Uit welke dingen kan ik kracht halen?

Het leven gaat vaak gepaard met rozengeur, maar er zijn ook dagen met donderwolken. Twee weken geleden kun je lezen in een column dat ik altijd lach. Dit heeft zeker ook zijn nadelen, zoals dat mensen denken dat ik altijd vrolijk ben. Dat zeg ik ook geregeld, maar het is een flink masker. Er zijn ook zeker dingen waar ik kracht uit kan halen en dat is nodig, want anders zou ik breken. Dat wil ik natuurlijk niet. Alleen op het moment dat ik echt niet meer kan, komt er een jankgolf. Lees je hieronder mee naar waar ik kracht kan uithalen?

Uit welke dingen kan ik kracht halen?

Ik haal mijn kracht uit vijf dingen

1. Schrijven

Ik denk dat iedereen moet toegeven dat schrijven therapeutisch werkt. Daarom vind ik het prettig om domweg een uur lang in een programma mijn verhaal te tikken. Het enige wat ik wil horen is mijn vingers die het toetsenbord indrukt en het geluid van vogels die langsvliegen. Schrijven is echt een manier van emotieverwerking geworden in de afgelopen jaren.

2. Muziek

Muziek is net als magie. Het kan je wonden helen of scheuren. Ik word blij van de carnavalsmuziek, waar binnenkort een artikel overkomt. Die liedjes kunnen malen in mijn hoofd en mij slepen door de dag.

“Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.” — Harry Potter and the Deathly Hallows

Albus Dumbledore

3. Kinderen

Op zaterdag ben ik actief bij scouting als beverleiding. Momenteel ben ik bezig aan mijn zesde seizoen en ik denk nog niet aan stoppen. De kinderen zijn plezierig om mee samen te werken dat ik mij nog niet ga uitschrijven. Ze bezorgen mij een lach op mijn gezicht, want er gebeurt zoveel leuks. Maar soms ben ik ook een beetje boos hoor.

4. Mijn eigen dingen

Je maakt mij het meest blij als ik dingen doe die mij toebehoren. Het klinkt een beetje gek, maar ik krijg dan het idee dat ik in de lead ben. Wat soms een fijn gevoel is. Ik heb graag de touwtjes in eigen handen en ook dat is MC. Er zijn best een aantal dingen die bij mij horen, zoals het tekenen van plattegronden en natuurlijk mijn gedichtenbundel.

5. Laat mij geloven

Laat mij geloven en kracht halen uit de dingen waar ik in geloof. Of dat nou een wereld is met heksen, tovenaars, een school of een jonge vrouw die de spelen twee keer heeft weten te winnen. Deze gedachten maken mij sterk, omdat het mij even laat denken aan de dingen die hopelijk niet kunnen. Al zou ik best willen toveren. Jij niet?

Waar haal jij jouw kracht uit?

Uit welke dingen kan ik kracht halen?
No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Lodi schreef:

  Een mooi lijstje Mitchel. Kracht krijg ik door mijn gezin, schrijven en tekenen. Ik lach eigenlijk altijd, maar ook hier best wel eens een moment dat het even niet meer gaat.

 2. Renata Feyen schreef:

  Wie zou er nu niet willen toveren – maar ja is dat dan op den duur niet saai als iedereen het zou kunnen 😮

 3. Daisy schreef:

  Ik haal kracht uit mijn kind! Ze geeft mij energie.

 4. Girls-Things schreef:

  Wat een mooi lijstje. Een aantal dingen daarvan haal ik ook kracht uit: schrijven, muziek en mijn blog.

 5. Alvast niet uit het geloof ;-)) Wel uit mijn blog en mijn business!

 6. Sandra schreef:

  Als het moeilijk is, een namiddagje me-time: lekker niksen of de srad intrekken

 7. Deborah schreef:

  Wat een mooie lijst met zaken die jouw je kracht geven om je ding te kunnen doen.
  Mij geeft de natuur heel veel. Ik kan echt helemaal tot rust komen zoals bij een dag als vandaag. Wanneer ik met gezellig mensen buiten in de zon kan doorbrengen. Of een rondje varen met de boot. Oh en waar ik ook heel veel energie van krijg is het maken van die ene toffe foto!! (en sporten natuurlijk 😉 ) Ik kan echt weken teren op een foto waarvan ik niet had verwacht die te kunnen maken.

 8. Deborah schreef:

  Oh en ps: ik vind dit wel een erg leuk idee. Dus ik pik hem effe van je en zal een link naar je blog op die van mij zetten zodra het artikel online komt 🙂 🙂

 9. Marie-Lise schreef:

  Erg mooie zaken om kracht uit te halen 🙂
  Net als jij haal ik kracht uit muziek (vooral dan filmmuziek), warme momenten met vrienden en familie, geborgenheid, natuur en reizen. En wanneer ik iets kan afwerken dat al lang op de planning staat :-).

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een mooie dingen allemaal. En ook gewoon dichtbij huis. En superleuk dat je helpt bij de scouting. Dat vind ik telkens weer.

 11. Jouvence.nl schreef:

  Mooi lijstje! Je kracht uit muziek halen vind ik een herkenbare. Daarnaast haal ik mijn kracht uit dansen.

 12. Ik haal net zoals jou kracht uit muziek. Heerlijk…vooral alleen in de auto met het geluid keihard! Ik schrijf in mijn dagboek en bullet, maar tevens ook mijn gratitude journal. De grootste krachtgevers zijn mijn kinderen. Opgeven voor hun is namelijk geen optie.

 13. Debbythechocoholic schreef:

  Muziek is ook iets waar ik kracht uithaal. Vroeger schreef ik veel, maar daar benk mee gestopt. Yoga en bakken helpt me ook om kracht te vinden 😊

 14. Ik haal mijn kracht uit muziek, sport, yoga en bakken. Voordien schreef ik ook veel neer, maar daar benk mee gestopt omdat dat te pijnlijk werd in bepaalde situaties

 15. Vrouwtje Jas schreef:

  Ik haal kracht uit meditatie, uit de natuur, uit schrijven, uit muziek en uit gesprekken.
  Mag ik echt maar vijf dingen noemen? Of zal ik stiekem doorgaan? Ik haal kracht uit lezen, uit slapen en bovenal krijg ik kracht door in de huid van Vrouwtje Jas te kruipen! Dan kan ik mijn eigen issues even achter me laten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *