Tijdsdruk | Dit is waarom ik een blogpauze nam

MC Kleuver/ juli 23, 2019/ Blog/ 11 comments

Eindelijk kan ik weer plezier hebben in het schrijven van nieuwe columns, gedichten en artikelen. Dit zag er begin juni anders uit, want toen heb ik de keuze genomen om mijn blog links te laten liggen. Die keuze vond ik lastig, want bloggen is én blijft een grote passie. Des te knapper vind ik het dat ik de pen links heb kunnen laten liggen, maar niet voor lang. In mijn zomervakantie die dus al is geweest, heb ik zeven artikelen kunnen schrijven en de drive weer teruggevonden. Waarom ik een blogpauze heb genomen leg ik je uit in dit artikel.

In mei en juni coördineerde ik verschillende activiteiten die zijn georganiseerd door scouting. Een groot deel van mijn vrije tijd ging daarheen, want als je voor het eerst iets organiseert, is het zoeken naar de juiste weg. De tijdsdruk nam hierdoor toe, want het geeft mij een rustig gevoel als er artikelen paraat staan. Dit ging van twee weken vooruit heel snel naar de dag van te voren. Op dat moment heb ik besloten dat het beter zou zijn om mij eerst te focussen op werken en scouting. Het vergt tijd om een goed artikel zwart op wit te zetten waar je trots op bent. Daarnaast werkt ook Facebook niet goed mee met artikelen uploaden en dat maakte mij nogal chagrijnig. In één mijn hele systeem weg. Het leek mij daarom goed om een blogpauze in te lassen.

De blogpauze heeft mij iets ontnomen

Schrijven en bloggen blijft een hobby van mij. Dat is wat ik altijd heb gezegd. Ik schrijf alle teksten omdat ik daar plezier aan beleef. Mijn blog is dus mijn uitlaatklep wat ik met jou wil delen. Het schrijven van al deze artikelen geeft mijn hoofd rust, want alles wat ik opschrijf hoeft niet in mijn geheugen te blijven. Je snapt dat de blogpauze mij toch iets heeft ontnomen, maar dat was het waard. Want zoals je hebt gemerkt zijn er de afgelopen twee weken nieuwe artikelen online gekomen waar ik blij mee ben en dat is waar het omgaat.

Ideeën voor nieuwe artikelen zijn nooit weggeweest, want een creatieve geest kun je worden, maar nooit verliezen.

Mitchel Kleuver – 30 juni 2019
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

11 Comments

 1. Leuke post! Ik ken het, bloggen kost toch veel tijd maar de ideeën houden niet zomaar op!

  1. Bloggen is gelukkig leuk! Heerlijk om die uitlaatklep te hebben en inderdaad. Ideeën zijn overal en alles begint met een idee 🙂

  2. Heel herkenbaar. Maar het bloggen moet inderdaad wel leuk blijven en er moet geen stress achter zitten.

 2. Fijn dat de blogpauze je uiteindelijk goed is bevallen, en dat je weer terug bent nu : )

  1. De blogpauze was echt nodig om even op te laden. Het lijstje met mogelijke nieuwe artikelen neemt toe, haha!

  2. Ik snap goed dat je de blogpauze hebt genomen. Ik heb dat ook regelmatig en omdat het een hobby is is dat ook helemaal niet erg. Met mijn andere hobby’s heb ik ook gee tijdsdruk ingebouwd. Dus waarom zou ik dat bij het bloggen wel doen?

 3. Leuk dat je er weer bent na je blogpauze.

 4. Soms moet je een stapje terug doen om weer grote stappen te kunnen maken! Nu nog een keer naar Brazilië! Een leuke volgende stap! Levert vast ook genoeg mooie verhalen op 😉
  Kijk uit naar je volgende verhalen! Keep up the spirit en blijf vooral dingen in het leven doen die je leuk vindt!

 5. Bloggen is een gevoelskwestie, en als het gevoel niet goed is, is bloggen vrijwel onmogelijk. Mooi om te lezen dat je weer terug bent!

 6. Er zijn geen regels, als het maar goed voelt! Ik zit nu in een verplichte blogpauze omdat mijn laptop het even niet doet en op mijn mobiel een blog schrijven is niet te doen. Voelt niet goed 😉

 7. Wat fijn dat je terug bent!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*