en ook gezellige avonden gehad. Al is het niet altijd even even handig met bepaalde regels en wanneer mensen zich ziek voelen. Ook als ik zelf heb moeten afzeggen. Ik geef dit doel 80%.
 • Ontspanning. Dit is het doel wat ik sowieso niet gehaald heb. Daarmee zeg ik dat 25% de waarde van dit doel is. Wat voornamelijk te maken heeft met dat ik mijn wel bewust ben geweest van dat ik meer ontspanning nodig heb. Wandelen door de bossen of een avond op de bank film kijken, maar ik kon mij daar niet toe aanzetten.
 • Het laatste doel wat ik had voor dit jaar, was het schrijven aan mijn fantasieverhaal. Waar ik vorig jaar stopte bij hoofdstuk 5 denk ik dat het eindpunt voor 2021 bij het dubbele ligt. In mijn vakantie heb ik bijna drie hoofdstukken geschreven. Hartstikke leuk, maar het kost ook veel tijd. Langer dan een artikel bijvoorbeeld. Misschien had ik meer kunnen doen, misschien ook niet. Vandaar dat ik 59% toeken aan dit doel.
Terugblikken op mijn doelen van 2021

De procenten van alle bovenstaande doelen vormen gezamenlijk een gemiddelde van 66,5%. Dat is helemaal niet slecht. Dit was mijn artikel over het terugblikken op mijn doelen van 2021.
Wat is jou het meest opgevallen? Ik hoor het graag. In januari kun je een artikel verwachten met mijn doelen voor het volgende jaar.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

15 Comments

 1. Geschreventeksten schreef:

  Je kan trots op jezelf zijn hoor!! Lekker bezig geweest.

 2. rachel schreef:

  goede doelen en het behaalde is inderdaad zeker niet slecht. soms haal je wel zo je doelen en anders niet

 3. Claire schreef:

  Wat een mooi overzicht! Ik ben altijd dol op terugblikken en vooruitkijken. En zo te zien heb je een heerlijk productief jaar achter de rug inclusief mooie vooruitzichten!

 4. Kelly Buysse schreef:

  Je hebt jezelf lekker veel doelen gegeven. En goed geĆ«valueerd trouwens. šŸ™‚ Jezelf uitdagen is leuk en goed, maar jezelf ook ontspanning gunnen is zeker even belangrijk. Gewoon jas aantrekken en naar buiten stappen šŸ˜‰ Niet vergeten he šŸ™‚

 5. Sandra schreef:

  Zo te zien ben je goed bezig geweest het afgelopen jaar en ik ben benieuwd naar je doelen voor 2022! Ik ga denk ik ook maar eens nadenken over mijn eigen doelen voor het volgend jaar…

 6. Je beweegdoel vind ik erg leuk Mitchel. Wat goed dat je een aantal keren met de fiets naar je werk bent gegaan. Wat mij bij ook erg helpt is de asr vitality app. Daarmee verdien ik per maand 11,50 aan bol.com cadeaubonnen als ik voldoende beweeg.

 7. Soraya schreef:

  Goed dat je de maand analyseert! Zo kan je ook leren van jezelf. Meer bewegen, leren en ontspannen zou ik ook wel willen! Meer kunnen balanceren.. tevens vind ik sociale contacten ook belangrijk. Wanneer ik niet lekker in me vel zit heb ik ze minder..

 8. Linda schreef:

  Mooie doelen, degenen die je niet gehaald hebt kun je mooi meenemen naar volgend jaar toch?

 9. Tessa schreef:

  Leuk dat je een terugblik hebt gedaan over jouw doelen. Je bent goed bezig geweest

 10. Nienke schreef:

  Lekker bezig hoor! Ik ben benieuwd naar je doelen voor volgend jaar.

 11. Frederique schreef:

  Ha grappig om het in percentages te bekijken en dan vind ik dat je overall toch best hoog scoort!

 12. Soraya schreef:

  Ik wil dat wel elke maand gaan doen! Terug kijken naar hoe de maand is gegaan @mijn nieuwe blog. Goed dat je meer hebt bewogen. Dat doel heb ik voor het nieuwe jaar! Ook hou ik van leren, en volg ik graag een cursus die bij me past. Meer contact hebben met vrienden mag wel! En ook ontspannen (me grenzen kennen)

 13. Jadis schreef:

  Goed dat je dit even uitschrijft, heel overzichtelijk voor jezelf denk ik?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *