Written by 06:09 Blog • 17 Comments

Uit welke dingen kan ik kracht halen?

Uit welke dingen kan ik kracht halen_ (1)

Het leven gaat vaak gepaard met rozengeur, maar er zijn ook dagen met donderwolken. Twee weken geleden kun je lezen in een column dat ik altijd lach. Dit heeft zeker ook zijn nadelen, zoals dat mensen denken dat ik altijd vrolijk ben. Dat zeg ik ook geregeld, maar het is een flink masker. Er zijn ook zeker dingen waar ik kracht uit kan halen en dat is nodig, want anders zou ik breken. Dat wil ik natuurlijk niet. Alleen op het moment dat ik echt niet meer kan, komt er een jankgolf. Lees je hieronder mee naar waar ik kracht kan uithalen?

Uit welke dingen kan ik kracht halen?

Ik haal mijn kracht uit vijf dingen

1. Schrijven

Ik denk dat iedereen moet toegeven dat schrijven therapeutisch werkt. Daarom vind ik het prettig om domweg een uur lang in een programma mijn verhaal te tikken. Het enige wat ik wil horen is mijn vingers die het toetsenbord indrukt en het geluid van vogels die langsvliegen. Schrijven is echt een manier van emotieverwerking geworden in de afgelopen jaren.

2. Muziek

Muziek is net als magie. Het kan je wonden helen of scheuren. Ik word blij van de carnavalsmuziek, waar binnenkort een artikel overkomt. Die liedjes kunnen malen in mijn hoofd en mij slepen door de dag.

“Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.” — Harry Potter and the Deathly Hallows

Albus Dumbledore

3. Kinderen

Op zaterdag ben ik actief bij scouting als beverleiding. Momenteel ben ik bezig aan mijn zesde seizoen en ik denk nog niet aan stoppen. De kinderen zijn plezierig om mee samen te werken dat ik mij nog niet ga uitschrijven. Ze bezorgen mij een lach op mijn gezicht, want er gebeurt zoveel leuks. Maar soms ben ik ook een beetje boos hoor.

4. Mijn eigen dingen

Je maakt mij het meest blij als ik dingen doe die mij toebehoren. Het klinkt een beetje gek, maar ik krijg dan het idee dat ik in de lead ben. Wat soms een fijn gevoel is. Ik heb graag de touwtjes in eigen handen en ook dat is MC. Er zijn best een aantal dingen die bij mij horen, zoals het tekenen van plattegronden en natuurlijk mijn gedichtenbundel.

5. Laat mij geloven

Laat mij geloven en kracht halen uit de dingen waar ik in geloof. Of dat nou een wereld is met heksen, tovenaars, een school of een jonge vrouw die de spelen twee keer heeft weten te winnen. Deze gedachten maken mij sterk, omdat het mij even laat denken aan de dingen die hopelijk niet kunnen. Al zou ik best willen toveren. Jij niet?

Waar haal jij jouw kracht uit?

Uit welke dingen kan ik kracht halen?
No votes yet.
Please wait...
Close